FeestCie

De FeestCie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrel van Sociëtas. Daarnaast zorgen zij ook voor het kerstgala en hier en daar een themafeest!

Voorzitter: Kasper ter Brugge
Secretaris: Hannah Lakke
Penningmeester: Gijs Huinder
Promotie: Sarah Riemersma
Acquisitie: Famke Poilblanc en Eva Wewerinke

Even voorstellen

Onze praeses van dit jaar is onze kast Kasper. Waar Kasper een jaar geleden nog vrijwel elke maandagavond op z’n knietjes boven de wc’s moest hangen, is hij inmiddels ontplooit tot een ware pilsbaas. Koning Kots Kasper NO MORE. Kasper komt uit de hood van Haren en ziet zichzelf dus absoluut niet als kakker. Hij is in het verleden vaak herkend als Kasper Dolberg en kan niet eens rustig door de Aldi lopen zonder zijn groupies tegen te komen. Waar hij vroeger nog zelf z’n centen verdiende in de Aldi, is ome duo nu de grootste geldschieter. De fantastische zwemkunsten van zijn vader heeft hij helaas niet overgenomen maar hij zwemt wel in… bier. Hij houdt van muziek en Mac Miller staat zeker bovenaan zijn favorietenlijstje. De agenda wordt altijd te laat verstuurd, dit verbaast ons niks, onze Kast komt zelf ook altijd te laat aankakken. Wanneer hij dan eindelijk op locatie is, is de avond ook wel echt gemaakt. Lieve vuurtoren Kast, we zijn ontzettend blij met jou als voorzitter en weten zeker dat je je taken dit jaar gaat killen!

 

Ook dit jaar mag Hannah als secretaris onze vergaderingen omtoveren tot prachtige notulen. 

Als je denkt dat je Han naait door haar een bak te laten trekken dan heb je het mis: dit vindt ze veel te leuk. Onze rode vlam verdient haar geld al een tijdje lang bij de IKEA, waar ze volgens haar elke keer met de ‘ergste kater van haar leven’ heen fietst. Hannah doet er alles aan om maar niet nuchter de stad in te komen en ze sleept haar commissiegenoten graag mee de afgrond in. De dag erna treedt dan ook meestal hangxiety op en wordt de rest van de commissie verhoord of er rare dingen zijn gebeurt. Maar onder invloed of niet, tijdens een feministische discussie is Hans altijd vlijmscherp. Haar kennis over dit onderwerp doet ze op tijdens de minor Gender and Diversity. Naast alle gezelligheid die ze bij deze commissie ondervindt, is ze ook veel te vinden bij Gyas. Ook al is Hannah niet de beste roeier die er is, je moet roeien met die riemen die je hebt. Wij houden van Hannah en we weten zeker dat ze haar taak als secretaris enorm goed gaat uitvoeren!

 

Onze lieve Gijs zal dit jaar de functie penningmeester op zich nemen. Aangezien Gijs elke maand ziet dat hij geen huur betaald is hij langzamerhand erg goed met cijfers. Maar toch komt Gijs door weer en wind altijd naar ons toe gefietst. Bij Gissa hoef je niet bang te zijn voor ongemakkelijke stiltes, hij weet namelijk elke stilte op te vullen met de vraag ‘dus.. heb je hobby’s ??’. Gijs blijkt ook geen keukenprinses te zijn. Hij viel het afgelopen jaar flink door de mand toen hij tijdens het koken nog even moest vragen of dat witte in de paprika wel ‘chill’ was. Voor iedereen die in Gijs z’n dm’s wil sliden hebben we slecht nieuws: Gijs heeft geen enkele vorm van sociale media. Een postduif richting Adorp sturen levert waarschijnlijk het meeste op. Gijs lijkt een enorm lieve jongen, maar deze battaboy pakt regelmatig geel in zijn voetbalwedstrijden. Aangezien Gijs het eerste jaar zo ongelofelijk leuk vond, doet hij meerdere vakken nog een keer! All jokes aside, Gijs is een geweldige gast en wij weten zeker dat hij dan ook een geweldige penningmeester gaat zijn.

