Promotiestructuur

De Promotiestructuur (Promostructuur) verzorgt in principe aan het begin van het collegejaar een cursus voor alle commissies, waarin wordt uitgelegd hoe zij promotiemateriaal kunnen maken. Verder is de Promostructuur gedurende het collegejaar te raadplegen voor vragen met betrekking tot de promotie. 

Dit jaar is de Promostructuur actiever dan ooit tevoren en daarom zouden wij ons graag even aan jullie willen voorstellen! Deze structuur dient als hulp voor het geven van advies aan alle lieve promotie-leden van de commissies die het mooie Sociëtas rijk is. Hier gaan we…

 

Laten we beginnen met Anouk, onze chef Canva. Deze nuchtere Friezin volgt op dit moment een master Forensische Criminologie aan de Universiteit Leiden, “Frieze del goes hert” laten we maar zeggen. Ze heeft ervaring in het maken van posters en ander promotiemateriaal door haar afgelopen drie jaren bij Sociëtas, namelijk bij zowel de AlmanakCie als in het bestuur. Verder is deze chica gek op het maken (en vooral nuttigen) van Mexicaanse gerechten, maar moet dit natuurlijk wel gecompenseerd worden met een sportritme. Helaas is dit nog niet zo succesvol, dus bij deze: suggesties zijn welkom #slideintomydm. Naast de Promostructuur is deze meid ook lid van de RvA, waarmee ze haar weg in de structuren heeft gevonden. Alhoewel.. de weg vinden is nog een dingetje. In paniek raken als je rechts of links moet is de dagelijkse gang van zaken bij deze meid. Het wordt gênant, dus maar snel door naar het volgende promo lid…  

 

En als je denkt dat het niet erger kan… ook voor onze derdejaars Karin, chef Illustrator, is het vinden van de weg elke keer weer een uitdaging. Dit huidige TripCie lid verdwaalt vaker wel dan niet, ondanks dat ze al twee jaar in het pittoreske Groningen woont. Dat de trip naar Barcelona vorig jaar niet doorging is ‘a shame’, maar wat zouden we hebben genoten als onze Karin als gids moest dienen, oh meid wat een giller. Naast het ontbreken van een richtingsgevoel mist deze chica ook het fenomeen zelfbeheersing, wat zich uit in het bingen van series, het nuttigen van talloze snacks, het hebben van belabberde slaapritmes en het iets te vaak rondlopen in een tokkie outfit, want ‘I mean casual is the shit’ (pas op, alles wat je zegt is in no time Karin’s stopwoordje). Oh en een tip, wil je Karin blij maken? Breng haar een typische studentenmeal, such as pasta, lasagne, risotto of pizza. Girl, she loves it.  

 

Voor Dorette, onze tweede chef Illustrator, kan deze tip ook nog wel eens handig zijn. Koken is namelijk ook niet helemaal haar ding (lees: niet). Wel heeft dit derdejaars CarrièreCie lid een liefde voor frituren, aangezien ze elk weekend weer afreist naar het verre Drenthe om te werken in de snackbar. Deze meid zul je niet snel meer zien skkkkrt’en op haar scooter, want dit racemonster staat al twee jaar stil. Het is wel mogelijk dat je haar voorbij ziet rijden in bus 300 met een chagrijnig hoofd, want man o man, wat heeft deze wereldreiziger een hekel aan deze lijn. Verder nog even een leuk feitje, deze promochick heeft vorig jaar stiekem nul posters gemaakt voor de CarrièreCie (thanks Miss Ona) en de promocursus was voor haar dan ook eerder een opfriscursus, maar dit alles maakt ze goed doordat ze in haar eerste commissiejaar wel acht (!!!) posters heeft gemaakt. Die meid kan wat. 

 

Goed, zoals je hebt gelezen, deze drie Sociëtasliefhebbers mogen dit jaar de promotie personen van de commissies ondersteunen en daar zijn ze trots op. Promo maken is vallen en opstaan; programma’s die niet meewerken of ideeën die laat op gang komen, maar het is niet erg, want lieve mensen.. “Al doende leert men.” Die kan op een tegel.

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op