LustrumCie (DiesCie)

De Diescommissie is verantwoordelijk voor de verjaardag van de vereniging. Elk jaar is het 3 dagen feest om te vieren dat Sociëtas weer jarig is. Er wordt een lezing georganiseerd, meerdere activiteiten en een eindfeest. In het lustrumjaar van Sociëtas verandert de DiesCie in de LustrumCie, zij organiseren dan het lustrum van Sociëtas. Dat is dit jaar het geval, aangezien Sociëtas dit studiejaar 30 jaar bestaat!

Voorzitter: Niels Smit
Secretaris: Nikki van Kempen
Penningmeester: Nynke Veenstra
Acquisitie: Sebas van Rhijn, Karlijn van der Velde en Lex Rietman

Even voorstellen

We trappen af met de voorzitter. Niels, aka praeses, aka adtkoning, oftewel een nuchtere Drent, ach ja, wat is nuchter? 
Niels is de kapitein van het ‘Lustrumschip’ en vervuld deze rol met enthousiasme en gedrevenheid.
Buiten een heleboel gezelligheid, drank, drank en drank (Ja, Niels houdt wel van een alcoholische versnapering op z’n tijd) kan hij ook goed orde houden op de momenten dat het nodig is (vaak van korte duur, want hij kan erg snel afgeleid zijn). Daarnaast is hij enorm gastvrij ingesteld, gezien hij elke week weer zijn kamer als vergaderzaal beschikbaar stelt, wat een topper is het ook. In die kamer heeft ‘ie overigens ook gewoon een bed, maar waarom sliep deze jongeman dan laatst op straat? (Tequila!) Ach, wat doet het ertoe, het typeert het plezier dat hij in het leven heeft, iets wat hij telkens weer weet over te brengen op de rest! Niels is gebrand om van dit jaar een onvergetelijk jaar te maken, zijn status als adtkoning te bewerkstelligen en is van plan alles op alles te zetten om de winst van de commissie battle in het 30e jaar van Sociëtas in de wacht te slepen. Studie is bijzaak, toch Niels? Dames en heren, laat je horen voor de nieuwe Ivan Gadourek!
 
Nikki is dit jaar onze secretaris en gaat zich ook bezig houden met de promo! Nikki is een spontane vrolijke meid die zeker wel van een biertje en een fuifje houdt! Tijdens de vergaderingen horen we vaak de wilde verhalen van het stappen. Non-stop de hele week uit gaan is voor haar kinderspel.. Naast het feesten is Nikki ook een harde werker, ze is altijd bereid om iemand te helpen of een taak op zich te nemen. Ook is Nikki creatief, zo heeft ze een lustrum logo ontworpen en voorziet ze de sociale media kanalen van bijzondere foto’s en filmpjes. Ze wordt omschreven als chaotisch en onhandig, maar daar hebben wij helaas nog niet veel van gemerkt.. Nikki heeft door haar veelzijdigheid alles in huis om dit jaar te shinen als secretaris van de lustrum! Rest nog wel de vraag, vinden we haar nu stoer of tuttig?
 
De volgende uit de commissie is Nynke. Nynke is onze enige echte penningmeester, afkomstig uit Fryslân (kan je ook niks aan doen natuurlijk). Nynke is een van de actiefste leden van de commissie; ze heeft altijd wel iets in te brengen tijdens de vergaderingen en komt keer op keer met ideeën, de rest komt er gewoon haast niet aan te pas. Doordat ze over van alles en nog wat nadenkt, kan ze zich ook snel druk maken om de minst belangrijke dingen, misschien een beetje perfectionistisch? Een mooie eigenschap van Nynke is dat ze zich niet snel de kaas van het brood laat eten, ze heeft een duidelijke mening en steekt die niet onder stoelen of banken (zelfs toen ze eerst geen penningmeester was geworden, werd ze het uiteindelijk toch ;). Gelukkig drinkt deze vrolijke dame na een korte alcoholpauze (WATER?! Wil je mij vergiftigen ofzo?) weer gezellig een biertje mee, waardoor de verhalen die ze vertelt nog interessanter worden. Nynke is meestal de rustgevende factor tijdens de chaotische momenten, maar daar is op de dansvloer geen sprake meer van, al helemaal niet als er wat dance classics voorbijkomen. Werken, sporten, studie, vrienden, een vriendje en het belangrijkste: de commissie. Het is bewonderenswaardig hoe ze het allemaal combineert! Give it up for Nynke!
 
