AcCie

De Activiteitencommissie organiseert iedere maand sociale en gezellige activiteiten voor de Sociëtas waar iedereen voor uitgenodigd is. Denk hierbij aan paintballen, het liftweekend, maar ook de eindbarbecue wordt door de AcCie georganiseerd.

Voorzitter: Onno Haagsma
Secretaris: Lola Hoksbergen
Penningmeester: Manon Veenstra
Promotie: Dagmar Postema
Acquisitie: Demi Stadens en Maarten Rietman

Even voorstellen

AcCie gaat dit jaar weer maandelijks geweldig actieve activiteiten organiseren, maar wie zijn de commissieleden van dit jaar eigenlijk? Een klein voorstelrondje:

Dit jaar zullen de vergaderingen van de AcCie gevoerd worden onder leiding van voorzitter ‘VO-zitter’ Onno Haagsma. Naast het voorzitten is Onno vooral heel goed in (onbedoeld) nazitten. Zijn ruggengraat is vergelijkbaar met zijn rode flosdraad: best wel leuk, maar vooral zwak. Ondanks het feit dat hij een ruggengraat van een visstick heeft, is hij wél sterk in het krijgen van zijn zin. Als Onno zijn pijlen op iets heeft gericht dan krijgt hij het ook, of het nou over kreeft, de nieuwe commissiekinderen of vrouwen gaat: hij weet keer op keer de buit binnen te slepen. Of hij ook zo succesvol zou zijn zonder de alom bekende puppyogen zullen we nooit weten, maar dat nemen we voor lief. Onno heeft namelijk niet alleen de ogen van een pup, maar ook het zachte, betrouwbare karakter en een hart van goud. Totdat hij je in koelen bloede een ICE laat trekken. Want ook dat behoort tot de favoriete bezigheden van onze VO-zitter Lang verhaal kort: Onno zal dit jaar niet alleen de AcCie op de kaart zetten, maar er vooral voor zorgen dat we van de kaart raken.

Onze penningsmeester dit jaar is Manon Veenstra. Deze ultra-sociale meid is erg zorgzaam en kan gemakkelijk met iedereen een praatje, maar laat je niet foppen. Als je Manon voor het eerst ontmoet kan ze je laten geloven dat ze elke mogelijk afkomst heeft. Accenten van Posh-Brittisch tot Russisch en van Ras-Amsterdams tot Vlaams, deze dame heeft het allemaal in huis.
Zo goed als Manon sociaal en zorgzaam kan zijn richting de medemens, zo slecht zorgt ze voor de medeplant. Al geef je Manon een cactus die amper een druppel water nodig heeft, het zal haar lukken hem te laten sterven. Dit klinkt gruwelijk. Dat is het ook.
Tot voorkort lustte Manon nog geen bier. Slechts wijn beviel haar. Met man en macht heeft de AcCie vorig jaar geprobeerd bier door haar strot te krijgen, maar het lukte maar niet. Echter, van de een op de andere dag ontvangt de AcCie een filmpje vanuit het verre Wageningen, waarop te zien dat de jonge dame een vol biertje in één keer achterover tikt. Nu blijkt ze het nog lekker te vinden ook!
Als ze de begroting en geldzaken net zo nailt als die adt, dan moet het helemaal goed komen dit jaar.

Dit jaar wordt de functie van secretaris vervuld door Lola Hoksbergen. Lola, beter bekend als Moedereend, kon na een jaar promotie te hebben gedaan nog geen afscheid nemen van de AcCie. Zeer begrijpelijk. Deze koningin van de notulen zal daarom dit jaar zorgen dat weer alle geniale ideeën en prachtige opmerkingen worden genotuleerd. Met al een opleiding in sport, gezondheid én management achter de rug, gaat Hoksbergen dit jaar verder strijden tijdens haar tweede jaar als pre-master studente. Binnen de commissie zorgt Lola altijd voor veel enthousiasme en humoristische uitspraken, vaak gepaard met een biertje en een lekkere zak ham-kaas sjipjes. Deze meid vergeet namelijk niet te genieten. Haar hamster Geoffrey is inmiddels gepromoveerd tot mascotte van de AcCie. Zelf heeft Lola ook de taak van sfeerbewaakster op zich weten te nemen. Door geregeld te peilen hoe het met de sfeer is, weet Lola bij elke vergadering de gezelligheid erin te houden. Een taak die zij uiterst serieus neemt. Al met al is Lola een échte toevoeging aan de commissie. Wij zijn dan ook maar al te blij dat ze de AcCie nog een jaartje komt versterken.

