AcCie

De Activiteitencommissie organiseert iedere maand sociale en gezellige activiteiten voor Sociëtas waar iedereen voor uitgenodigd is. Denk hierbij aan paintballen, het liftweekend, maar ook de eindbarbecue wordt door de Activiteitencommissie georganiseerd.

De AcCie bestaat uit:

Voorzitter: Ilona Folkertsma
Secretaris: Ruth Komdeur
Penningmeester: Jurre Koets
Promotie: Vera Schlette
Acquisitie: Eva van Melle en Rutger Pijs

De AcCie is bereikbaar via acciesocietas@gmail.com

Even voorstellen

Maak kennis met onze altijd gezellige nieuwe voorzitster: Ilona. Deze Friese sfeermaker maakt van haar laatste AcCie jaar een groot feest. Vergaderingen zijn nooit saai. Ze wordt van zo goed als alles enthousiast en vrolijk. En ondanks haar bomvolle planning weet ze door haar discipline altijd alles gedaan te krijgen, hierdoor is de functie van voorzitster voor haar weggelegd. Tijdens de vergaderingen neemt ze haar rol altijd serieus. Maar zodra deze voorbij zijn en het zuipen is geblazen, dan zit er voor Ilona geen rem meer op. Feesten kan ze als de beste, ze zal dan ook nooit de eerste zijn die naar huis gaat. Een geslaagde avond in de stad zal nooit geslaagd zijn zonder een succesvolle afsluiting: een bamischijfje uit de muur. Altijd druk in de weer, orde is soms lastig. Dit blijkt ook uit haar overvolle kledingkast. Maar telkens als ze deze met goede moed wilt gaan opruimen, lukt het haar niet om kleding weg te doen. De stapels met kleren worden toch altijd weer bewaard voor gelegenheden die hoogstwaarschijnlijk toch nooit zullen plaatsvinden, maar hé alles beter dan weggooien: want wie weet heb je ooit nog wel een compleet witte outfit nodig voor de commissiefoto 😉. Kortom: AcCie kijkt uit naar een mega gezellig commissiejaar, met onze kleine oh zo grote sfeermaker!!

Even voorstellen: deze Groningse laiverd zal er dit jaar als seccie voor zorgen dat onze vergaderingen tiptop op papier komen te staan. Ruth is even vaak in de UB als in de kroeg te vinden, want tentamens of niet: ze is altijd bij om te zuipen. ‘Even de bar aantikken bij Dorst’ resulteert er vaak in dat ze 5 shotjes later de sterren van de hemel staat te zingen in de karaokebar. Behalve op maandagavond, dan kan je haar vinden in de VOceans. Om 1 of andere reden valt Ruth heel vaak, of dat nou op stap is of op het korfbalveld. Maar gelukkig vallen alle jongens in de stad ook voor haar 😉 Naast zuipen is ze sinds kort ook een echte poetskoningin, dat doet ze namelijk als bijbaan in het Student Hotel. Al vindt ze het af en toe best lastig om haar eigen kamer netjes te houden.. Daarnaast houdt Ruth heel erg van borrelen en lekker eten. De kans is dan ook groot dat je haar na een stapavond met een kroketje in dr hand naar huis ziet scheuren. We zijn overigens blij dat Ruth een elektrische fiets heeft, want ook al racet ze door de Groningse straten: deze chick komt altijd te laat. Maar het belangrijkste is dat Ruth een superlieve en grappige meid is waar we komend jaar nog heel veel leuke avonturen mee gaan beleven!!

