IntroCie

De Introductiecommissie organiseert het jaarlijkse introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars- en schakelstudenten. Ieder jaar zijn we het eerste weekend van het collegejaar te vinden op Schiermonnikoog. Daarnaast organiseert de IntroCie ook nog een extra activiteit speciaal voor eerstejaars- en schakelstudenten aan het begin van het collegejaar.

Voorzitter: Shanna van der Meché
Secretaris: Linde Muntinga
Penningmeester: Stefan Vos
Promotie: Laura van der Meché
Acquisitie: Loes Wijnen en Bastiaan de Vries

Even voorstellen

Met gepaste trots presenteren wij u de leukste en gezelligste commissie van Sociëtas: de IntroCie! Deze commissie (met overigens de meeste sex appeal) gaat jullie dit jaar voorzien van een geweldige eerstejaarsactiviteit en een gezellig introductiekamp. We besloten om onze reputatie niet voort te zetten dit jaar, maar wegens ons torenhoge eerdergenoemde sex appeal is dit helaas mislukt. Daarom gaan we ons maar focussen op het organiseren van onze activiteiten. Graag stellen wij aan jullie voor: de leden van 2019-2020.

Laten we beginnen met onze mama kangoeroe en tevens onze nieuwe voorzitster, Shanna. Deze koalaknuffelaar zal dit jaar de verantwoordelijkheid op haar nemen om er weer een geweldig jaar van te maken. Om bij deze rapunzel te komen moet je alleen wel eerst 1000 trappen beklimmen. Goedkoop uitgaan is voor Shanna niet lastig, want drank gaat er ontzettend goed in. Als gevolg is haar leven binnen Sociëtas is een echte soap. Deze meid zegt bijna nooit nee tegen een leuk feestje, maar dat wil niet zeggen dat ze niet heel serieus bezig is als voorzitter. Shanna is altijd erg verantwoordelijk en let altijd goed op haar spullen. En dan voornamelijk op haar fiets. Ja, het is soms een wonder dat ze haar fiets überhaupt nog herinnert na al die jaren Down Under in Australië, waar een fiets moeilijk te vinden is. Ondanks dat ze oorspronkelijk uit Friesland komt en heel wat jaren in Australië heeft doorgebracht, is deze meid helemaal thuis in Groningen. We weten allemaal zeker dat Shanna het heel goed gaat doen dit jaar, aangezien ze nu al vier nieuwe toppers heeft uitgekozen.

Over alcoholintolerantie gesproken, hier is Linde met een E (van het liedje weetjewel). Onze sexytaris komt uit Stakkacity en is geboren in Fox. Deze meid werd op haar introductiekamp achttien: ze kwam op de late boot aan en begon direct met een feestje. Na zo’n goed begin bij de introductiecommissie gaan was dus ook niet zo raar. Ondanks dat ze ons jongste lid is heeft deze meid al heel wat avonturen mee gemaakt. Ze houdt enorm veel van reizen en is nu al bezig met het plannen van haar volgende wereldreis. Toch heeft een land een speciaal plekje in haar hart. Ze heeft niet getwijfeld over België, want naast vrienden over de hele wereld heeft een Belg haar gevoelige snaar geraakt. Belgische jongens gaan bij haar als warme saucijzenbroodjes over de toonbank. 5 keer naar de Appie in 2 dagen is voor Linde dan ook niets geks, want Linde houdt wel van… saucijzenbroodjes. Muziek is haar uitlaatklep en naast saucijzenbroodjes, reizen en Belgische jongens, haar grote liefde. Ze werkt in een muziekwinkel en speelt vrijwel alle instrumenten. Linde wil deze kans graag gebruiken om platen voor haar platenspeler te hosselen, dus ze houdt zich aanbevolen.