Om ervoor te zorgen dat iedereen daadwerkelijk naar de magistrale activiteiten kom,  heeft de AcCie dit jaar de promotieverantwoordelijkheden gegeven aan een vrolijk huppelend, alcoholslurpende theetante, oftewel Dagmar Postema. Onze Dagmar is ster in het maken van small-talk  en zal vele mensen die zich in haar buurt durven te vertonen, overtuigen om mee te doen aan de pareltjes die in de volksmond activiteiten worden genoemd. Door Dagmar in ons team te hebben zullen de goudgele rakkers op commissievergaderingen niet meer te tellen zijn en zal menig avond escaleren. Als de avond eenmaal is geëscaleerd kun je echter de dag erna, wanneer iedereen dood ligt te gaan van de leverpijn, nog enkele fabuleuze snapchats verwachten van mevrouw die op het hockeyveld alweer doodleuk bezig is met het herstelpilsje. Daarnaast heeft Dagmar de neiging helemaal los te gaan bij nieuw geleerde woorden. Als haar vocabulaire eenmaal is aangevuld zal de dit in geur en kleur aan de buitenwereld bekend gemaakt worden. ‘Vo

Maarten Rietman neemt dit jaar de taak van acquisitie op zich. Met zijn charmes moet het deze nuchtere Drent wel lukken om verschillende deals te sluiten. Dit werpt ook zijn vruchten af bij de dames, van fixen op huisfeestjes naar een kusje van Fajah Lourens, niks is hem te gek. Ook is Maarten erg trots op zijn thuis, iedereen moet naar donderdag Meppeldag zijn geweest, anders kun je niet over stappen meepraten. Over stappen gesproken, Maarten en drank is geen goede combi. Zelf vindt hij dat hij niet erg dronken is, maar ondertussen kan hij geen normaal woord meer uitbrengen en klampt hij zich vast aan elke bekende die hij tegenkomt. Zelfs het maken van tosti’s is een verhaal apart. Een tosti met kaas en jam of zuiverspread en poedersuiker, het kan allemaal bij Maarten. Deze masterchef wil hier geen woorden aan vuil maken, deze tosti’s zijn heilig…. Je zou het hierna niet verwachten, maar toch heeft Maarten ook een serieuze kant. Hij is positief, grappig en erg fijn in de omgang. Deze kwaliteiten zullen hem dan ook erg ver brengen in de toekomst.

De Winschotense Demi Stadens versterkt dit jaar het acquisitieteam van de AcCie. Met de looks van deze lokale schone wordt het streefbedrag sowieso gehaald! Uit betrouwbare bronnen hebben we namelijk gehoord dat ze een modellencarrière heeft gehad. Maar ze ruilt fotoshoots in de studio nu liever in voor koffiepauzes in de bunker en hortus, goede keuze! Ze is 19 jaar oud en een echte allemansvriend. Zet haar ergens neer en ze maakt binnen 5 minuten nieuwe vrienden. Liefst onder het genot van een biertje, want mixdrankjes zijn geen succes bij haar (hint; vooral proberen op de borrel dus). Verder zijn we heel benieuwd wat voor danspasjes ze ons gaat laten zien in de Doos, want onze Deem is ooit een keer Europees kampioen modern dansen geweest. Daar kan de rest van de AcCie nog heel wat van leren. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is ze ook nog eens heel zorgzaam; Demi werkt in een verzorgingstehuis voor mensen met dementie. Zijn jullie al verliefd op haar? Nou, wij wel!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op