FeestCie

De FeestCie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrel van Sociëtas. Daarnaast zorgen zij ook voor het kerstgala en hier en daar een themafeest!

Voorzitter: Meike van der Ploeg
Secretaris: Hannah Lakke
Penningmeester: Gijs Huinder
Promotie: Kasper ter Brugge
Acquisitie: Nadia Schadenberg en Sarah Riemersma

Even voorstellen

We starten met Meike. Nadat ze een jaar lang als penningmeester de kat uit de boom heeft gekeken, is Meike nu voorzitter. Op elke vraag omtrent de commissie heeft Meike wel een antwoord paraat. Het onderhouden en op tijd versturen van de agenda gaat haar nog niet zo goed af, maar we gunnen haar de tijd. Speciaal biertjes hebben Meike’s voorkeur, maar normaal bier gaat er ook zeker in. Dit laatste wel per liters. Een stapnacht met Meike kan eindigen met een huilbui om een verloren telefoon die in haar broekzak blijkt te zitten of met een bruisende afterparty bij haar thuis. Meike zegt nooit nee tegen een feestje, zelfs niet als ze de ochtend daarna op het hockeyveld moet staan. Al heel haar hele leven is ze fanatiek hockeyer en als ze net zo heftig op het veld is als in een politieke discussie, wil je niet tegen haar spelen. Naast haar liefde voor hockey, heeft ze ook een grote liefde voor voetbal(lers). Als Meike’s relatie van 5 jaar ophoudt te bestaan, kan Matthijs de Ligt altijd bij haar aankloppen (nu eigenlijk ook al wel hoor). Ook is Meike dit jaar lid geworden van Gyas en kan dus haar strijdlust ook kwijt in een roeiboot. We hebben het volste vertrouwen in haar als voorzitter!

De secretaris van dit jaar is Hannah en wauw, wat is ze er goed in. Tot nu toe zijn de notulen erg gedetailleerd en weet ze alle verhalen en anekdotes fantastisch weer te geven. Onze panter Hannah houdt enorm van een feestje en kan het hardste zuipen van ons allemaal. We kunnen dan ook niet wachten tot we haar in een hoek van 90 graden weer los zien gaan in de Doos! Voor de beelddenkers: dit betekent handen op de enkels. Naast biertjes wegtikken en woordgrappen bedenken houdt Hannah ook wel van een sjansje. Echter, bij haar allergrootste liefde Hugo de Jonge is dat helaas nog niet gelukt. Wij hopen maar dat ‘Hugeil’ haar nooit in het echt tegenkomt, want dan is hij spontaan afgeleid van de pandemie. Hannah is er erg op gebrand om de vergaderingen gezellig te houden en je hoort haar dan ook meerdere keren per avond ‘jongens we houden van elkaar!!!’ roepen om de sfeer te ont-grimmen. Verder kun je Hannah vaak vinden in de Ikea, waar ze geld verdient om haar zeer ernstige shopverslaving te voeden. Met Hannah (en haar Spotify-lijst) is elk feestje gezellig; ze is een echte sfeermaker en is dan ook een geweldige aanwinst voor de FeestCie. 

Dan komen we bij ons commissiegenootje Kasper; deze Kast is verantwoordelijk voor de promotie. Hij woont in Onnen en moet altijd een half uur fietsen om bij ons te zijn. Helaas is dit in Kaspers termen drie kwartier, want hij komt vrijwel altijd te laat. Maar, altijd vrolijk en aanwezig! Kasper heeft meteen de toon gezet tijdens de eerste vergadering toen hij die avond gelijk op z’n knieën voor de wc zat en moest blijven slapen. Maar hé, wij zijn gewoon blij dat hij zich nu al zo thuis voelt. Kasper heeft veel verhalen waaruit blijkt dat hij niet geweldig tegen drank kan, zo is hij een keer in een kruiwagen naar huis gedragen. Wij kunnen dan ook niet wachten om met hem een nacht te stappen en dit soort taferelen mee te maken (ook al is een kruiwagen mee de stad in nemen vrij onhandig). Kasper is ook een man van goede ideeën. Dit bleek uit zijn strategische aanpak om onze commissiegenoten te verrassen met een Ice. Wij zijn enorm fan van Kasper en als jullie zijn prachtige posters en instaposts zien, jullie zeker weten ook. 

