DiësCie

De Diëscommissie is verantwoordelijk voor de verjaardag van de vereniging. Elk jaar is het drie tot vijf dagen feest om te vieren dat Sociëtas weer jarig is. Er wordt een lezing georganiseerd, meerdere activiteiten en een eindfeest. In het lustrumjaar van Sociëtas verandert de DiësCie in de LustrumCie, zij organiseren dan het lustrum van Sociëtas. Om de vijf jaar vindt er een lustrumjaar plaats. 

Voorzitter: Lex Rietman
Secretaris: Nikki van Kempen
Penningmeester: Nynke Veenstra
Acquisitie: Sebas van Rhijn, Wisse van der Veen en Annieke Boer

Even voorstellen

We trappen af met onze voorzitter: Lex. Na een jaar de functie van acquisitie in onze commissie op zich genomen te hebben, vertrouwenspersoon te zijn geweest en ook verscheidene commissies bij studentenvereniging Bernlef gedaan te hebben, konden wij ons geen meer geschikte voorzitter wensen. Lex lijkt op het eerste gezicht misschien wat verlegen, maar als je hem beter leert kennen wordt dat tegendeel al heel snel bewezen. Lex is heerlijk grof gebekt en maakt ons daarmee (bijna altijd) erg aan het lachen. Naast deze ietwat ‘harde’ kant is Lex ook heel erg lief en zal altijd met alle aandacht naar je problemen luisteren en advies geven. Wat ook erg leuk aan is aan Lex is zijn liefde voor roddelen en smaad, waarover je met hem echt uren kan praten. Lex is naast dit alles ook echt een strijder, zo heeft hij zijn eigen keiweek op donderdag(ochtend?!) onderbroken om vervolgens naar Lowlands te gaan. Nog steeds hartstikke uhm onder invloed, kwam hij aan op het Lowlands terrein waar hij ondanks zijn al 3 dagen opgebouwde brakheid nog 4 dagen heeft doorgefeest (legend). We hebben als commissie dan ook alle vertrouwen in onze geweldige voorzitter en hebben erg veel zin in jaar met jou! (als je het maken van salades maar even aan ons over laat).

Nikki, onze vrolijke duizendpoot, zal dit jaar opnieuw de functie van secretaris en promo bekleden. Nikki is niet voor niets een duizendpoot, commissietje hier, commissietje daar, keihard roeien, oudjes verzorgen, honden uitlaten, hardlopen als een machine, een actief studentenhuis (inmiddels geen huisfeut meer gelukkig) en ook nog eens studiepunten halen, hoe doet ze het toch? Over de vraag hoe doet ze het toch, Nikki is gewoon de enige eerstejaars die bij Aegir in een commissie heeft weten te komen, dat is toch een applausje waard. Helaas, helaas ze is niet geselecteerd voor de wedstrijdploeg, maar stiekem vindt ze dit niet erg want nu kan er tenminste een biertje gedronken worden. Nikki is niet vies van een feestje en gezelligheid en was tot ons grote vermaak vorig jaar ook standaard de hoofdleverancier van smaad. Haar enthousiasme en wilde verhalen waren iedere week smullen en dit hopen we ook dit jaar weer terug te zien. Als deze fantastische meid zo dedicated is dat ze koffie leert drinken om indruk op iemand te maken, dan gaat het neerzetten van een fantastisch lustrum dit jaar ook absoluut lukken! Go Nikki!!

Nyn(ke) mogen we dit jaar gelukkig weer onze penningmeester noemen. Daar zijn we allemaal ontzettend blij mee, want wat zouden we moeten zonder onze altijd enthousiaste, gezellige, hardwerkende, altijd geïnteresseerde en ontzettend lieve Nyn? Naast dit alles is Nyn ongeveer de meest ervaren penny die je je kunt voorstellen. Zo heeft ze deze functie tijdens haar bestuursjaar vervuld en wordt dit jaar ook haar tweede jaar bij de KasCo. Daarnaast is Nyn (zodra corona het weer toelaat) te vinden op de schaatsbanen van Tjas en heeft ze een ontzettend belangrijke bijbaan waarbij ze kinderen probeert te werven om in te schrijven voor de prachtige studie sociologie. Naast de serieuze kant die we allemaal kennen van Nyn, kennen we gelukkig de minder serieuze kant ook. Die komt gelukkig al vrij snel naar boven (3 bier is meer dan genoeg) en voor je het weet kan Nyn ineens vloeiend Tsjechisch praten. Ook schijnt Nyn nogal onhandig te zijn, tijdens haar vakantie in Malta heeft ze meer op de gladde straatstenen gelegen dan er overheen gelopen. Naast dit alles kan Nynke ook nog eens ontzettend goed verschillende typetjes imiteren en iedereen daarmee aan het lachen maken (wat een droomvrouw eigenlijk he?). We hebben allemaal heel veel zin in dit commissiejaar met jou Nyn!

