AlmanakCie

De Almanakcommissie stelt ieder jaar weer een almanak samen; het jaarboek van de vereniging! Hierin wordt de actualiteit van het afgelopen jaar besproken, zowel die van de vereniging als die van de samenleving. Daarnaast zijn er foto’s alle activiteiten te zien, sociologische themastukken te lezen en zijn er ingezonden stukken van leden.

Voorzitter: Eline Meijer
Secretaris: Sam Beereboom
Penningmeester: Jelle Visser
Redactie: Tosca van Paassen en Lidewij Sulin
Vormgeving: Lilian Hebbink
Acquisitie: Anne-Floor Terwel

Even voorstellen

Als de zakken chocopinda’s op maandagavond open gaan dan weet je wel hoe laat het is: tijd voor een almanak vergadering! Graag stellen we jullie voor aan de grotendeels vernieuwde commissie, waarvan er ook dit jaar meerdere leden een Friese Stabij hebben (fun fact).

Laten we beginnen met onze voorzitter dit jaar, Eline. Deze oorspronkelijke Eenrumer woont al bijna een jaar in de mooie stad Groningen. Dit is niet de enige plek waar Eline vaak te vinden is, ze komt namelijk al heel haar leven regelmatig (in vakanties) in het Hongaarse dorpje Bükkszentmárton. Zich verstaanbaar maken in dit land is nog een hele challenge voor deze nep-Hongaar, maar ze komt al een heel eind met de woorden ‘pannenkoek’, ‘bal’, en ‘nee, bedankt’. Eline reist heel wat af, maar in haar keuken rijzen er ook verschillende baksels de lucht in (waarvan cheesecake haar favoriet is, vooral om te eten). Verder zal je Eline niet snel tegenkomen tijdens het stappen, maar ze zegt absoluut geen nee tegen een gezellig avondje met vrienden (of commissie!!) onder het genot van een wijntje, appelcidertje of theetje. Eline zal dit jaar een poging doen om de boel in het gareel te houden.

Sam is dit jaar onze secretaris. Deze kersverse student is net afgestudeerd van de middelbare, cum laude!! zelfs (dit neemt overigens niet weg dat ze soms heel goed onnozele opmerkingen kan maken). Een opmerking die je niet moet maken als Sam in de buurt is, is dat je moe bent. Afkomstig van het mooiste dorp van Nederland komt deze meid telkens met de trein naar de stad, maar neemt na het stappen de taxi (voor €50!!) weer terug. Ondanks dat ze op een boerderij woont, houdt Sam dus wel van een luxe leventje waarin ze ook graag uit eten gaat. Keuzes maken is voor Sam wel een dingetje, wat resulteert in een enorm druk leven met twee baantjes, vrienden, studie, sport, stappen, oftewel: ‘’Live While We’re Young’’. Maar ze weet toch nog tijd te maken voor de almanak. Ze zal ons dit jaar voorzien van geweldige notulen.

De penningmeester en tevens enige heer in het gezelschap dit jaar is Jelle. Na een jaartje geen actief lid te zijn geweest vond hij het nu wel tijd voor een commissie, wat zijn studentenleven bijna helemaal compleet maakt. Het enige dat nog mist is dat hij nog nooit geiced is, wat hij zelf een hele prestatie vindt (ik zou maar oppassen Jelle). Want bier lust hij inmiddels ook, het is nu zelfs zijn favoriete drankje. Mocht je tijdens het stappen ooit ‘’Hips Don’t Lie’’ van Shakira horen, dan is Jelle waarschijnlijk in de buurt. Verder is deze sociale jongen te herkennen aan zijn Stan Smith schoenen, aangezien hij de trotse eigenaar is van meerdere paren hiervan. We hopen dat Jelle als verantwoordelijke voor de financiën niet al het geld voor de almanak aan nieuwe schoenen gaat uitgeven.

Onze vormgeefster dit jaar is Lilian, samen met Eline het enige overblijfsel van vorig jaar. Lilian zou eigenlijk een half jaar naar Boedapest gaan voor haar minor, maar moet dit jaar nu op een andere manier gaan vormgeven. Helaas dus geen goulash en palinka voor deze meid, maar couscoussalade en wijntjes. Ook zal ze haar tijd wel door weten te komen met een nieuwe hobby, breien! Verder dan een onderzetter komt ze alleen niet. Lilian heeft verder een hele transitie doorgemaakt op het gebied van drank. Waar het begon met apenkoppen shotjes, zit ze tegenwoordig liever aan de wijn. Dit sport ze er vervolgens weer vanaf, zowel in de sportschool als op het hockeyveld. Deze lieve meid zal met haar creativiteit en een InDesigncursus op zak de almanak laten schitteren dit jaar.

Tosca maakt dit jaar onderdeel uit van de redactie. Deze geboren en getogen Groninger was vorig jaar begonnen aan de studie rechten, maar al gauw bleek dat dit niet is wat ze zocht en kwam ze terecht bij sociologie. Ze heeft dus al een jaartje kennis weten te maken met het studentenleven. Een avondje stappen is Tosca dan ook niet vies van. Eigenlijk is Tosca vegetariër, maar als ze dronken is gaat ze de fout in en eet ze een kroket, maar ‘’dat telt niet’’. Deze net-niet vegetariër moet verder altijd precies weten hoe laat is het, op de minuut. Haar preciesitijd en perfectionisme kunnen goed van pas komen binnen de commissie. Naast dat Tosca samen met Lidewij zorgt voor het inhoudelijke deel van de almanak, zal ze Lilian ondersteunen met de vormgeving.

Onze tweede redactrice is Lidewij. Vanuit Rotterdam is ze een paar jaar geleden gevlucht naar het prachtige noorden. Ze heeft het wel altijd erg druk, want ze studeert naast sociologie ook nog bedrijfskunde. Zoals een echte Rotterdammert zou zeggen: ‘Neem eens ‘n pil joh’. Als deze meid niet bij de schildpaddenafdeling in de dierenwinkel is, kun je haar vinden bij de gaskachel op haar kamer. Ze heeft het namelijk altijd koud. Wel krijgt ze het warm van Bradley Cooper, haar ultieme celebrity crush. Deze crush is niet de enige crush in haar leven, ze heeft het namelijk voor elkaar gekregen ooit haar vingers te breken tijdens een drankspel. Gelukkig kan ze inmiddels al haar vingers weer gebruiken, zodat ze ons kan voorzien van geweldige stukjes in de almanak.

Anne-Floor zal dit jaar de acquisitie op zich nemen. Je zal Anne-Floor niet snel met de bokkenpruik op zien, maar gek van geiten is deze meid wel. Met maar liefst acht geiten, twintig schapen en een hond die thuisthuis ronddartelen is het een hele beestenbende. Naast dieren is er nog iets anders waar Anne-Floor wel raad mee weet: planten, ze heeft er zelfs nog nooit eentje dood laten gaan! Iets anders waar deze lieve meid van houdt is rode wijn. Maar pas op, na een paar wijntjes wordt ze vuurgevaarlijk, dus houdt kaarsen vooral uit haar buurt (er hangen niet voor niets twee brandmelders op haar kamer). Bij een baantje tijdens haar tussenjaar heeft ze veel ervaring opgedaan met contacten leggen, dus we verwachten dat ze dit jaar sponsoren zal binnenhalen alsof het geiten zijn.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op