FeestCie

De FeestCie is verantwoordelijk voor de maandelijkse borrel van Sociëtas. Daarnaast zorgen zij ook voor het kerstgala en hier en daar een themafeest!

Voorzitter: Marrit Bleeker
Secretaris: Sanne Snippe
Penningmeester: Meike van der Ploeg
Promotie: Merith van Lohuizen
Acquisitie: Robert de Calonne en Mitch Blok

Even voorstellen

Mevrouw de voorzitter en trots Friezin van dit jaar is Marrit Bleeker. Ze vindt het zo nu en dan tamelijk lastig om ons zooitje ongeregeld in het gareel te houden. Daardoor duren de vergaderingen soms wat langer dan nodig. Uiteindelijk komt het altijd goed en zorgt het bovendien ook nog voor gezelligheid. Ze vindt het moeilijk om de agenda op tijd van tevoren te sturen, maar op tijd is op tijd! Op tijd komen opdagen is daarentegen weer een ander verhaal. Desondanks dat ze praktisch naast de AH woont, heeft ze blijkbaar toch moeite om deze te vinden. Misschien is dat ook wel de reden dat ze 10.000 lege flessen op haar kamer heeft liggen. Kan natuurlijk ook ergens anders aan liggen. Maar who knows, we zitten natuurlijk wél in de FeestCie! Gelukkig bezoekt ze de AH nog wel vaak genoeg om verse groenten te serveren aan haar leden, zelf gesneden. Het is ook een zware taak als voorzitter.

Onze secretaris van dit jaar is Sanne Snippe. Wanneer deze nominaal lopende, roeiende socioloog in spe niet te vinden is in de UB, gooit ze haar stembanden in de strijd op de Twentse velden, als supporter en als speler. Een accent? Nee hoor, dat heeft ze niet wink. Éen plek waar je haar zeker niet zal vinden is bij het schap van de ice tea. Tijdens commissieavond staat Sanne vaak in de keuken om te koken voor de FeestCie. Maar eten vindt ze nogal lastig, ‘smeren’ doet ze namelijk vaak. Naast al deze activiteiten past ze ook nog op haar oppaskindjes waarmee ze haar moederlijke vaardigheden traint die van pas komen in de FeestCie.

Onze penningmeester Meike van der Ploeg snapte niet zo veel van m&o op de middelbare school, maar is nu wel verantwoordelijk voor het geld. Nou dat komt vast goed. Grapje Meike, daar hebben we alle vertrouwen in. Wanneer iets haar boven de pet gaat, geeft ze dit net als een rekenmachine eerlijk aan door “error” te roepen. Ook Meike gooit elke week haar stembanden in de strijd, maar dan op het hockeyveld in Zuidhorn. Met dit stemgeluid zorgt ze er ook voor dat Mitch zich zo nu en dan eens gedraagt, maar kan nog wel wat training gebruiken ik het opblazen van ballonnen.

De promotie wordt dit jaar verzorgd door Merith van Lohuizen. Jonglerend met sociologie, haar tenniscarrière en eigenaarschap van de vreetschuur van onze FeestCie is onze Merith ook nog gitarist. Zo kan ze ons verblijden met nummers als smelly cat terwijl wij onze vergadering uitstellen. Minderjarige vriend? Daar flipt Merith haar rug niet voor om. Of steekt ze haar hoofd daarvoor in het zand? Een ding waar ze haar hoofd niet voor in het zand steekt, is de rotzooi op de kamer van der vriendje. Wekelijks reist ze terug naar thuisthuis om zijn kamer op te ruimen, een aangeboren moederlijke rol die ze ook toepast op de kids van de FeestCie.

De acquisitie wordt dit jaar opgehaald door ons charmante mannen duo. Als eerste onze Mitch Blok, single as a pringle and ready to mingle. Hierdoor kan hij als enige voor de smaad zorgen, maar tot nu toe is dit hem helaas nog niet gelukt. Met als levensdoel om naar een kaasvrij Nederland te gaan, valt hij bij de FeestCie buiten de boot. Hij heeft zo nu en dan wel wat op of aan te merken, maar is de Friezen dankbaar voor de verrijking die Beerenburg zijn leven heeft gegeven. Elke dag knalt hij 45 minuten op de fiets heen en weer naar Zuidhorn, en dat allemaal voor Loes, zijn vriendin zou je denken? Nee, zijn poes.

Onze tweede aqcuisitieman is Robert de Calonne. Deze mr. Worldwide is niet vies van een potje sporten met zijn Duitse schoonmoeder. Vol zelfvertrouwen loopt hij de met vijftigplussers gevulde sporthal in. Om er vervolgens achter te komen dat het toch niet zo goed gesteld is met zijn conditie. Ja, hij is er door alle vijftigplussers uitgespeeld. Auw, dat slaat natuurlijk een deuk in je ego. Om dit te compenseren sport Robert tegenwoordig een extra keertje in de week en verorbert hij complete zakken rauwe spinazie. Roberts’ acteer werk zal hem bij het acquisitie lopen ongetwijfeld van pas komen. Dit gepaard met zijn lekkere billen én de knappe kop van Mitch, is natuurlijk de gouden formule voor succes.