Wij presenteren vol pride Loes, onze diversiteitsfactor. Ook Loes wil graag een oproepje plaatsen, ze heeft zich namelijk voorgenomen om voor het einde van het jaar een date te hebben. IEDEREEN mag zich aanmelden! We doen hier níet aan seksediscriminatie. Even het tinder-profiel van onze Loes: geboren in Hattem, houdt wel van WIJNEN WIJNEN WIJNEN. Loes haar favoriete quote is: “Hbyoloooooo” want haar roots liggen bij communicatie en multimediadesign. Ook is ze regelmatig te vinden op de schaatsbaan, maar als ze moet kiezen tussen gezelligheid en schaatsen kan je zeker weten dat ze voor de gezelligheid kiest. Deze lieve, creatieve meid houdt ook zeker van een feestje en laat brak zijn haar niet tegenhouden om met de commissie te vergaderen (wat wij zeker waarderen). Voor referenties kunt u trouwens ook Linde contacteren (de commissie-eer houden we natuurlijk hoog). Als acquisitielid gaat zij dit jaar voor ons sponsoren scoren alsof het matches zijn (of naja, we hopen dat ze het op dit vlak natuurlijk iets beter doet… #auw).

Fakka hier is Laura, het enige lelijke lid van de commissie (maar wel met 100.000 betalende bezoekers). Een leuk feitje: terwijl Laura en Shanna elkaar nog maar net ontmoet hebben, blijken ze ook nog eens familie van elkaar te zijn. Als doorgewinterde Amsterdammer begeeft ze zich voor het eerst buiten de ring van onze prachtige hoofdstad. Laura hoopt hier een aantal dingen te ontdekken: een Fries, een aardbeving, koeien, waar ons eten nou écht vandaan komt, wat stevels nou eigenlijk écht zijn en of een lange afstandsrelatie eigenlijk wel werkt. Met haar enorme hoeveelheid energie hebben wij volle vertrouwen dat onze vrolijke Laura de harten van de sjaars van volgend jaar direct zal winnen. Laura hoeft voor zichzelf geen promo meer te maken, want als filmster wordt ze al door alle Nederlandse kleine kinderen herkend. Als promo voor de commissie gaat Laura er dit jaar voor zorgen dat onze commissie op de kaart komt te staan.

Over kleine kinderen gesproken: hier is Bastiaan! Bastiaan is onze tweede hbyolo’er en tevens ons tweede acquisitielid. Als onze enige schakelstudent vertegenwoordigd hij de pre-masters. Ondanks dat deze jongen niet aanwezig was bij het introkamp (heel teleurstellend) heeft hij met zijn geweldige humor en enthousiasme een plekje in de commissie weten te bemachtigen. Na al een aantal jaren in commissies bij zijn vorige studie weet hij precies hoe het commissieleven in elkaar zit: gezelligheid, goed eten, vergaderen en dan nog meer gezelligheid. Big Daddy Bastiaan is onze kunstkenner, met als specialisatie het menselijk lichaam. Bastiaan is het vaderfiguur van onze commissie en houdt ontzettend veel van de kindjes die onder zijn hoede vallen. Zijn droom is om een kinderboerderij te beginnen. Na wilde omzwervingen is hij nu eindelijk gelukkig met zijn lievelingskindje en zijn ze opzoek naar een boerderijtje. Samen met Loes gaat hij geld binnenslepen voor het introductiekamp.

Het lid dat deze commissie compleet maakt is Stefan, na een jaartje acquisitie zal hij dit jaar de functie penningmeester op zich nemen. Stefan komt uit de Groningse hooglanden, en kan de zee zien vanuit zijn achtertuin. Gelukkig kan hij eindelijk uit het gehucht Uithuizen ontsnappen, want na een lange zoektocht heeft hij een plek gevonden in Groningen. We zijn erg benieuwd of hij weet rond te komen met zijn karige Albert Heijn salaris. We hopen van wel, want Stefan is verantwoordelijk voor de commissiespaarpot. Verder is Stefan altijd wel in voor een feestje waar hij te vinden is op de dansvloer met een biertje, wijntje of shotje in zijn handen. Zeker als er tequila in zit, houdt Stefan het wel vol tot de vroege uurtjes. Deze sportieve jongen houdt wel van een avontuurtje en heeft dus ook wel degelijk ervaring met buitenlanders. Duitsers zijn zijn favoriet, vooral als de anderen bezet zijn. Stefan houdt enorm veel van spaghetti, helemaal in het midden van de nacht. Daarvoor heeft hij ook geen mes en vork nodig. En de rode saus zit natuurlijk overal.

Dus als je op zoek bent naar gezelligheid, goeie verhalen of sterke commissiebanden, probeer dan een van de zes vrolijke verkeerspionnen van de intro te vinden. Niet te missen, we vallen lekker op in onze oranje commissiekleding.

Veel liefs,

De IntroCie

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op