AlmanakCie

De Almanakcommissie stelt ieder jaar weer een almanak samen; het jaarboek van de vereniging! Hierin wordt de actualiteit van het afgelopen jaar besproken, zowel die van de vereniging als die van de samenleving. Daarnaast zijn er foto’s alle activiteiten te zien, sociologische themastukken te lezen en zijn er ingezonden stukken van leden.

AlmanakCie

Eindelijk is het maandagavond, de avond dat deze commissie bestaande uit zeven dames bij elkaar komt. Na het eten worden de nodige wijntjes en choco pinda’s uit de kast getrokken en kan de vergadering beginnen. Ondertussen wordt er over alles en iedereen gepraat, wat nogal snel gebeurt met zeven vrouwen, maar het meest besproken onderwerp blijft toch echt de Almanak!

Aan het roer van deze commissie staat onze praeses Maaike. Deze Friese flapuit zorgt voor hilarische quotes waarmee de hele Almanak gevuld zou kunnen worden. Praktisch is Maaike helaas niet, wat zich uit in het verliezen van haar voorwiel tijdens het fietsen, het niet kunnen smeren van haar brood en het bijna in de brand steken van haar ouderlijk huis. Ondanks al deze praktische misstanden houdt ze deze hysterische commissie goed in het gareel.
De Dagobert Duck van dit jaar is Amy. Deze penningmeester is elk weekend aan het feesten in Heino of in de omliggende dorpen. Want nee zegt Amy niet tegen Oktoberfest, Carnaval… of elk ander feest waar gezopen wordt. De volgende ochtend komt ze dan fris en fruitig (want ze is nooit brak) bij de Albert Heijno voor een ontbijtje. Dit maakt ze niet zelf, want Amy is een echte keukenprinses #not. Wanneer ze niet aan het feesten is, is ze aan het voetballen of voetbal aan het kijken.

Anouk is dit jaar de secretaris van de commissie. Deze lieve Friezin is een echte wispelturige fitgirl; de ene week staat ze elke dag te zweten in de sportschool, maar ze kan ook zomaar de Fit for Free een maand niet betreden. Ook houdt ze zeker van een wijntje, hoewel ze na twee glazen al onder de tafel ligt. In deze toestand kan ze, net als in nuchtere toestand, links en rechts niet uit elkaar houden: “nee ik bedoel niet jouw kant, maar mijn kant!”.

De jacht op de sponsoren is dit jaar geopend door Elis. Deze sportieve meid slaat regelmatig een balletje bij Veracket (spreek uit als verrek-ket) of is te vinden bij de groepslessen van de Aclo. Ze is helemaal gek van planten en haar kamer staat er dan ook vol mee; het is net een tropisch oerwoud! Verder is deze meid een echte streber, want ze doet Filosofie als tweede studie. Met deze eigenschap wordt het acquisitie streven vast snel behaald.

Grunniger Gemma is onderdeel van de redactie. Deze gezellige meid heeft één groot idool: mister Freek Vonk! Een aflevering van zijn programma heeft ze nog nooit gezien, maar toch is de vonk bij haar overgeslagen. Verder haat Gemma voeten en ze heeft daarom ALTIJD sokken aan; “ja, zelfs op het strand van Barcelona.” Haar eigen voeten krijgt ze niet snel van de vloer, want ritme blijft een lastig dingetje voor Gemma.

Onze vrolijke Nadine is een van de redactrices en zorgt samen met Gemma voor een inhoudelijk jaarboek. Deze meid heeft extreem romantische komedies als guilty pleasure. Hier steekt ze veel van op, want ze loopt nooit een blauwtje. Toch heeft ze wel overal blauwe plekken en hoe ze daaraan komt? “Ik heb zelf ook geen flauw idee”. Verder is Nadine een echte hondenliefhebster en maakt ze de gekste dingen mee waar de hele commissie van in een deuk ligt.

Last but not least is Anna, onze vormgeefster. Met een cursus Indesign op zak gaat Anna ervoor zorgen dat de Almanak er dit jaar betoverend uitziet. Deze lieve meid werkt bij de Ici Paris XL, waardoor ze ook altijd betoverend lekkere geurtjes op heeft. Verder kan ze soms wat verstrooid overkomen. Waar je haar voor wakker kunt maken? “ETEN!”. Als het maar geen kaas is, want dat haat Anna. Hoe dan?!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op