AlmanakCie

De Almanakcommissie stelt ieder jaar weer een almanak samen; het jaarboek van de vereniging! Hierin wordt de actualiteit van het afgelopen jaar besproken, zowel die van de vereniging als die van de samenleving. Daarnaast zijn er foto’s alle activiteiten te zien, sociologische themastukken te lezen en zijn er ingezonden stukken van leden.

De AlmanakCie bestaat uit:

Voorzitter: Sterre Boerma
Secretaris & Penningmeester: Anastasija Bajic
Vormgeving 1: Sophie Willemsen
Vormgeving 2: Floor Kranen
Redactie 1 & Duurzaamheidsverantwoordelijke: Myrthe Walinga
Redactie 2: Emma Bakker
Acquisitie: Jente Miedema

De AlmanakCie is te bereiken via rugalmanaksociologie@gmail.com

Even voorstellen

Op de woensdagavond is onze standaard almanak avond. De drie kenmerken van deze avond zijn gezelligheid, veel lachen en natuurlijk niet te vergeten onze traditie, chocopinda’s! Graag stellen we jullie de almanakcommissie van 2022-2023 voor!

Om te beginnen met de voorzitter. Dit jaar wordt de commissie geleid door Sterre. Sterre is een enthousiaste meid die voor veel dingen zenuwachtig is, maar ook wel van een uitdaging houdt. Ze is naast de Almanakcommissie van Sociëtas ook lid van de studentenzwemvereniging de Golfbreker, waarbij ze lid is van de Promocie. Hierbij maakt ze, samen met haar commissiegenootjes, de foto’s op de activiteiten en houdt ze de sociale media in de gaten. Ook probeert ze in haar drukke leven tijd te maken om te zwemmen bij de Golfbreker. Daarnaast houdt ze ervan om in het weekend met haar handen in de aarde te zitten, want ze werkt namelijk bij de Intratuin op de kamerplantenafdeling. Voor advies over je kamerplanten, kan je dus zeker naar Sterre toekomen! 

Dan hebben we als tweede lid van de almanakcommissie Anastasija. Zij is dit jaar zowel de secretaris als de penningmeester. Ze zorgt er dus voor dat alle belangrijke informatie van onze vergaderingen wordt opgeschreven en maakt daarnaast ook nog de begrotingen. Je kan haar daarom ook wel de alleskunner noemen! Anastasija houdt altijd van een feestje en ze drinkt dan het liefst een mixdrankje van Spa rood en Apfelkorn. Dit staat dan ook altijd vast op het boodschappenlijstje van de commissie als we uitgaan! Daarnaast is Anastasija soms ook een beetje een pechvogel, zo krijgt ze vaak een glas op haar hoofd tijdens het uitgaan of valt ze om tijdens het fietsen. Een ander, niet te vergeten kenmerk, van Anastasija is dat haar lievelingskleur roze is. Van kleding tot aan kerstballen, er zit altijd een roze tintje in. Iets waar Anastasija nog meer van houdt, is orzo en dan het liefst met zoveel mogelijk tomaatjes en kaas. Daarnaast doet deze bezige bij ook nog een commissie bij Enactus en is ze vaak op het Padelveld te vinden. 

Dan hebben we dit jaar twee meiden die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van de Almanak. Onze eerste vormgever is Floor. Floor is een hele lieve en zorgzame meid. Ze wordt dan ook vaak gezien als de moeder van de groep. Dit zie je ook goed terug in haar werk. Ze werkt namelijk bij de kledingwinkel terStal, waarbij veel oudere mensen hun levensverhalen aan haar vertellen. Echter, kan ze soms ook een beetje onhandig zijn. Zo heeft ze bijvoorbeeld per ongeluk in de 6e van VWO haar Engels tentamen weggegooid, waardoor ze de dag daarna haar tentamen uit de prullenbak moest vissen. Daarnaast is Floor een grote avonturier. Ze houdt heel erg van skiën en wilt graag na haar studie gaan reizen naar een ver land om daar een andere taal te gaan studeren!  

