DiësCie

De Diëscommissie is verantwoordelijk voor de verjaardag van de vereniging. Elk jaar is het drie tot vijf dagen feest om te vieren dat Sociëtas weer jarig is. Er wordt een lezing georganiseerd, meerdere activiteiten en een eindfeest. In het lustrumjaar van Sociëtas verandert de DiësCie in de LustrumCie, zij organiseren dan het lustrum van Sociëtas. Om de vijf jaar vindt er een lustrumjaar plaats.

De DiësCie bestaat uit:

Voorzitter: Benjamin Stevens
Secretaris & Duurzaamheidsverantwoordelijke: Eline Jochems
Penningmeester: Linde Brunink
Acquisitie: Lisa Anne Ketelaar & Isa Kroon & Luuk Dokter

De DiësCie is te bereiken via diessocietas@gmail.com

Even voorstellen

Met een waar genoegen stellen wij jullie voor aan de DiësCie van ’23-’24. Dit jaar zullen wij met veel plezier de 34e verjaardag van Sociëtas voor jullie organiseren.

Dit jaar hebben wij de eer om de vierendertigste verjaardag van Societas te organiseren. Om te beginnen doen wij dit met de liefste voorzitter van allemaal; Benjamin Stevens. Ondanks zijn 19 jaren jong een wijs man. Wanneer deze man een aantal bier achter de kiezen heeft verandert hij dan ook in een ware knuffelbeer. Dit is ook terug te zien in zijn kledingstijl, hij heeft namelijk een broek met een teddybeer er op genaaid. Maar schijn kan ook bedriegen, soms kan lieve Benjamin met een flinke sneer in komen vallen, gelukkig nemen we hem dat nooit kwalijk. Als voorzitter is het natuurlijk erg belangrijk dat Benjamin goed het overzicht kan bewaren tijdens de vergaderingen, gelukkig torent hij zo boven ons uit dat hij ons allemaal goed in de gaten kan houden. Naast lid van Societas speelt hij ook tennis bij GSTC. Naast sportiviteit ziet hij dit ook als een fashionstatement want hij draagt z’n oranje schoenen voor de sier. Een gratis tip: mocht je nu nog niet weten wat je vanavond wil eten moet je vooral Benjamin even vragen want daar heeft hij altijd een antwoord op! Al met al lijkt Benjamin ons een ontzettend geschikte voorzitter waarmee wij er een top jaar van gaan maken!! 
 De functie secretaris en duurzaamheidsverantwoordelijke word dit jaar door onze allerleukste Eline Jochems uitgevoerd. Ondanks Eline’s wat chaotische levenswijze, krijgt ze het voor elkaar om elke week weer de meest belangrijke dingen in de notulen te zetten! We hebben zelf ook nog niet helemaal uitgevonden hoe. Eline is bloedeerlijk en een echte prater; soms gaat het zo snel dat je je gaat afvragen of ze wel Nederlands praat of niet. Verder komt uit het mooie Nieuw-Heeten, waar ze schijnbaar een grote hekel aan heeft, dus gelukkig heeft ze een prachtig kamertje in Vinkytown kunnen bemachtigen. Nieuw-Heeten is althans niet het enige waar Eline een hekel aan heeft, er is een hele lijst, maar in het bijzonder heeft ze de allergrootste hekel aan tentfeesten en rijles. Nogal lastig wanneer je uit zo’n klein dorp komt natuurlijk. Daarnaast zijn er ook dingen waar Eline wel van houdt, zoals Dieka (wie kent het niet) en kerst. Verder is Eline ook één van de weinigen met een echte ruggengraat in de commissie. Daardoor lijkt ze misschien heel lief en onschuldig, maar neem haar mee op vakantie en dan zie je toch echt een andere kant van deze meid! Mocht je Eline niet kunnen vinden, moet je wellicht even kijken naar een paar apart gekleurde sokken die langslopen. Dan weet je zeker dat zij het is! 
 Ook hebben wij dit jaar de transfervrije Linde Brunnink kunnen oppikken. Linde is een echte Sociëtas veteraan want heeft eerder al twee jaar introcie gedaan. Onze sterspeler bij Vijfje bleek afgelopen jaar toch niet zonder Sociëtas te kunnen en begint nu vol enthousiasme als penningmeester bij de Diës! Geboren en getogen in het Overijsselse Bruchterveld is ze ook een echte Overijsselaar. Linde houdt van gezelligheid en feestjes en gaat dan ook graag de hort op. Tijdens deze nachtelijke avonturen verbaast ze anderen maar ook zichzelf regelmatig. Lange nachten zorgen soms ook voor slaaptekort, door tentamens heen slapen is dan ook wel eens voorgekomen. Om alle ballen hoog te kunnen houden wisselt ze haar beschonken en feestelijke periodes af met sobere, rustige studieperiodes waarin ze opeens vroeg naar bed gaat en zelfs veel boeken leest. Dit is ook wel nodig gezien het feit dat Linde naast Sociologie ook Europese Taal en Cultuur studeert, Spaans leert en zelfs Koreaans spreekt. Voor deze alleskunner moeten de financiële zaken van de Diës een eitje zijn, en daar hebben wij ook alle vertrouwen in! Met Linde erbij hebben er zin in!!! 