 

Onze knappe Sarah gaat dit jaar met de functie promotie er voor zorgen dat iedereen op de hoogte is van onze feesten en partijen. Een van Sarahs grootste hobbies is bakken, het liefsts gaat ze aan de slag met verschillende taarten. Het rookalarm draait hier echter wel op volle toeren! Het bakken van taarten is leuk, maar bakken bier trekken is natuurlijk veel leuker! Sarah had aan het begin van afgelopen jaar nog veel te leren, maar ze heeft langzamerhand een enorm goede adt in huis! Onze brillemans is ook een voetbalfanaat, ze is dan ook elke week te vinden bij Vijfje, waar ze de tegenstanders afmaakt! Sarah probeert iedereen er altijd van te overtuigen dat Taylor Swift letterlijk te beste zangeres ooit is, ook Fleetwood Mac ontbreekt nooit in haar afspeellijsten! Sarah raakt op onze commissie avonden dan ook de hoogste noten in de Karaoke bar. Lieve Sarah, het feestje is niet geslaagd zonder jou, we hebben nu al zin in al je prachtige posters. 

 

Een van de twee acquisitie plekken gaat naar deze schat van een meid, genaamd Famke. Deze Groningse dame heeft een absolute lievelingsmaaltijd: stamppot! Haar voorkeur voor de Hollandse pot staat in groot contrast met haar ideale man. Niks geen hollandse kaaskop, de droomman van Famke is tall, dark and handsome! Ze is al 7 jaar samen met haar vriend Julian, die overigens niet aan alle eerder genoemde eisen voldoet. Toch is ze ontzettend blij met hem en wonen ze zelfs al twee jaar samen in hartje Groningen. Deze halve Française is een echte globetrotter, haar Instagram is dan ook een mooie collage van al haar reisavonturen. Onze Famke heeft al enorm wat levenservaring na het halen van haar bachelor HRM. Hiernaast heeft ze met een makkelijke voorsprong de beste baan van ons allemaal, namelijk HR medewerkster. We weten niet helemaal zeker of deze commissie voor Famke is neergelegd, deze schat heeft namelijk een kotsfobie. Misschien helpen we haar dit jaar om over deze fobie heen te komen! Wij denken dat Famkes baan haar enorm goed te hulp schiet bij het ophalen van acquisitie. 

 

De tweede acquisitieplek gaat dit jaar naar onze lieftallige Eva. Al vrij snel werd duidelijk dat Eva een feestbeest is. Zo ging ze lachend de stad in vlak na haar keeloperatie onder het motto ‘ik praat nog niet, maar ik kan wel dansen’. Dat Eva in de juiste commissie is geplaatst is wel duidelijk, ze is namelijk net als de rest van de FeestCie altijd te laat. Haar hele leven heeft ze gevolleybald, maar nu gaat ze 3x per week naar de Basic, tenminste… dat is de ambitie. Deze creatieve meid is van alle markten thuis: ze danst, ze schildert, ze zingt én ze houdt van theater. Een BN’er in the making dus! Gelukkig voor ons heeft Eva de keuze gemaakt om Sociologie te studeren, in plaats van HKU! Deze meid heeft blauw bloed omdat ze al veel te lang bij de Albert Heijn werkt, waar ze geld verdient om haar shotjesverslaving te voorzien. Wij weten zeker dat de enthousiaste Eva deze acquisitietaak op zich kan nemen! 

De secretaris van dit jaar is Hannah en wauw, wat is ze er goed in. Tot nu toe zijn de notulen erg gedetailleerd en weet ze alle verhalen en anekdotes fantastisch weer te geven. Onze panter Hannah houdt enorm van een feestje en kan het hardste zuipen van ons allemaal. We kunnen dan ook niet wachten tot we haar in een hoek van 90 graden weer los zien gaan in de Doos! Voor de beelddenkers: dit betekent handen op de enkels. Naast biertjes wegtikken en woordgrappen bedenken houdt Hannah ook wel van een sjansje. Echter, bij haar allergrootste liefde Hugo de Jonge is dat helaas nog niet gelukt. Wij hopen maar dat ‘Hugeil’ haar nooit in het echt tegenkomt, want dan is hij spontaan afgeleid van de pandemie. Hannah is er erg op gebrand om de vergaderingen gezellig te houden en je hoort haar dan ook meerdere keren per avond ‘jongens we houden van elkaar!!!’ roepen om de sfeer te ont-grimmen. Verder kun je Hannah vaak vinden in de Ikea, waar ze geld verdient om haar zeer ernstige shopverslaving te voeden. Met Hannah (en haar Spotify-lijst) is elk feestje gezellig; ze is een echte sfeermaker en is dan ook een geweldige aanwinst voor de FeestCie.

