AcCie

De Activiteitencommissie organiseert iedere maand sociale en gezellige activiteiten voor Sociëtas waar iedereen voor uitgenodigd is. Denk hierbij aan paintballen, het liftweekend, maar ook de eindbarbecue wordt door de AcCie georganiseerd. In deze tijd van het coronavirus zullen de georganiseerde activiteiten natuurlijk iets anders vormkrijgen en zullen de meeste activiteiten online zijn. 

Voorzitter: Demi Stadens
Secretaris: Dagmar Postema
Penningmeester: Maarten Rietman
Promotie: Thirze Telman
Acquisitie: Elke van Aalsum en Sander Haagsma

Even voorstellen

Allereerst onze VOorzitter. Het zooitje ongeregeld zal worden geleid door onze Groningse trots uit Winschoten Demi (alias De-my) Stadens. Dit voormalig topmodel heeft al lang en breed bewezen een alleskunner te zijn. Of het nou gaat om dansen, het verzorgen van opa’s en oma’s of het tandenpoetsen van haar hele gezicht na een biertje teveel, voor onze Demi is niks te gek. Ondertussen is het zelfs een self-made miljonair in spe met de verkoop van retro kringloopspullen. Met haar goedlachse nuchterheid is Demi de rust zelve, maar heeft ze tegelijkertijd altijd een antwoord klaarliggen. Op de vraag wat haar goede en slechte eigenschappen zijn heeft ze zelf een heel eenvoudig antwoord: wortels en sushi. Wij hebben ook geen idee… Mocht je nou denken wat een leuke meid die wil ik inpalmen, kom dan niet aanzetten met een bosje bloemen, maar met een kipburgertje na de biercantus of kilo’s mosterd bij eigenlijk alles en je kansen zullen aanzienlijk toenemen. Al met al hebben we een topper aan het roer die met jan en alleman een praatje maakt, superlief is en vol met ideeën zit.

Dit jaar hebben wij het geluk dat de rol van penningmeester wordt vervuld door de enige echte Maarten Rietman. Niet alleen studeert hij sociologie, in zijn vrije tijd volgt hij ook nog vakken van Europese talen en culturen, om zo zijn Spaanse kunsten bij te houden. Hablo español!!! Naast de financiën op orde houden en Spaans spreken heeft Maarten nog een hoop andere talenten. Zo heeft hij ooit in de musical de Lion King gespeeld en zingt hij maar al te graag deze nummers voor iedereen die het (niet) wil horen. Nuchtere Maarten is dus al een feest op zich, moet je nagaan hoe dat is als hij alcohol in zijn systeem heeft. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Maarten nooit zal toegeven dat hij dronken is, slechts aangeschoten. Desalniettemin eindigt hij zo nu en dan op de Eerste Hulp, waar hij met een gehavend gezicht de verpleegster probeert te versieren. Maar los van alle gekkigheid, Maarten is een ontzettend vrolijke en lieve jongen, die altijd zal proberen de sfeer goed te houden en die altijd (vooral dronken) klaar staat om je te knuffelen wanneer je het (niet) nodig hebt.

Dit jaar versterkt Elke van Aalsum het volledig Friese acquisitie team. De naam Elke betekent ‘nobel’ of ‘vriendelijk’ en laat dit nou nét de kwaliteiten zijn die je voor de acquisitie nodig hebt. De geboren ‘Jouster’ (dit is Fries voor iemand die uit Joure komt) zal haar nuchtere Friese charmes in de strijd moeten gooien om alle bedrijven om haar vinger te winden. Maar dit gaat ongetwijfeld lukken, want verleiden is voor Elke als serveerster natuurlijk ‘a piece of cake’. Elke kan geheimzinnig en mysterieus zijn, maar wat geen geheim is, is haar liefde voor wijn. Na een glas of drie is ze al niet meer te houden, of eigenlijk betekent dit gewoon dat je haar zelf vast moet houden, want anders kan je haar weer van de grond rapen. Maar naast deze kleine onvolwassene trekjes is de nog maar 18-jarige Elke van zichzelf wél al erg volwassen en is ze met recht een aanwinst voor de AcCie te noemen.  Oh en tot slot… als je Elke zelf wil verleiden, dan moet je onder het genot van een wijntje en carpaccio (met pesto!) het songfestival met haar gaan kijken, dus onthoud dat goed mannen!