Acquisitie versterking nummero uno is Wisse! Wisse is een twaars maar in deze commissie een sjaars. Na zijn eerste studiejaar zonder Sociëtas heeft deze jongen het licht gezien en heeft hij zich aangemeld voor de allerleukste commissie. Als huisgenoot van Sebas was de keuze natuurlijk snel gemaakt, we wisten al wat voor vlees we in de kuip hadden. Deze gezellig kletsende, spontane Drent is dan ook echt een aanwinst voor de commissie. In zijn vrije tijd chauffeurt hij eten door z’n hometown Meppel of slaat hij een balletje bij Veracket. Hij houdt het niet alleen bij tennis spelen, ook de sport kijken en een biertje tappen bij de tennisclub doet ie graag. Wisse houdt wel van een biertje of twee, drie, vier en is altijd in voor een feestje. Het maakt hem niet uit of het in de kroeg of onder de douche is, zodra er muziek is, is er feest. En af en toe een spelletje hoort er natuurlijk ook bij, maar dan moet er wel gewonnen worden. We hopen dat hij deze winnaarsmentaliteit volhoudt als het gaat om het behalen van het acquisitie streven, maar dat gaat vast helemaal lukken! 

Jawel Jawel: Sebas plakt er nog gezellig een jaartje bij als hoofd acquisitie. Hij kent natuurlijk al de fijne kneepjes van het vak en zal al zijn kennis/ ervaring spuien naar Annieke en Wisse. Sebas is een rasechte Emmenaar: trots op zijn roots en op z’n clubje FC Emmen (ook al gaat het nog niet al te denderend dit seizoen). Sebas weet als geen ander: ‘Een Emmenaar zal altijd blijven strijden’. Als het aan Seb had gelegen dan was Emmen de hoofdstad geweest van Drenthe, wat zeg ik? Van Nederland natuurlijk! En de Uni had wat hem betreft ook veel beter in het altijd gezellige Emmen kunnen staan. Ondanks zijn grote passie en liefde voor Emmen #hierkomtsebweg, woont Sebas al wel een tijdje in het mooie Grunn. Een verstandige jongen toch, want hij weet stiekem ook wel: d’r gaat natuurlijk niets boven Groningen! Voor ons als commissie komt het goed uit dat hij z’n hometown heeft verlaten. Wij zijn erg blij dat we nog een jaar van zijn enthousiaste, energieke en humoristische persoonlijkheid mogen genieten! Wij zijn er van overtuigd, dat we mede met zijn inbreng, een geweldige lustrumweek tegemoet gaan.

Annieke is nieuw in de Diescie. Deze gezellige, stoere en nuchtere Drentse meid (afkomstig uit het o zo pittoreske Havelte met de prachtige hunebedden en met als hoogtepunt natuurlijk… de weg naar Meppel) houdt wel van een drankje en feestje op zijn tijd en is een echt gezelschapsdier. Ze hoopt dan ook, net als vele anderen (sjaars)studenten dat we weer gauw kunnen genieten van een festivalletje en van het uitgaansleven in Groningen. Het mag dan nog maar Annieke haar eerste jaar zijn in Groningen, ze heeft wel mooi meteen een kamer weten te fixen: lekkerr bezig! Daarnaast is ze ook al lid geworden bij GSSV Tjas: de Groninger studenten schaatsvereniging en houdt ze ook enorm van zwemmen, kortom Annieke is ook nog eens ontzettend sportief. Ze houdt er verder van om lekker creatief bezig te zijn (bakken en klussen hebben we vernomen) dus dat belooft veel goeds met haar veelzijdigheid. We hebben echter wel vernomen dat Annieke soms ietwat onhandig kan zijn, zo schijnt ze elke dag wel wat kapot te laten vallen. Zeker wanneer er enkele biertjes naar binnen zijn gewerkt, schijnt het oppassen geblazen te zijn. Wij prijzen ons desalniettemin erg gelukkig met deze stoere chick die samen met Sebas en Wisse voor voldoende geld moet zorgen in het laatje. Wij zien dat helemaal zitten!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op