Dan komen we bij ons commissiegenootje Kasper; deze Kast is verantwoordelijk voor de promotie. Hij woont in Onnen en moet altijd een half uur fietsen om bij ons te zijn. Helaas is dit in Kaspers termen drie kwartier, want hij komt vrijwel altijd te laat. Maar, altijd vrolijk en aanwezig! Kasper heeft meteen de toon gezet tijdens de eerste vergadering toen hij die avond gelijk op z’n knieën voor de wc zat en moest blijven slapen. Maar hé, wij zijn gewoon blij dat hij zich nu al zo thuis voelt. Kasper heeft veel verhalen waaruit blijkt dat hij niet geweldig tegen drank kan, zo is hij een keer in een kruiwagen naar huis gedragen. Wij kunnen dan ook niet wachten om met hem een nacht te stappen en dit soort taferelen mee te maken (ook al is een kruiwagen mee de stad in nemen vrij onhandig). Kasper is ook een man van goede ideeën. Dit bleek uit zijn strategische aanpak om onze commissiegenoten te verrassen met een Ice. Wij zijn enorm fan van Kasper en als jullie zijn prachtige posters en instaposts zien, jullie zeker weten ook.

Dit jaar is Gijs de penningmeester van onze commissie. Met zijn nuchtere houding denken we dat hij daar dan ook erg goed in is. Gijs woont in het pittoreske Adorp en fietst elke keer naar de stad. Wij voelen ons dan ook vereerd dat hij dit elke keer weer voor ons doet. Zelf is hij er klaar mee en wil hij op kamers. Hier hebben wij natuurlijk ook zin in, want het besef dat hij altijd dichtbij ons zal zijn doet ons erg goed. Naast al dat fietsen en het feit dat Gijs er ontzettend goed uit ziet in lederhosen is Gijs ook fanatiek voetballer. Sportieve jongen dus! Normaal gezien zou je hem elke week kunnen zien trainen en op zaterdag speelt hij de sterren van de hemel bij SIOS. Wij kunnen dan ook niet wachten om hem te komen supporten. Ondanks dat hij er soms uitziet alsof hij niet weet wat er gaande is, heeft Gijs alles op een rijtje. Zijn gevatte opmerkingen komen soms uit onverwachte hoek (dezelfde hoek waar hij rustig wat biertjes wegtikt). Hij maakt zich niet snel zorgen en straalt altijd rust uit. De begroting bijhouden gaat dus helemaal goed komen en wat een geluk hebben we dat hij in onze commissie zit!

Als laatste moeten we onze twee acquisitietoppers nog introduceren; Eerst Nadia, deze kleine Friezin (die geen Fries kan) houdt wel van een feestje en was vorig jaar vaak te vinden hangend aan de paal in de Doos. Nadia is absoluut de best geklede van onze commissie en ziet er dan ook altijd fantastisch uit, ook tijdens de themaborrels was ze altijd goed verkleed. Ondanks dat ze vaak goed in de smaak valt, is het liefdesleven van haar vader interessanter dan dat van haar. Maar daar kan natuurlijk verandering in komen! Ze gaat vaak naar groepslessen bij de ACLO en heeft het allemaal wel een keer geprobeerd: zumba, labooca en zelfs Afrikaanse dans. Verder is gebleken dat Nadia erg gastvrij is, nadat ze enkele commissiegenoten na een lange vergadering aanbood een pizza bij haar te eten. Nu is restaurant Cantina Mexicana helaas even dicht, maar normaal gezien kon je haar daar vinden, borden balancerend in haar armen van tafel naar tafel, elke klant verblijdend met haar vrolijke uitstraling. Ook wij mogen vaak genieten van die vrolijke uitstraling en dat voegt dan ook zeker wat toe aan de vergaderingen!

Onze tweede acquisitietopper is Sarah. Sarah is nog kleiner dan Nadia, maar je kijkt zeker niet over haar heen. Sarah zegt wat ze vindt en heeft altijd goede ideeën, we zijn dan ook erg blij met haar. Ook zou het je kunnen verbazen hoeveel drank er in zo’n klein meisje kan, maar wij als getuigen kunnen nu bevestigen dat daar enorm veel biertjes en baco’s in kunnen. We balen dan ook dat we haar nog niet in de stad hebben kunnen meemaken, aangezien dat beloofd een escalatie avond te worden. We kijken er nu al mega naar uit. Sarah woont sinds kort in de grote stad en al die prikkels worden haar wel eens teveel, waardoor ze haar fiets op het station vergeet. Dit vergeven we haar natuurlijk, want we begrijpen dat dit een grote stap voor haar is. Sarah komt uit Meppel en werkt daar ook nog in de Albert Heijn, waar ze menig man weet te verleiden. Helaas voor ons moeten wij haar in het weekend dan vaak missen. Wij denken dat deze twee acquisitiechicks samen een heel goed team gaan zijn en nemen dan ook aan dat het helemaal goed gaat komen met het acquisitiestreven!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op