De Friese Sander Haagsma zorgt er dit jaar voor dat het geld blijft rollen, als lid van het acquisitie team. Hij heeft al eens bewezen goed te zijn met geld, aangezien hij penningmeester was bij zijn dispuut. Sander is een derdejaars eerstejaars, maar nu weet hij het zeker: sociologie is een perfecte match. Want later, als hij een grote jongen is, wil hij het liefst in de voetsporen treden van Kees van der Spek. Ongetwijfeld komt hier zijn psychologische/juridische/sociologische kennis goed van pas! Daarnaast heeft hij nog vele andere talenten, waaronder het imiteren van zijn grote idool David Attenborough (wellicht een goede act voor de bonte avond op BP-weekend!). Bovendien wordt hij ook wel de sausman genoemd, klinkt gek (is het ook), maar zijn koelkast in een walhalla voor sausliefhebbers. Je kunt er voor elke mogelijke saus terecht! Sander is een echte allemansvriend, die houdt van gezelligheid. Je kan hem niet gelukkiger krijgen dan met een spelletjesavond onder genot van een (speciaal) biertje en een zak dropfruitduo’s. Goed om te weten dames! Met zijn gevatte opmerkingen brengt Sander de sfeer wel in de groep, een echte aanwinst voor de AcCie dus!!

Onze lieve, alcohol-slurpunde stuiterbal van de groep is Dagmar Postema. Dit jaar heeft zij de verantwoordelijkheid als secretaris. Zonder typdiploma zal zij alle notulen aan elkaar knutselen. Naast haar gezelligheid bij de vergadering heeft Dagmar ook altijd een side-story klaar staan, er hoeft maar een woord gezegd te worden en Dagmar kan tien verhalen erover vertellen. Daarnaast heeft onze Dagmar zeker nog meer talenten, zoals samenvattingen maken, bierdrinken en hockeyen, ook heeft ze er een nieuwe hobby bij. Deadliften. Ja, je leest het goed. Dagmar heeft daadwerkelijk een ruggengraat, want deze meid kan al 70 kilo deadliften. Zonder haar rugspieren ervoor af te scheuren! Als deze sportieveling nog lang doorgaat is ze straks de bodybuilder van de groep (ook al is dat de vraag omdat een blessure een veelvoorkomend probleem is bij Dagmar). Deze meid klinkt nu heel sportief, maar jaren terug was dit nog onkenbaar. Zo liet ze gerust haar fiets een week in de stad staan, omdat mevrouw te lui was om hem weer op te halen. Dan zocht ze maar een leuk slaapadresje wat dichterbij was. Al bij al, wordt het dit jaar weer een groot feest met Dagmar in de AcCie!

Dit jaar is het aan Thirze Telman de taak om iedereen te overtuigen naar onze fantastische activiteiten te komen. Deze lieve Zwollenaar zal je altijd tegenkomen met een lach op haar gezicht. Ze is gek op feestjes, en dan vooral op carnaval. Carnaval is voor Thirze het moment van het jaar waar ze helemaal uit haar dak kan gaan en dat kunnen wij wel waarderen. Tegenwoordig staat onze promotor elke zondagochtend om 7uur broodjes af te bakken bij de AH, een echte harde werkster dus. Naast de vele leuke kanten van Thirze, heeft ze ook een hele erge eigenschap, namelijk haar haat voor kliekjes. Ze heeft hiervoor als oplossing bedacht dat ze elke avond met iemand eet zodat ze geen kliekjes over heeft, want kliekjes kunnen echt niet. Daarnaast is mevrouw een groot fan van sensatie in werkelijk alle vormen. Waar sensatie is, is Thirze. Al zorgt ze zelf geregeld voor aardig wat sensatie op een avondje uit. Zodra ze een aantal drankjes heeft genuttigd zal je haar aanwezigheid gauw merken op een hartstikke gezellige manier en kan ze aardig luidruchtig uit de hoek komen. Wij zijn maar al te blij dat deze gezellige sensatiezoeker ons team komt versterken!

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op