MasterCie

De Mastercommissie is de nieuwste commissie van Sociëtas. Deze commissie, gevuld door premaster- en masterstudenten, organiseert jaarlijks een aantal activiteiten gericht op premaster- en masterstudenten. Hierbij kan gedacht worden aan een afstudeerborrel, lezing of stagemarkt.

De MasterCie bestaat uit:

Voorzitter: Wouter Siepelinga
Secretaris: Thirze Telman
Penningmeester: Bauke de Jong
Promotie: Amarins Bakker
Acquisitie: Carmen de Vries
Acquisitie + Duurzaamheidsverantwoordelijke: Sanne Snippe

De MasterCie is te bereiken via mastercommissie.sociologie@rug.nl

Even Voorstellen

Onze voorzitter dit jaar is Wouter. Hij is meester van een kinderklas, al zal het nog moeten blijken of hij dit zooitje ongeregeld evengoed in toom kan houden. De meesten zullen hem niet kennen van de collegezalen, want daar komt hij niet zo vaak. Hij heeft een jaartje aan zijn premaster geplakt dus heeft alle tijd om de borrels bij te wonen. Sportief is onze vo ook zeker, want zelfs op de brakke dagen wordt de sportschool niet overgeslagen. Ook houdt deze Groninger ervan om Ralf Makkenbach te stalken en de lyrics en dansjes van Famke Louise uit z’n hoofd te leren. Een feestje slaat onze VO ook zeker niet over, maar hou je hart vast, want met Wouter Verstappen achter het stuur wordt het een heftige rit… 

Onze sexytaris dit jaar is Thirze. Na een tof bestuursjaar, gaat Thirze nu een nog een toffer jaar tegemoet! Hoewel zij erg goed kan twijfelen heeft ze dat geen enkel moment gedaan over het worden van secretaris bij de Mastercie. Goedlachs en altijd enthousiast, zal Thirze de energie brengen die een vergadering en commissie nodig heeft. Ze is gek op actualiteit. De nieuwste ontwikkelingen binnen Sociëtas en de BN’er wereld is allemaal bekend bij deze meid. Met haar oren immer gespitst op echte juice, zou Life of Thirze eigenlijk een standaard agendapunt moeten zijn. Naast het in stand houden van al haar bronnen en contacten, is ze ook een ontzettend fanatieke tennisser. Wel jammer dat de vergaderingen altijd precies tijdens de trainingsuren vallen. 

Onze penningmeester dit jaar is Bauke. Wie kent hem niet, onze Fries met zijn blonde lokken en aanstekelijke lach. Na lang wikken en wegen heeft onze Bauke besloten om nog een jaartje in de MasterCie te blijven, want na 5 jaar was hij nog niet klaar met Sociëtas. Daar zijn wij al te blij mee. Deze toekomstige leraar kan ons vast veel leren met al zijn ervaring op zak. Hij neemt dit jaar zijn taak als pennie erg serieus. Doordeweeks slaat hij geen feestje over, laat staan een borrel en in het weekend gaat onze Fries weer naar Ljouwert om zijn centjes te verdienen. Als Bauke net zo fanatiek is met zijn begroting als dat hij naar elke Sociëtasborrel gaat, hebben wij er alle vertrouwen in! 

Onze promotie wordt dit jaar verzorgd door Amarins. Nu ze in haar master zit, heeft ze het dappere besluit genomen om binnen te treden bij Sociëtas en wat zijn we blij met haar! Door haar vele reizen zullen haar posters waarschijnlijk veel op ansichtkaarten gaan lijken. Als ze niet op de tafel staat de dansen op Proud Mary van Tina Turner, dan is ze aan het kitesurfen. Tijdens een avondje stappen is brassen wat haar karaktiseerd, zo heeft ze onze harten al gestolen. Met haar ervaring als bestuur bij Released en het behalen van haar opleiding Communicatie zal ze iedereen motiveren om naar onze activiteiten te komen! 

Dit jaar zit Carmen in het acquisitieteam. Uitgeloot worden bij Psychologie hoeft helemaal niet zo erg te zijn, want dan kom je erachter dat Sociologie eigenlijk toch veel leuker is. Haar sportiviteit en fanatisme die ze laat zien bij zowel volleybal als bij (bord)spellen zal ze gebruiken om bedrijven om te praten om ons geld te geven. Vervelen daar houdt Carmen ook zeker niet van, ze gaat dan gewoon een weekje naar België om appels te plukken en hekken te maken. Daarnaast heeft Carmen een maand geen donker gezien en in een auto geleefd, dus die slapeloze nachten kunnen weer doorgezet worden dit jaar op de borrels! Met Carmen haar vlotte babbel en de uitstekende communicatieve vaardigheden komt het helemaal goed met de acquisitie dit jaar!

Ook onze Sanne zit dit jaar in het acquisitieteam. Deze stuiterbal is altijd in voor een dansje, naast haar dispuut ZOT heeft Sociëtas ook een groot plekje in d’r hart. Het kan goed voorkomen dat je Sanne regelmatig kwijt bent, ze staat dan uitgebreid met anderen te kletsen (of een beetje te flirten) of stiekem te dansen op Dromendans van Vinzzent. Maar ook kan Snip wel getypeerd worden als mamaeend, dat is maar al te goed want zo kan zij ons in bedwang houden om geen onzin te kopen, want ja ze is ook onze duurzaamheidsverantwoordelijke! Ondanks dat ze normaal een ploeg stuurt zal ze nu toch eens moeten roeien, met de riemen die ze heeft, om het acquisitiegeld op te halen. Maar met haar enthousiasme en motiverende houding wordt dat geld ook makkelijk binnengesleept!

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op