AlmanakCie

De Almanakcommissie stelt ieder jaar weer een almanak samen; het jaarboek van de vereniging! Hierin wordt de actualiteit van het afgelopen jaar besproken, zowel die van de vereniging als die van de samenleving. Daarnaast zijn er foto’s alle activiteiten te zien, sociologische themastukken te lezen en zijn er ingezonden stukken van leden.

Voorzitter: Gemma Ridder
Secretaris: Nadine Moraal
Penningmeester: Elis Maat
Redactie: Els de Grefte en Eline Meijer
Vormgeving: Anna van der Meulen
Acquisitie: Lilian Hebbink

Even voorstellen

Het kippenhok van de Almanakcie, die ook dit jaar weer voor een schittermagische Almanak gaan zorgen, wordt dit jaar in toom gehouden door niemand minder dan voorzitter Gemma! Deze meid is een harde werker aangezien ze regelmatig om 5 uur opstaat om iedereen te voorzien van de lekkerste broodjes van de Albert Heijn. Gemma is wat je noemt een crazy cat lady en kan aan één stuk door praten over haar kattenliefde. Wat ook nog een beetje crazy is, is dat deze meid het liefst alles met mayo eet. 

Nadine is dit jaar de sexytaris van deze commissie. Deze altijd vrolijke meid kent letterlijk elk liedje als ze op stap is, ze zingt echt ALLES mee. Als je zo’n leuk avondje stappen met Nadine wilt plannen, moet je wel even geduld hebben. Nadine heeft namelijk twee baantjes en zo’n volle agenda, dat ze misschien over drie maanden een keer tijd heeft. Hoewel ze het zo druk heeft, heeft ze gelukkig wel altijd tijd voor de Almanak <3.

Elis is dit jaar verantwoordelijk voor de centjes. Als penningmeester zorgt zij ervoor dat het recept van de begroting helemaal klopt. Dit is ook het enige recept wat ze goed kan opvolgen, aangezien deze meid geen keukenprinses is. Elis heeft namelijk vrij vaak moeite met het openmaken van potjes en blikjes en ook laat ze brownies waar je alleen maar water bij hoeft toe te voegen mislukken. Wonder boven wonder is het eten wat zij maakt wel altijd erg lekker (wij vinden dit ook nog steeds verdacht). 

Voor de mooie ontwerpen en de lay-out moeten we dit jaar bij Anna zijn. Deze leuke meid is altijd super enthousiast en vrolijk, het is lastig om haar chagrijnig te krijgen. Wel is er één ding wat ze liever niet ziet en waar ze niet zo enthousiast over is, namelijk: kaas. Hoewel Anna in een klein dorpje is opgegroeid, “Doezum, ja, een klein dorpje tussen Groningen en Friesland”, is Anna zeker niet wereldvreemd. De afgelopen tijd heeft ze mooie reizen naar onder andere Boedapest en Maleisië gemaakt. Gelukkig weet ze altijd de weg naar de Almanak in Groningen terug te vinden

De jacht op de sponsoren is dit jaar geopend door Lilian. Deze sportieve meid is vaak op het hockeyveld of bij de groepslessen van de aclo te vinden. Lilian is snel bang in situaties die achteraf helemaal niet zo eng blijken te zijn; dit levert gelukkig wel hilarische verhalen op waar de commissie om in een deuk ligt. Hoewel ze, volgens anderen, wat onhandig is, zal ze dit jaar een goede toevoeging zijn aan de commissie. Naast dat Lilian het aquisitiegeld gaat ophalen, gaat ze Anna namelijk ook helpen bij het vormgeven. Haar rijke fantasie zal hier goed van pas komen ;).

De jongste van onze commissie, Eline, is onderdeel van de redactie. Eline heeft één grote liefde in haar leven, haar hond Senna!! (volg allemaal op insta: @sennameijer__). Hoewel Eline uit Groningen komt, kan ze geen Gronings, maar kan ze wel tot 29 (niet 30) tellen in het Hongaars. Naast Anna, die geen kaas lust, lust deze gekke meid geen ijs (HOE DAN?!). Ondanks deze gekkigheid, weten we zeker dat Eline het supergoed gaat doen als redactrice. 

Last but not least is onze tweede redactrice, Els. De functie van redactie lijkt deze lieve meid op haar lijf geschreven, ze heeft namelijk al veel schrijfervaring bij het popmuziek platform 3voor12. Els is dan ook vaak bij allerlei soorten concerten te vinden en zet tijdens de vergaderingen de leukste muziekjes voor ons op. Met alle ervaring die Els al heeft, moet het inhoudelijke gedeelte van de Almanak helemaal goed komen!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op