AcCie

De Activiteitencommissie organiseert iedere maand sociale en gezellige activiteiten voor de Sociëtas waar iedereen voor uitgenodigd is. Denk hierbij aan paintballen, het liftweekend, maar ook de eindbarbecue wordt door de AcCie georganiseerd.

Landgenoten,

De start van het nieuwe collegejaar gaat altijd gepaard met de vorming van de nieuwe commissies. De Activiteitencommissie is bijna volledig leeggestroomd en opnieuw aangevuld tot een coherente, stabiele en bovenal gezellige commissie. Waar de AcCie al enige jaren de beste commissie van Sociëtas is, zal ook dit jaar hard aan de weg worden getimmerd om leuke activiteiten neer te kunnen zetten.

De vergaderingen van de AcCie worden dit jaar voorgezeten door Henkjan Boels. Het enige overblijfsel van vorig jaar heeft 21 jaren levenservaring, maar kan zich af en toe nog steeds gedragen als een 12-jarige. Zijn gebrek aan BSA’s spreekt boekdelen over zijn studiecapaciteiten, boekdelen die Henkjan natuurlijk nooit zal lezen. Heer Boels heeft al 4 jaar zijn rijbewijs maar kan nog steeds niet inparkeren. Ongelukken veroorzaken kan hij wel, vandaar dat Henkjan in april waarschijnlijk weer moet liften, en iemand anders de bezemwagen bestuurt.
Alle gouden uitspraken die in de AcCie-vergaderingen worden gedaan, worden dit jaar genotuleerd door de secretaris Rieneke ‘Reineken’ Dalmolen. Rieneke heeft haar eerste jaar overleefd met louter de jaarvertegenwoordiging, maar neemt er dit jaar dus een enorme verantwoordelijkheid bij. Zoals haar bijnaam al indiceert is onze Reineken een heus alcoholmonster. Zelden is er een avond waarop ze niet in de stad te vinden is: als haar roeivriendinnetjes niet willen vindt Rienie zelf wel een eenzaam biertje dat kan worden opgedronken. Je kunt Reineken tegenkomen bij Gyas, die ene gele supermarkt wiens naam we pas gaan gebruiken als ze de AcCie sponsoren en dus dagelijks (nachtelijks?) hangend aan een bar.

Al dat bier moet natuurlijk betaald worden. Onze creatieve boekhouding wordt dit jaar bewaakt door penningmeester Hester ‘Heps’ Scholma. Hester heeft al een bachelor Psychologie in de pocket. Een tussenjaar volgde, waarin Hessie leerde bakken, maar geen zoete broodjes want autoriteit accepteren is lastig voor Hester. Nu schakelt Hester dus over naar Sociologie, want het geheel is natuurlijk veel groter dan de som van de delen die psychologen onderzoeken (een som die Heps wel kan uitrekenen). Onze Friezin is altijd vrolijk en heeft perfectionistische trekjes die er hopelijk voor zorgen dat de AcCie niet failliet gaat.

De AcCie-kas wordt dit jaar gespekt door een splinternieuw acquisitieteam, bestaande uit Onno ‘Badman’ Haagsma en Manon ‘M.A.N.O.N.’ Veenstra. Onno is een gitaar spelende cocktailmixer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Badman volgens zijn vrienden legendarische feestjes organiseert, en uit de hand laat escaleren. Let echter wel op dat Onno je niet in zijn snode plannen betrekt, want voor je het weet heeft hij je tot Wingman gepromoveerd. Onno’s puppyogen en zachte karakter zullen menig sponsor over de lijn trekken om tóch die ton te investeren.

Manon, de andere helft van het acquisitieteam, staat bekend om haar hongerigheid. Manon verslindt spareribs, pizza’s, brownies, lasagne en eigenlijk alles wat eetbaar is. Ze heeft veel over voor voedsel, dus kom niet tussen deze vrouw en haar eten. M.A.N.O.N.’s honger uit zich echter niet alleen in haar eetlust, maar ook in haar drang om altijd maar weer meer geld binnen te slepen. Althans, dat wordt gehoopt. Er is een kans dat haar eerste acquisitieopbrengst gaat naar de huur van een kamer (holler als je iets weet), maar de rest is voor de AcCie!

Je zou toch eens zien dat zo’n geweldige commissie een mooie activiteit neerzet, maar dat er niemand komt… Gelukkig hoeft de AcCie zich daar geen zorgen om te maken, want de promotiefunctie wordt vervuld door Lola ‘Hoxxxy’ Hoksbergen. Na een opleiding in sport, gezondheid èn management te hebben gevolgd kwam Lola erachter dat er toch iets miste in haar leven: de AcCie van Sociëtas. Lola manifesteert zich al snel als moeder eend, maar is er ook fantastisch goed in om mensen uit de tent te lokken. Als promo is dit natuurlijk erg handig, dus als jullie nog niet van plan waren om bij elke activiteit te komen zorgt Lola wel dat je je tentenkamp verlaat voor een gezellige AcCie-avond. Hoxxxy is bovendien een erg fanatiek amateurfotograaf, vooral op gênante momenten. Dat dit talent samengaat met haar photoshopskills is wellicht niet voor iedereen in haar omgeving een zegen, maar de nieuwe privacywetgeving behoedt ons allen gelukkig voor het ergste. De posters zullen in ieder geval stralen en de facebookposts boekdelen spreken (die niet door Boelseye worden gelezen), dus komt dat zien!