 Ons eerste acquisitielid is Lisa Anne Ketelaar, een vrolijke meid die geen blad voor haar mond heeft. Of het nu gaat om haar longen uit haar lijf te schreeuwen in de club of ze leegblazen in haar lokale orkest. Want dames en heren, ze speelt ook nog eens trouw de Franse hoorn. Ook is ze vaak betrokken bij maatschappelijke of politieke discussies. Een betoog over feminisme is dan ook iets waar je niet tegen moet zijn, Benjamin heeft zichzelf na dit betoog zelfs verontschuldigd omdat hij een man is… Voor dit soort klachten, Benjamin, kan je altijd zelf naar Lisa toe gaan aangezien ze ook bij de klachtencommissie zit. En alsof deze meid het nog niet druk genoeg heeft, is ze ook nog eens voorzitter bij de JV2. Gelukkig heeft ze ook nog genoeg tijd voor volleybal, haar vriendje en het dansen in de club. Volgens de groepsapp met haar vriendinnen, die de termietjes heet, zijn ze daar allemaal goed in. Deze naam komt voort uit dat ze vaak met zijn allen terminaal gaan, wat ook het geval was de beruchte avond bij PIDT toen ze als fee verkleed was en niemand meer kon vliegen… Dit beloofd wat voor alle commissiesavonden die nog moeten komen. 
 Onze 2e acquisitie topper is Isa. Deze nuchtere dame komt ook al uit het verre Overijssel. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat ze in het uiterste zuiden van Groningen is gaan wonen om toch nog iets dichter bij huis te zijn. Helaas kan ze niet de bus naar Zernike pakken want hier is ze doodsbang voor (ja echt; een angst voor bussen). Isa is dan ook nog vaak te vinden in Deventer waar ze het nodige drama meemaakt. Naast Deventer is Isa ook regelmatig bij Gyas te vinden, waar ze de sterren van de hemel roeit, zuipt of beiden. Onze Isa is dan ook groot fan van een feestje wat haar een mooie aanwinst maakt. Luuk zal het hier echter niet altijd mee eens zijn want Deventer en Zwolle kennen niet de meest gezellige relatie. Isa is absoluut niet de langste, maar als je haar even kwijt bent kan je haar altijd vinden door even goed te luisteren. Naast haar vlotte babbel kan je haar ook herkennen als zeehond, want haar lach en zeehond geluiden zijn niet te onderscheiden. Als je Isa nog gezelliger wilt krijgen moet je haar vooral tequila of een mooie wijn voeren want dan komen de spontane foto’s (o.a. met Rob Dekay) naar voren. Ding ding ding er is ook nog een vierde Overijsselaar! 
Nog vers uit het ei komt namelijk onze laatste acquisitieparel; Luuk Dokter. Waar zijn hart nu nog overstroomt van zijn thuisthuis Zwolle verwachten wij dat het niet meer lang zal duren voordat hij meer van het mooie Groningen houdt. Gelukkig woont hij nog steeds in de buurt van Zwolle, Helpman. Met zijn puppyogen en fluffy haar verwachten wij dat hij de centen zo in onze zakken zal laten rollen. Gelukkig hoeft hij het geld niet zelf te tellen want van wiskunde bakt hij niet veel. Van bakken trekken daarin tegen bakt hij wel veel, dat is namelijk een serieus talent van onze Luuk. Hij drinkt al menig veteraan eruit! Leuk om te vermelden is dat hij niet alleen overdag succesvol is. Zo kan hij ook de sterren van de hemel spelen in het handbalveld of laat hij ze draaien via z’n uitgebreide lp verzameling. Je hebt mensen die denken aan huisje boompje, beestje. Luuk zit nog in het stadium dat je nog meer bent van een hapje, drankje, feestje. Voor een leuke avond is hij altijd bij dus benader hem vooral! Met de adremheid en liefheid zit het wel goed bij Luuk en dus kan het niet anders dan goedkomen dit jaar en volgend lustrumjaar!!!

 

Sponsoren

Sociëtas Boekenmarktplaats

 

Het bestand voor het kopen en het verkopen van tweedehands boeken kun je hier vinden. 

Jaarplanning

Sociëtas organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten. Dit zijn enerzijds activiteiten gericht op het tot stand brengen van verbinding tussen de leden. Anderzijds zijn dit activiteiten die gericht zijn op de voorbereiding op de arbeidsmarkt van de socioloog. Voor elk wat wils dus!

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op