De nuchtere Jurre komt uit het mooie Hengelo, maar heeft ook Servische roots waar hij erg trots op is en graag met iedereen deelt. Onze Jurre is dit jaar penningmeester en gaat ervoor zorgen dat het geld goed in de gaten wordt gehouden. Jurre heeft een passie voor voetbal, hij schiet dan ook sinds dit jaar zelf af en toe een balletje bij TKB. Deze passie is ook te zien in zijn liefde voor FC Twente en Atletico. Als Twentenaar kan hij aardig drinken (rocketshot, tequila, bier, maakt allemaal niet uit), hij is er zeker niet vies van en is eigenlijk altijd wel in de kroeg te vinden. Jurre lijkt misschien een rustige jongen, maar wanneer er alcohol in zijn systeem zit ontstaat er een vlotte babbel. En dit drinken heeft hij zeker vorig jaar als eerste jaar bij de AcCie wel geleerd. We zijn blij met Jurre als nog een jaar AcCie-lid!

Even voorstellen: Onze Hellendoornse Rutger gaat dit jaar samen met Eva de centen binnenslepen voor de AcCie. Zelf verdient hij zijn centen elke week bij de Rabobank, dit vindt hij een prima baantje, lekker vanuit huis geld verdienen. Daarnaast voetbalt Rutger ook graag, vroeger was die een groot talent, tegenwoordig speelt die elke woensdagavond in de kelderklasse. Ook is hij een groot fan van PSV. Die staan nu zelfs bovenaan, ondanks de flinke nederlaag tegen Fc Groningen. Verder heeft hij een grote sociale kring en is hiermee ook veel te vinden in de stad. Daar houdt hij wel van iets te veel biertjes drinken. Soms zoveel dat hij niet meer weet hoe die thuis is gekomen of dat hij met zijn neus op de stoep belandt. Oja en dan zijn studie nog.. die vergeet hij zelf namelijk ook wel eens 😉 De colleges volgen is wel lastig voor hem , maandag slaat die standaard over en de rest van de dagen is altijd nog de vraag. Toch knap dat je zoveel vakken wel haalt (behalve statistiek 1a oeps). Maar natuurlijk zijn wij super blij met zo’n gezellig persoon erbij in de AcCie en denken dat je veel gaat toevoegen 🙂

Aankomend jaar zal onze Eva, ook wel bekend als van Melln’ ‘Eef of Eddie als helft van ons acquisitieteam ons geld proberen binnen te harken. Op nog maar 19-jarige leeftijd is ze ondanks haar interesses in filosofie en geschiedenis en haar soft spot voor biologie dit jaar begonnen aan haar eerste jaar sociologie met het benodigde enthousiasme en vertrouwen. Sportief is ze ook zeker, na een hele schaatscarrière in Bedum, waar ze vandaan komt, kan je haar tegenwoordig echte gains zien maken in de sportschool. Eddie heeft, erg praktisch, ook een leuke vriend die wel een adres in de stad Groningen heeft. Praktisch, want feestjes wil ze ook niet zo snel zomaar overslaan. Ook is ze heel erg zorgzaam, mede doordat ze afkomstig is uit een gezin van 5, dus goed zorgen voor haar vriend en andere maatjes kan ze als de beste. Zal ook gelden voor als ze later kinderen heeft, al zullen die van haar alleen een snoepje krijgen op zaterdag als ze hun voetbalwedstrijd winnen, om ze wel goed te motiveren. Al met al is Eva dus een geweldige aanwinst voor de AcCie dit jaar!

Dit is Vera, ze is 20 jaar en komt uit het oosten van het land. Ze zit in haar 3e jaar sociologie en omdat dit niet genoeg is heeft ze ook nog eens een start gemaakt met de bachelor geschiedenis. Vera is recht doorzee en houdt niet van drama. Ze kan erg goed tegen alcohol en is in haar vriendinnengroep zeker de mama en de meest verstandige van de groep. Vera houdt er erg van om bruin te bakken in de zon en een vakantie zonder te zonnen is niet voor haar weggelegd. Daarnaast is het een erg lieve meid die altijd voor iedereen klaar staat en heel eerlijk is! Vera houdt ook van huisfeestjes en er is dan ook altijd iets met haar te beleven als je op een feestje bent met haar!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op