FeestCie

De FeestCie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrel van Sociëtas. Daarnaast zorgen zij ook voor het kerstgala en hier en daar een themafeest!

FeestCie

Hierbij presenteren wij de Feestcommissie van 2018-2019, bestaande uit twee heren en vier dames. Wij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de maandelijkse borrels, themafeesten en het eindfeest. Uiteraard zijn wij de leukste, beste en belangrijkste commissie van Sociëtas en zullen wij strijden om de commissiebattle dit jaar te winnen.

Als eerste zullen we voorstellen onze praeses Bowe Brouwer. Deze alcoholist geboren en getogen te Leeuwarden is altijd in voor een biertje. Met zijn uitmuntend behaalde resultaten vorig jaar kan hij dit jaar op z’n sloffen zijn propedeuse halen. Het valt dan ook niet mee om zonder ruggengraat je bachelor door te komen. In het weekend speelt hij op de drums bij het korps Leeuwarden. Daar is hij zelfs wereldkampioen mee geworden. Op borrels is hij vaak niet weg te slaan en keert hij op onverklaarbare wijze altijd weer terug.

Onze secretaris dit jaar is Floran ‘Flevo’ de Witte. Deze incapabele onverstaanbare jongen uit het prachtige Marknesse zal dit jaar de rechterhand van Bowe zijn. Deze jongen heeft blijkbaar in zijn opvoeding een logopedische basis gemist maar dat zal geen probleem zijn om dit jaar de commissiebattle te winnen. Tijdens de vergaderingen wordt de muziek verzorgd door hem en hierbij zal Lil’ Kleine niet ontbreken. Dit jaar zal hij wel moeten werken aan zijn kleine speler gedrag om nog langer te kunnen genieten van zijn prachtige Flevodance. Tijdens college geniet hij van chocolademelk met extra suiker omdat de normale chocolademelk niet zoet genoeg is. Zijn Flevolands culturele achtergrond zal de nodige creativiteit in de commissie brengen.

Onze penningmeester is dit jaar Sanne Snippe. Onze Twentse(boeren) hoop in bange dagen. Deze Grolsch liefhebster zal dit jaar de financiën regelen, wat een zeer belangrijke en drukke taak is. Ze is actief lid bij Gyas waardoor we haar binnenkort als professioneel roeier kunnen verwachten. De hele tekst van ‘Blik bier you are beautiful’ is voor haar geen probleem maar voor een potje flunkybal hoef je haar niet uit te nodigen. Als bestuurslid bij het damesdispuut van Gyas hebben we dus een ervaren bestuurster in ons midden.

De promotie wordt dit jaar verzorgd door Lisa Nanninga. Geboren en getogen kokkin uit Joure zal dit jaar de posters verzorgen. Met haar uitstekende tekenkwaliteiten kunnen jullie dit jaar prachtige posters voor de borrels verwachten. Met zulke leuke SoK-ouders kan het ook niet anders dat deze chick actief is geworden bij Sociëtas. Met haar burgerlijke kookkwaliteiten zullen wij als commissie niks te kort komen qua maaltijden. Misschien is champignonsoep als dessert een idee voor het bestuursdiner?

Geld zal dit jaar opgehaald worden door Marrit Bleeker, de 2e Jouster in onze commissie. Momenteel geniet ze nog dagelijks van haar ritjes in de 315 maar daar zal binnenkort verandering in komen. Deze minderjarige voetbalvrouw uit 2000 is de enige die in deze eeuw geboren is. Als inwoner van een Flecke is het de vraag of bedrijven haar serieus gaan nemen voor de financiering van onze prachtige commissie. Wel is het belangrijk dat ze de gang naar de bunker gaat vinden zodat ze nog meer gezelligheid kan ervaren in de prachtigste studievereniging van Groningen.