NachtCie

De Nacht van de Sociologie is een jaarlijks terugkerend evenement. De Nacht van de Sociologie commissie organiseert een avondvullend programma vol met interessante lezingen omtrent een sociologisch thema, activiteiten zoals een loterij en er is traditiegetrouw ook live muziek of cabaret.

De NachtCie bestaat uit:

Voorzitter & Duurzaamheidsverantwoordelijke: Sem van Tarrij 
Secretaris: Masha Willemen
Penningmeester: Jurre van Doren 
Promotie: Melle Dam 
Acquisitie: Anastasija Bajic & Kasper ter Brugge 

De NachtCie is te bereiken via nachtvandesociologie@gmail.com

Even voorstellen

Met trots presenteren wij u de NachtCie 2023-2024. Deze groep gaat er alles aan doen om een prachtige avond neer te zetten vol gezelligheid, informatie en humor. 
Dear Societas members, my name is Yasemin and I will be Madam Chairman for the NachtCie this academic year. Hoewel onze lieve Sem zelf gediagnosticeerd dyslect in het Engels is (en dus het voorgaande niet begrijpt), is ze gelukkig vloeiend in het Duits. Helaas spreekt de commissie grotendeels deze taal niet, dus moet ze het in (gebrekkig) Nederlands doen. Wat onze lieve Sem ook niet kan is klokkijken; te laat is ze echter nooit ;). Ondanks haar gebreken, is ze wel een hele lieve voorzitter met een hart van goud. Als een echt familiemens behandelt ze haar commissieleden als familie en zorgt ze er als een echte mama voor dat iedereen gezien en gehoord wordt. Wij hebben ontzettend veel vertrouwen dat onze lieve Sem als voorzitter deze commissie in goede banen gaat leiden. 
Onze lieve Masha is dit jaar de secretaris. Deze fantastische eerstejaars sociologie student is na een leuke Sociëtasborrel af en toe van de kaart. Met kaarten heeft ze eigenlijk sowieso vrij weinig. Masha kan namelijk geen land in Azië benoemen. Vraag haar voor de grap eens waar het noorden is! Verder is ze ook niet vies van wat snelheid. Als een echte snelheidsduivel pakt ze weleens een boete. Echter, ze hoeft met haar geweldige kledingstijl  de modepolitie niet van haar af te schudden. Ondanks haar aanrakingen met de politie, hebben we ontzettend veel vertrouwen in onze lieve Masha en haar notulen. Masha is een ontzettend lieve meid en brengt de rust in de commissie. Ze weet altijd het juiste te zeggen op het juiste moment, hierdoor zorgt ze ervoor dat de gehele commissie aan haar lippen hangt. 
Onze dislektiese taaltovenaar Jurre is dit jaar verantwoordelijk voor de financiën! Tijdens vergaderingen strooit hij met metaforen en bijzondere taalconstructies; hopelijk is hij net zo creatief met onze financiën! Volgens Jurre zelf is hij echter echt op ‘euro’s’; het werken bij KPN heeft hem letterlijk verrijkt. Door zijn baan spreekt hij de meeste en meest gevarieerde mensen binnen Sociëtas, wat hem als aspirant socioloog goed van pas kan komen om later in contact te blijven met al het gespuis van onze samenleving. Jurre is desalniettemin vrijgevig: zwervers kunnen altijd rekenen op één gratis sigaret! Als geboren Tukker is het niet gek dat hij de Duitse taal ook machtig is; hij zal wel wat vergaande connecties hebben. Onze Jurre heeft daarnaast een sterk gevoel voor richting: misschien niet altijd ethisch, maar met Jurre zullen we nooit verdwalen.
Anastasija is het eerste deel van ons acquisitieteam dit jaar. Hoewel normaal gesproken het acquisitieteam bestaat uit jonge enthousiaste eerstejaars, heeft onze lieve oma het dit jaar op zich genomen. Vorig jaar woonde ze nog in een grote studentenflat, maar ze heeft sinds dit jaar haar eigen (burgerlijk) plekje in Groningen. Om door te gaan op de volwassen status waar ze zich in bevindt, komt onze acquisitie-topper graag tot rust met een beetje yoga. Het is ook vermoeiend, al die bedrijven benaderen. Hiernaast is Anastasija altijd driftig op zoek naar haar telefoon, die ze vaak kwijt is. Yoga lijkt datgene te zijn wat deze meid altijd zo calm and collected weet te houden. Anastasija is een nuchtere, grappige en doordachte meid. Hoewel ze dit zelf ontkent, is deze lieve meid een echte flirt wanneer ze in de stad staat. Ze brengt veel ideeën met zich mee en neemt veel initiatief, een echte aanwinst dus! Wij weten zeker dat er veel deals binnen gesleept gaan worden dit jaar! 
Kasper is na een zwaar bestuursjaar gedegradeerd tot acquisitie van de NachtCie. Dit maakt Kasper echter niets uit: dankbaar neemt hij deze ondankbare taak op zich! Kasper is met al zijn ervaring een ware Sociëtas veteraan. Vervelend genoeg voor hem is hij een echte falende verkeersdeelnemer. Voor autorijden, noch brommerrijden of fietsen, is hij ooit geslaagd. Gelukkig is Kasper een lieve en empathische jongen: zwervers krijgen steevast geld van hem. Ondanks dit barmhartige gedrag is onze Kasper eigenlijk economisch rechts. We vragen ons inmiddels af waar alle socialistische kennis is geland. Maar als je Kasper goed kent, dan weet je dat hij een MARKsistisch hart heeft. Wie weet zie je Mark Rutte nog spreken op de Nacht zelf! Nee, zonder gekkigheid, Kasper brengt sfeer in de groep en is altijd in voor gezelligheid. Hij staat je daarnaast bij met het beste advies op het juiste moment. In andere woorden: Kasper is echt onmisbaar voor onze commissie.  
Onze Melle is dit jaar verantwoordelijk voor de promo. Creatief is hij zeker, maar articuleren kan hij niet heel goed. Door zijn dyslexie zijn woorden soms wat moeilijk te vinden, maar zieltjes weet hij zeker te winnen. Deze hunk van de commissie kan alle aandacht goed weerstaan. In Chili kreeg hij ook veel aandacht; dit sloeg echter door. Gelukkig is onze Melle snel en scherp en kon hij zijn berover van hem afslaan. We zijn vooral opgelucht dat zijn ‘magic ring’ niet is gestolen. Zo kan hij nog altijd al onze biertjes openen! Deze ‘echte’ Groningse globetrotter reist dagelijks van (irrelevant dorp uit Groningen) naar zijn geweldige commissie in Groningen stad. Doordat hij dagelijks in de sportschool staat, gaat dit ritje hem gemakkelijk af. Hoewel hij eerstejaars is, is Melle erg volwassen. Desalniettemin houdt hij van een drankje en is hij altijd in voor gezelligheid. Hij is erg geïnspireerd en heeft daardoor altijd een constructieve inbreng. Dit jaar mogen jullie daarom veel creatieve en pakkende promo van Melle verwachten!

Sponsoren

Sociëtas Boekenmarktplaats

 

Het bestand voor het kopen en het verkopen van tweedehands boeken kun je hier vinden. 

Jaarplanning

Sociëtas organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten. Dit zijn enerzijds activiteiten gericht op het tot stand brengen van verbinding tussen de leden. Anderzijds zijn dit activiteiten die gericht zijn op de voorbereiding op de arbeidsmarkt van de socioloog. Voor elk wat wils dus!

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op