DiesCie

De Diescommissie is verantwoordelijk voor de verjaardag van de vereniging. Elk jaar is het 3 dagen feest om te vieren dat Sociëtas weer jarig is. Er wordt een lezing georganiseerd, meerdere activiteiten en een eindfeest. In het lustrumjaar van Sociëtas verandert de DiesCie in de LustrumCie, zij organiseren dan het lustrum van Sociëtas. 

DiesCie

Dames en heren, met veel trots mogen wij de Diëscommissie 2018-2019 aan u voorstellen.
Ondanks dat geen van onze blijvende leden echt capabel was, willen wij u met gepaste trots voorstellen aan onze nieuwe, ietwat kalende voorzitter Guido. Zoals een echte voorzitter betaamt gaat deze meneer ook voorop in de strijd om de eerstejaars, (bra)vo, en deinst hij niet terug voor een tarwesmoothie of 10. Na gefaald te hebben bij biologie heeft deze jonge heer zijn draai helemaal gevonden bij sociologie en hebben wij er alle vertrouwen in dat hij elke vergadering naar een goed einde zal leiden.

De eer om onze ‘opperkech’ van afgelopen jaar op te volgen ligt dit jaar bij Sanne. Deze wildebras uit Veendam mag dan ook de taak van penningmeester overnemen, waar wij alle vertrouwen in hebben. Sanne is tijdens de vergaderingen vaak verrast, want of het nou past of niet, ‘what the fuck’ komt altijd aan het einde van elke zin. ‘Wtf dat kraakt!’. Nee niet haar bed hoor, want volgens de smaadrubriek zou die allang onder de spinnenwebben hangen. Het gaat gewoon over die ene zak chips. Dezelfde zak chips die al in de winkel geclaimd wordt en vervolgens op de commissieavond niet meer van haar zijde wijkt tot die op is.

Bart, de acquisitietopper van afgelopen jaar, is na een fenomenaal bedrag opgehaald te hebben gepromoveerd naar de alom gewilde functie van secretaris. Als meneer dan eindelijk iets heeft om de notulen op bij te houden is het natuurlijk alweer tijd voor een peukie. De rookgordijnen die Bart creëert tijdens de vergadering zijn nog altijd dagen te zien boven Groningen. Maar naast deze ongezonde gewoonte heeft deze heer wel de gezonde gewoonte ontwikkeld om altijd precies genoeg te doen om zijn straf rietadjes te voorkomen. Bart heeft na slechts twee maanden al vaker de notulen succesvol verstuurd dan zijn voorganger. We hebben er alle vertrouwen in dat deze topper het goed genoeg zal doen op zijn nieuwe functie.

In ons geweldige acquisitieteam zal allereerst Sterre dit jaar plaatsnemen. Sterre is vaak stil en rustig, maar daar trappen we niet meer in. Het is gewoon een hele goede manier om onder je rietadtjes uit te komen. Het lukt Sterre niet altijd maar als ze gesnapt wordt heeft ze nog tal van trucjes om minder te adten. Wanneer Sterre moet adten gaat het nog niet zo goed, ook al coacht de Diës goed met uitspraken als “gewoon harder zuipen Sterre!”. Desalniettemin laat Sterre zich niet uit het veld slaan en hebben wij er alle vertrouwen in dat Sterre bij het Diës eindfeest een succesvol rietadje kan laten zien.

Tristan is de tweede versterking van ons acquisitie team. Met zijn super snelle rietadjes en vlijmscherpe opmerkingen lijkt Diës-lid op zijn lijf geschreven te zijn, hij heeft immers al even kunnen oefenen. Want aan zijn eindeloze arsenaal aan drankspelletjes is te zien, dat deze super student al erg bekend is met Groningen en het vereningsleven. Hierdoor heeft meneer wel een overvolle agenda. Gelukkig weet hij altijd tijd te maken voor de Diës <3, alleen schieten de colleges er wel eens bij in. Tristan heeft zijn prioriteiten dus goed op orde en daar zijn wij erg trots op.

En last but not least Niels. Deze topper heeft lang blessureleed gehad, maar is nu helemaal fit om te schitteren als rechtsbuiten van het acquisitieteam. De vlotte babbel van Niels zal het acquisitie geld met karren aanslepen, maar dan wel vanaf Emmen. Deze jonge heer woont namelijk nog in het ouderlijk nest. Wij hopen dat Niels snel een nieuw nestje in Groningen vindt zodat wij zijn moves uit de Toxbar ook een keer in Groningen in actie kunnen zien.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op