Duurzaamheidstip

Pak je levensstijl duurzaam aan en laat je inspireren door de duurzaamheidstips die wij je geven! Met z’n allen kunnen we zorgen voor een groenere wereld.

Duurzaamheidstip #1

In de hele keten wordt voedsel verspild. Daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de grondstoffen die ervoor nodig waren het eten te produceren. Dit heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu en dat is slecht voor onze aarde.

Om die reden biedt Too Good to Go een “Magic Box” aan. Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt!

Kortom, neem eens een kijkje op de website https://toogoodtogo.nl/nl of download de app!

Duurzaamheidstip #2

Wil jij je steentje bijdragen aan een mooiere planeet én zoek jij een uitdagende bijbaan? Wil jij een bijbaan die echt past bij je studie en je alvast een inkijkje geeft in toekomstige functies? Ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatorische- of onderzoeksprojecten gericht op
duurzaamheid? En wil je daarnaast veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om zelf je functie in te vullen? Hebben we je interesse gewekt? Klik dan op link en vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking!

Klik hier!

Duurzaamheidstip #3

Op 6 februari 2020 vindt het Sustainability Career Event in Utrecht plaats. Dit is het jaarlijkse nationale carrière evenement voor studenten en starters waar duurzaamheid & business centraal staan. De dag begint met een opening van verschillende sprekers, waarna workshops en een bedrijvenmarkt plaatsvinden.

Meld je nu aan en ontmoet jouw toekomstige werkgever! Klik hier!

Duurzaamheidstip #4

Voor deze duurzaamheidstip hebben wij een aantal duurzaamheidsmogelijkheden betreft kleding voor jullie op een rijtje gezet. Hieronder staat een overzicht van bekende tweedehands vintage winkels in de stad Groningen en een aantal apps die je helpen om kleding te verkopen. Neem vooral en kijkje!

Winkels in Groningen: Stardust, Recessie, FIND, Onder de Linde, Appel & Ei, Zich Zach

Online: United Wardrobe, Vinted