IntroCie

De Introductiecommissie organiseert het jaarlijkse introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars- en schakelstudenten. Ieder jaar zijn we het eerste weekend van het collegejaar te vinden op Schiermonnikoog. Daarnaast organiseert de IntroCie ook nog een extra activiteit speciaal voor eerstejaars- en schakelstudenten aan het begin van het collegejaar.

Voorzitter: Linde Muntinga
Penningmeester: Sanne Ligthart
Promotie: Loes Wijnen
Acquisitie: Sem van Tarrij en Linde Brunink

Even voorstellen

Met gepaste trots presenteren wij u de leukste en gezelligste commissie van Sociëtas: de IntroCie! Deze commissie (met overigens de meeste sex appeal) gaat jullie dit jaar voorzien van een geweldige eerstejaarsactiviteit en een gezellig introductiekamp. We besloten wederom om onze reputatie niet voort te zetten dit jaar, maar wegens ons torenhoge eerdergenoemde sex appeal is dit helaas mislukt. Daarom gaan we ons maar focussen op het organiseren van onze activiteiten. Graag stellen wij aan jullie voor: de leden van 2020-2021..

 

Linde (Merlot):

Slogan: “Ach doe gewoon, we zien het vanzelf wel”

We beginnen met onze praeses Linde Muntinga, AKA Merlot. Linde staat nog maar 19 jaar op deze wereld, maar heeft hierin zeker genoeg levenservaring opgedaan om onze commissie te leiden. Wat Linde in deze 19 jaar nog niet opgepikt lijkt te hebben is een alcoholtolerantie, hierdoor is ze nog steeds elke stapavond lekker goedkoop uit. Alhoewel deze dominante rol wel wat nieuw voor Linde zal zijn, hebben wij het volste vertrouwen dat ze ook hierin zal shinen. Lindes roots liggen in Stakkacity, maar ze is nu alweer een jaar een trotse inwoner van Groningen. Samen met een hamster, een huisspook, twee vrienden en soms een verdwaalde Belg woont Linde in een krakend huis in de Korrewegbuurt. Twee van Lindes grote passies zijn muziek maken en toneel spelen. Deze meid houdt van performen op het podium en is niet vies van in de schijnwerpers staan. Ook online laat Linde graag iets van zichzelf zien. Ze is namelijk in het bezit van een geheim tiktok account, hint: iets met pinguïns. Op het gebied van sport zit Linde ook niet stil. Bij het heropenen van de kroegen zal je haar waarschijnlijk ergens boven in de paal van de Doos kunnen vinden. In tegenstelling tot een ander commissielid heeft zij hier blijkbaar wel talent voor. Linde zal dit jaar bijgestaan worden door vier fantastische meiden, ja we hebben de sekte omarmd.

 

Loes (Klonkie):

Slogan: “Als het leven je laat struikelen maak er dan een koprol van”

Al het prachtige promotiemateriaal zal dit jaar worden ontworpen door de enige echte Loes Wijnen, a.k.a. Klonkie! Loes is een vrolijke mevrouw (ja mevrouw, want met haar 22 jaar is ze de oudste van de commissie) uit de buurt van het prachtige Zwollywood. Ondanks haar leeftijd is Loes niet de moeder van de commissie, want Loes houdt wel van een alcoholische versnapering. Hoeveel ze daarvan houdt is echter bij niemand bekend, want Loes haar middelengebruik mocht niet in kaart worden gebracht door het CBS (wegens teveel confrontatie). Vorig jaar had Loes een oproepje geplaatst omdat ze op zoek is naar een date, maar dat is dit jaar niet nodig. Met haar sprankelende persoonlijkheid is ze nu namelijk hét succesnummer op tinder! Naast tinderen heeft ze nog meer interessante hobby’s (gehad) zoals eenwieleren. Dit vinden wij heel knap, want op twee wielen (of twee voeten) blijven staan is soms al een hele uitdaging voor onze Klonkie. Zo valt de arme meid op een avondje stappen geregeld van stoepjes, trappen en niet te vergeten, de beruchte danspaal in de Doos. Gelukkig past Loes haar muzieksmaak volledig bij haar onhandigheid, want op drum & bass valt toch niet echt te dansen. Loes heeft al een cursus HBO adobe photoshop gedaan, graphic design is haar passion. Klonkie is dus de ideale promo is voor deze bende intromeiden!

