De Nacht van de Sociologie 2021

Afgelopen week heeft de Nacht van de Sociologie 2021 plaatsgevonden! Het thema van de digitale Nacht van de Sociologie was ‘Waarheid of Waanzin’, waarbij verscheidende onderwerpen zoals nepnieuws en complottheorieën zijn besproken. Het programma van het jaarlijkse evenement bestond uit lezingen, een loterij, sketches en een heuse after party.

De eerste sprekers die een lezing heeft gegeven is Madeleijn van den Nieuwenhuizen, beter bekend van haar Instagramaccount ‘Zeikschrift’ waar ze kritisch op nieuwsberichten reageert. Tijdens de Nacht van de Sociologie vertelde ze over de grens tussen waarheden en onwaarheden die steeds kleiner wordt en zorgt voor fragmentatie, ook in de media. Als tweede was bestuurssocioloog Mark van Ostaijen aan de beurt om ons te vertellen over zijn boek ‘Wij zijn ons’, waarin hij klassieke sociologische inzichten behandelt en zich inzet voor meer sociologen in het medialandschap. De laatste spreker was Jaron Harambam. Deze socioloog doet onderzoek naar disinformatie, complottheorieën en algoritmes in de media, waar hij tijdens de Nacht van de Sociologie ons meer inzicht in heeft gegeven. Na elke lezing was het mogelijk om vragen te stellen in met elkaar in discussie te gaan.

Sponsoren

Jaarplanning

Sociëtas organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten. Dit zijn enerzijds activiteiten gericht op het tot stand brengen van verbinding tussen de leden. Anderzijds zijn dit activiteiten die gericht zijn op de voorbereiding op de arbeidsmarkt van de socioloog. Voor elk wat wils dus!

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op