Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden. Om die reden willen wij Sociëtas als vereniging verduurzamen. Dit willen wij realiseren in samenwerking met de Green Office. De Green Office is binnen de Rijksuniversiteit Groningen het platform dat projecten organiseert en coördineert op het gebied van duurzaamheid. Samen met de Green Office zullen dit jaar de eerste stappen worden gezet naar een duurzamer Sociëtas. Met verschillende initiatieven om de duurzaamheid binnen de vereniging te vergroten willen wij ons steentje bijdragen aan een groenere wereld.  

Duurzaamheidsplan

Een aantal jaren geleden is Sociëtas begonnen met het opzetten van een duurzaamheidplan. Hiervoor moet er worden voldaan aan een aantal stappen van een checklist. Dit jaar hebben wij hiervoor een bronzen label mogen ontvangen. Momenteel sporen wij commissies en structuren aan om duurzame keuzes te maken, door in iedere commissie een verantwoordelijke voor duurzaamheid en inclusie aan te stellen. Verder hebben we een verzameling van herbruikbare attributen voor activiteiten  en belonen wij in de Sociëtasbattle een inspanning voor een duurzame activiteit belonen. Verder willen wij het papiergebruik van de vereniging waar mogelijk verminderen, bijvoorbeeld door de documenten op algemene ledenvergaderingen alleen op aanvraag te printen.

Aanschaf herbruikbaar servies

Wij zouden het gebruik van wegwerpplastic binnen Sociëtas willen reduceren en het gebruik van herbruikbaar servies willen stimuleren. Op activiteiten van Sociëtas wordt op dit moment gebruikt gemaakt van wegwerpplastic. Om deze reden hebben wij harde plastic borden, kommetjes, bekers en bestek aangeschaft die herhaaldelijk gebruikt kunnen worden bij de betreffende activiteiten van Sociëtas. De bekers kunnen daarnaast gebruikt worden tijdens TenK-uren. 

 

Heb jij een goed duurzaamheidsinitiatief? Laat het ons weten!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op