Landelijk Overlegorgaan Sociologie

Het Landelijk Overlegorgaan Sociologie (LOS) is een overkoepelende organisatie voor studieverenigingen die zich richten op sociologie. Het LOS-bestuur komt samen zaken te bespreken die voor alle studieverenigingen van belang zijn. Tevens zijn op de website van het LOS alle Bachelor- en Masteropleidingen te vinden, en zal het LOS een landelijke sociologiepubquiz organiseren voor alle verenigingen.

Landelijke Overlegorgaan Sociologie

Wat is het LOS?

Studievereniging Sociëtas vormt samen met de studieverenigingen van alle andere Sociologiebachelors in Nederland het Landelijk Overleg Sociologie. Ieder bestuur van elke studievereniging levert minstens één afgevaardigde voor het LOS-bestuur.

Wat betekent het LOS voor Sociologie in Nederland en voor Sociëtas?

Het LOS is momenteel een overlegorgaan voor alle studieverenigingen van de Sociologiebachelors. Grofweg eens per maand komt het bestuur van LOS samen om het te hebben over de gang van zaken binnen alle verenigingen, waarbij de verenigingen wederzijds informatie kunnen uitwisselen en de best practices als voorbeeld kunnen dienen als voorbeeld voor alle verenigingen.

Daarnaast organiseert het LOS dit jaar een Landelijke Pubquiz Sociologie, waaraan deelnemers van alle verenigingen kunnen meedoen. Deze pubquiz zal plaatsvinden op 12 april 2021. Meer informatie over deze pubquiz verschijnt later.

Waar kan ik meer informatie vinden over het LOS?

Het LOS is te volgen op de Facebookpagina, de Instagrampagina of kijk op www.sociologieoverleg.nl! Op deze website worden alle sociologie opleidingen in Nederland, zowel de bachelors als de masters, naast elkaar gezet. Op deze manier kunnen scholieren/studenten deze opleidingen gemakkelijk met elkaar vergelijken en zien welke opties er zijn.