Dit jaar is Gijs de penningmeester van onze commissie. Met zijn nuchtere houding denken we dat hij daar dan ook erg goed in is. Gijs woont in het pittoreske Adorp en fietst elke keer naar de stad. Wij voelen ons dan ook vereerd dat hij dit elke keer weer voor ons doet. Zelf is hij er klaar mee en wil hij op kamers. Hier hebben wij natuurlijk ook zin in, want het besef dat hij altijd dichtbij ons zal zijn doet ons erg goed. Naast al dat fietsen en het feit dat Gijs er ontzettend goed uit ziet in lederhosen is Gijs ook fanatiek voetballer. Sportieve jongen dus! Normaal gezien zou je hem elke week kunnen zien trainen en op zaterdag speelt hij de sterren van de hemel bij SIOS. Wij kunnen dan ook niet wachten om hem te komen supporten. Ondanks dat hij er soms uitziet alsof hij niet weet wat er gaande is, heeft Gijs alles op een rijtje. Zijn gevatte opmerkingen komen soms uit onverwachte hoek (dezelfde hoek waar hij rustig wat biertjes wegtikt). Hij maakt zich niet snel zorgen en straalt altijd rust uit. De begroting bijhouden gaat dus helemaal goed komen en wat een geluk hebben we dat hij in onze commissie zit!

Als laatste moeten we onze twee acquisitietoppers nog introduceren; Eerst Nadia, deze kleine Friezin (die geen Fries kan) houdt wel van een feestje en was vorig jaar vaak te vinden hangend aan de paal in de Doos. Nadia is absoluut de best geklede van onze commissie en ziet er dan ook altijd fantastisch uit, ook tijdens de themaborrels was ze altijd goed verkleed. Ondanks dat ze vaak goed in de smaak valt, is het liefdesleven van haar vader interessanter dan dat van haar. Maar daar kan natuurlijk verandering in komen! Ze gaat vaak naar groepslessen bij de ACLO en heeft het allemaal wel een keer geprobeerd: zumba, labooca en zelfs Afrikaanse dans. Verder is gebleken dat Nadia erg gastvrij is, nadat ze enkele commissiegenoten na een lange vergadering aanbood een pizza bij haar te eten. Nu is restaurant Cantina Mexicana helaas even dicht, maar normaal gezien kon je haar daar vinden, borden balancerend in haar armen van tafel naar tafel, elke klant verblijdend met haar vrolijke uitstraling. Ook wij mogen vaak genieten van die vrolijke uitstraling en dat voegt dan ook zeker wat toe aan de vergaderingen!

Onze tweede acquisitietopper is Sarah. Sarah is nog kleiner dan Nadia, maar je kijkt zeker niet over haar heen. Sarah zegt wat ze vindt en heeft altijd goede ideeën, we zijn dan ook erg blij met haar. Ook zou het je kunnen verbazen hoeveel drank er in zo’n klein meisje kan, maar wij als getuigen kunnen nu bevestigen dat daar enorm veel biertjes en baco’s in kunnen. We balen dan ook dat we haar nog niet in de stad hebben kunnen meemaken, aangezien dat beloofd een escalatie avond te worden. We kijken er nu al mega naar uit. Sarah woont sinds kort in de grote stad en al die prikkels worden haar wel eens teveel, waardoor ze haar fiets op het station vergeet. Dit vergeven we haar natuurlijk, want we begrijpen dat dit een grote stap voor haar is. Sarah komt uit Meppel en werkt daar ook nog in de Albert Heijn, waar ze menig man weet te verleiden. Helaas voor ons moeten wij haar in het weekend dan vaak missen. Wij denken dat deze twee acquisitiechicks samen een heel goed team gaan zijn en nemen dan ook aan dat het helemaal goed gaat komen met het acquisitiestreven!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op