 

Linde (Bacardi):

Slogan: “Boeie ik ken toch niemand”

Onze acquisitie wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Linde met een E nummer twee of ook wel Bacardi. Deze meid is geboren in het afgelegen Hardenberg in Overijssel (waar ondanks de gezelligheid geen club te vinden is), maar voelt zich nu al helemaal Groninger. Ondanks dat Linde niet houdt van werken, denken we toch dat het goed moet komen met het scoren van klanten. Linde werkt namelijk heel goed onder druk. Deze meid kun je vinden op facebook en instagram, maar verwacht maar niet vaker dan 1 keer in het jaar een post, ze houdt namelijk van mensen laten wachten. Ze doet daarom vrijwel alles op het laatste moment en misschien is dit ook wel te danken aan haar uitblinkende perfectionisme. Verder is deze sportieve meid elke zaterdagmiddag op het voetbalveld (of eigenlijk aan de kant) van het zeer onbekende dorpje Bruchterveld te zien. Helaas zijn de 1e en 2e helft niet echt haar ding, dus vaak haalt ze het in de 3e helft wel in. Naast voetbal, houdt Linde ook heel veel van dansen. Als je haar niet kan vinden, is het het beste om even op de dansvloer te kijken. Dat drankje in haar handen giet ze weg als water, want: ‘zo kan ze beter losgaan’. Na een avondje dansen, gaat Linde altijd in de bus naar huis, waardoor thuiskomen letterlijk wel lastig wordt. Conclusie: Ondanks dat Linde niet kan scoren, moet het met die acquisitie wel goed komen.

 

Sem (Ice):

Slogan: “Als je bang bent, leef je in een kooi”

De volgende dame doet dit jaar samen met Linde de acquisitie. Haar naam is Sem, a.k.a. Ice, en zeij komp uut Drenthe. Ze is 18 jaar en ontzettend blij met haar rijbewijs, maar dat is gewoon een leuk feitje. Ze woont momenteel nog thuis bij haar ouders en zusje in Meppel en geeft veel om haar gezinnetje. Naast haar zorgzaamheid beschikt ze over een groot doorzettingsvermogen. Dat is ook de reden dat ze het VWO heeft gehaald. Het werd haar namelijk bijna teveel met het vak m&o. Hoeveel ze ook deed, een voldoende bleef slechts een droom. Gelukkig is ze geen penningmeester. Daarentegen zal acquisitie haar vast liggen, want deze dame lijkt misschien op het eerste gezicht een braaf meisje, maar achter deze lieve meid schuilt een ondeugend tintje. Sem is namelijk niet vies van een feestje, alcohol en “een goed gesprek”. Ze heeft momenteel een sprankelende relatie met een collega van de Lidl. Je zou kunnen zeggen dat ze met flirten op de werkvloer wel ervaring heeft. Ze is letterlijk een harde werker, want vóór haar relatie sloeg ze iedere collega aan de haak. De verwachting is daardoor dat zij in de acquisitie ook veel bedrijven aan de haak zal slaan. “Niet single maar altijd ready to mingle”. Daarnaast vindt Ice het gezellig om diepgaande gesprekken te voeren met vriendinnen en daarbij te genieten van vinooo. Verder is ze lekker sportief en avontuurlijk. Ze gaat nieuwe uitdagingen zeker niet uit de weg. 

 

Sanne (Liefmans): 

Slogan: “Fryslân boppe, de rest yn’e groppe!”

De functie als penningmeester wordt dit jaar vervuld door Sanne (20), een gezellige en vrolijke meid uit het mooie Friesland. Ondanks dat ze M&O met een 5 afgerond heeft, hebben we alle vertrouwen dat het goed komt met de financiën. Sanne is een echte Fries in hart en nieren, verhuizen naar Groningen was voor haar dus ook een grote stap. Gelukkig hoeft ze Friesland niet helemaal achter te laten, Sanne is namelijk lid bij Bernlef, de Friese studentenvereniging in Groningen, hier voelt ze zich helemaal thuis. Je snapt wel dat Sanne later met een Fries thuis zal komen! Hoewel een biertje er bij Sanne ook wel ingaat, is ze tijdens het uitgaan vaak degene die iedereen bij elkaar houdt en ervoor zorgt dat iedereen veilig thuis komt. Echt de moeder van de groep dus, maar op z’n tijd wil Sanne ook even helemaal losgaan. Een perfecte plek hiervoor zijn de ‘machtige’ tentfeesten in Friesland, volgens haar moet je hier in je leven een keer geweest zijn, anders heb je echt wat gemist! Bier, harde muziek, drek aan de schoenen, dronken mensen, tot rust komen in de dixi, bier, bier en nog eens bier! Wat is het leven toch mooi! Ook kan Sanne echt genieten van een avondje netflixen op de bank, het liefst onder het genot van een lekker koud Liefmansje, dat is haar favoriet! Naast netflixen, houdt ze ook erg van avondjes met haar vriendinnen. Gewoon gezellig bij elkaar, spelletjes spelen, elkaar de oren van het hoofd kletsen, en vooral heel veel lachen! Maar waar Sanne het allermeest van geniet zijn concerten van haar favoriete artiesten! Deze meid is een echte muziekliefhebber en staat het liefst de hele avond te dansen en keihard mee te zingen met haar favoriete nummers.

 

Wij gaan er ook dit jaar weer voor zorgen dat elke eerstejaars zich meteen thuis voelt op onze prachtige studie! 

Groetjes van de IntroCie 🙂 

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op