Sebas is een van de drie acquisitie toppers dit jaar. Je kunt hem zien als de jonge hond van de commissie, vol energie produceert hij grap naar grap. Soms gaat dit van de hak op de tak, maar hij doorbreekt wel de stiltes (of de praeses). Zijn droge opmerkingen maken ons aan het lachen en zijn woordgrapjes zijn echt om over na te denken.. voor je ‘m begrijpt dan. Sebas houdt wel van een biertje en een feestje en is een echte gangmaker – en een lampensloper, maar hij was niet dronken hoor… Daarnaast heeft Sebas een uitgesproken muzieksmaak, dit valt bij de meesten wel in de smaak, behalve die “oempa oempa hardstyle” zoals Niels dat noemt. Door de creativiteit en de praatjes van Sebas hebben wij het vertrouwen dat hij dit jaar gaat knallen als acquisitie topper, hij moet zich echter niet gaan overschatten want voor je het weet zit je verkleed in het vliegtuig! 
 
Next one across the border, 1/3e van het acquisitie team en eveneens een Fries: Lex.
Ten eerste breaking news: Lex gaat eindelijk Friesland verlaten voor het mooie Groningen, werd tijd jongen! Al is hij daar nog wel lid van een studentenvereniging, Lex zal je zelden missen op een activiteit van Sociëtas, nee, verzaken staat niet in zijn woordenboek.
Wat wel in zijn woordenboek staat is ‘asfalteren’ (in combinatie met een blikje Red Bull), iets wat hij tijdens de vergaderingen maar al te graag doet op de momenten dat het wordt toegestaan. Want ondanks zijn geweldige droge humor en opmerkingen heeft hij zeker wel zijn manieren en kan je hem beschouwen als een betrouwbare hond. Wel één die weet wat zuipen is en ook niet vies is van een solidair rietadtje, al doet Lex liever een adtje zonder Rietman. Dat heeft hij geweten toen hij in z’n tienerjaren een huisfeestje gaf (bij afwezigheid van z’n ouders), dat flink escaleerde (we besparen jullie de details)… Naast alle gekke verhalen over een as verslikking en jointjes in de speeltuin heb je ook op serieus gebied echt een goede aan hem in de commissie.  Dat geld binnenhalen moet voor deze eindbaas geen probleem zijn! This is Rietman. Lex Rietman.
 
Last but zeker not least: Karlijn gaat zich dit jaar samen met de twee heren richten op de acquisitie. We zijn er van overtuigd dat ze dit net zo goed gaat doen als een “Ice” trekken, misschien een beetje onzeker in het begin maar als ze er eenmaal mee bezig is dan gaat het ook als een speer, sjonge jonge! Karlijn is heel kieskeurig wat ze wel en niet lekker vindt, ze drinkt dan ook als enige geen bier, maar heeft er wel mee ingestemd om dit te leren drinken! We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat ze andere alcoholische versnaperingen zeker niet links laat liggen … met alle gevolgen de dag daarna van dien. Karlijn is een vrolijke meid, heeft een vlotte babbel en laat het kaas niet van haar brood eten. Dit kan ze goed gebruiken voor de acquisitie of om tegen de twee andere acquisitie toppers op te boksen. Ze kan soms wat stiller zijn maar dan volgt vaak een doordachte en slimme opmerking.
 
 
 
 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op