De tweede vormgever van dit jaar is Sophie. Sophie is onze geboren en getogen Groninger! Sophie praat veel, zelfs zo veel dat ze ook tegen haarzelf praat! Het is daarom ook altijd gezellig met haar en ongemakkelijke stiltes kent ze niet. Sophie is daarnaast een echt talentje. Ze heeft vroeger namelijk meegedaan aan veel verschillende danswedstrijden, talentenjachten en musicals. Zo is ze tot de laatste voorronde gekomen van de Voice Kids en heeft ze in twee RTL-musicals gespeeld! Naast deze hobby’s houdt ze ook van lezen en dan vooral zoetsappige romans. Ook was ze vroeger verslaafd aan Harry Potter films. Qua sport heeft Sophie alles al een keer geprobeerd, maar ze is elke keer na twee maanden uitgekeken op de sport. Voor nu doet ze aan kickboksen. We zijn benieuwd hoelang ze dit leuk blijft vinden ;). 

Dan hebben we natuurlijk nog de redactie. Dit jaar wordt deze functie uitgevoerd door Emma en Myrthe. Zij zorgen ervoor dat alle benodigde informatie voor de almanak wordt verzameld. Onze eerste redacteur is Emma. Emma is onze nuchtere Fries uit Leeuwarden. Naast dat ze actief is bij Sociëtas is ze ook lid van Gyas. Echter, heeft Emma al 1,5 jaar geen roeiboot meer aangeraakt en vindt ze roeien eigenlijk helemaal niet leuk. Ze zit er dus echt bij voor de gezelligheid. Om rond te komen werkt ze bij de Albert Heijn op de Vismarkt. Hier staat ze achter de servicebalie waarbij ze, naar eigen zeggen, de hele dag sigaretjes verkoopt en de leiding heeft over de andere kassamedewerkers. Daarnaast woont Emma al een tijdje in Groningen in een superleuk huis, met daarbij een bijzondere huisgenoot, namelijk Bo. Dit is de huiskat die helaas door een ongeluk nog maar drie poten heeft. Bo heeft zelfs een eigen kamer in het huis. 

Onze tweede redacteur is Myrthe. Myrthe is het jongste lid van de commissie, maar gelukkig is ze al heel volwassen. Zo heeft ze al veel levenservaring en is ze een echte wereldreiziger. Ze heeft namelijk drie jaar op Sint maarten gewoond en daarna ook nog vier jaar op Curaçao. Het klimaat in Nederland was dus eventjes wennen toen ze hier kwam wonen! Daarnaast kan Myrthe een moeilijke eter zijn. Stel daarom nooit voor om een gerecht met spinazie en champignons voor haar te maken! Ook heeft Myrthe een vlotte babbel en houdt ze van veel gezelligheid. Een avondje stappen slaat ze daarom ook nooit over! En wanneer de liedjes van haar favoriete band Coldplay op komen, gaat ze al helemaal los!

Dan hebben we dit jaar last but not least Jente in de commissie. Jente is een nuchtere, soms wat onhandige, meid die oorspronkelijk uit Friesland komt, maar nu al drie jaar in het mooie Groningen woont. Ze is dit jaar verantwoordelijk voor de centjes, want haar taak is namelijk de acquisitie. Jente heeft al veel ervaring met commissies en het regelen van het geld, want ze is bij haar zeilvereniging Mayday ook al penningmeester geweest. Zeilen kan Jente alleen niet heel goed. Ze zit dan ook vooral bij Mayday voor de gezelligheid en de feesten! Daarnaast vindt Jente het erg leuk om te koken. Hier kunnen wij als commissie goed van profiteren. Naast deze hobby vindt ze het ook heerlijk om te lezen.  

Wij gaan er dit jaar met z’n allen voor zorgen dat er een mooie Almanak komt van het jaar 2022-2023!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op