NachtCie

De Nacht van de Sociologie is een jaarlijks terugkerend evenement. De NachtCie organiseert een avondvullend programma vol met interessante lezingen omtrent een sociologisch thema, activiteiten en er is traditiegetrouw ook live muziek.

Voorzitter: Judith Storm
Secretaris: Bauke de Jong
Penningmeester: Tobi Vos
Promotie: Jitse Terpstra
Acquisitie: Sanne Boer en Rieneke Dalmolen

Even voorstellen

Waarheid of waanzin?
 
Een vraag die centraal staat in deze o zo barre en bittere tijden. Een vraag waarin de ‘deskundigen’ het opnemen tegen de ‘gekkies’. En tevens een vraag die wij onszelf vorig jaar stelden toen het gerucht naar buiten kwam dat de intelligente lockdown op de dag van ons evenement in zou gaan. Dit gerucht werd werkelijkheid, want de nacht werd zwart. De keiharde waarheid moesten we accepteren, dit was geen waanzin.
 
Waar we vorig jaar net niet voorbereid waren op een pandemie, hopen we dat dit jaar wel te zijn. Er staat namelijk weer een nieuwe commissie klaar vol prachtige mensen die in de nacht volop bezig zijn met het ontwikkelen van een plan. En over enige tijd zal Sociëtas door hen worden belaagd. Elke vergadering veranderen deze leden namelijk in creativiteitslustige en ideeverslindende wakkerdamiaanse karakters die een unieke combinatie vormen. Graag stel ik deze karakters aan u voor.
 
Ziener. Het karakter binnen onze commissie die zorgt voor structuur, leiding en houvast. Want deze vrouw heeft alles op orde: ze doet dankbaar werk, ze weet alles, heeft een terracottakleurige muur, kan de bal met een volley over het net te slaan en heeft een lekkere vent naast zich lopen. Verder doet ze niet moeilijk over het naar binnen (storm)rammen van een paar pilsener en zal ze de nachtelijke vergaderingen van de commissie op een discrete manier leiden, waarbij ze precies doorheeft wat de andere karakters in te brengen hebben. En wanneer het alsnog de verkeerde kant opgaat gebruikt ze verrassend vaak het woord ‘gooooooooeeeeeeed’ om toch maar verder te gaan. Goed.
Aldus, onze ziener: Judith Storm.
 
Cupido. Het karakter binnen onze commissie die zowel het meest succesvol als het minst succesvol is in de liefde. Gretig schoot hij zijn pijlen (toen het nog kon) in het rond, opzoek naar het schot in de roos (Tinder is niet Baukes sterkste kant). Deze voltreffer is er helaas nog niet van gekomen. Ben jij echter een niet al te lange, blondharige en als kers op de taart: Friese meid, contact ons dan: nachtvandesociologie@gmail.com. En oja, verder is Bauke nog wel heel gelukkig hoor, met zijn 87 planten, een pracht van een hond en status als sexytaris van de nacht voor het tweede jaar op rij, heeft hij weinig te klagen.
Aldus, onze cupido: Bauke de Jong.
 
Burger. Het karakter zonder veel extrinsieke gaven. Zijn wapen is immers het vermogen, om het gedrag van andere burgers te analyseren. Want nee, de burger treed niet op de voorgrond en blijft keurig op zijn hoede, zo goed op zijn hoede dat hij hier zo meteen al 3(!) jaar zit zonder ten onder te gaan. Toch heeft de burger in deze commissie misschien wel een paar excentrieke gaven. Zo beland hij zonder schaamte frivool in de K-hole en bankdrukt hij gemakkelijk 100 kilo in de sportschool. Daarnaast ziet, net als de tafel na een avond met hem alcohol nuttigen, de balans altijd groen. Een gedegen kracht binnen de commissie.
Aldus, onze burger: Tobi Vos.
 
Weerwolf. Het karakter wiens ware aard tijdens de nachtelijke vergadering naar boven komt. Waar we het hadden over creativiteitslustigheid en ideeën verslinden, komt dit karakter goed van pas. Met zijn inmiddels grijze wolfsharen is hij een routinier in het vak. Soms doordraaiend in enthousiasme over zijn eigen idee, verzorgt hij dit jaar de promoooooo èn de airfryer. Daarnaast is hij, in combinatie met een extern vormgevingsgezinde weerwolf, dodelijk voor de andere karakters dit jaar. Het bloed wordt hen soms onder de nagels gehaald, wanneer hij net iets te ver doordraait in z’n sarcastische grap. Maar als hij bloed ruikt, is de opmerking al gemaakt en zorgt hij voor littekens in iemands ziel, net zoals hij die heeft op z’n kaak. #scarface
Aldus, onze weerwolf: Jitse Terpstra
 
Heks. Het karakter dat dit jaar nieuw is en zorgt voor toverdrankjes en gezelligheid. Zij kan immers twee potente drankjes brouwen: een levenselixer en een vergif. Wanneer de situatie doodloopt gooit dit karakter een levenselixertje in de groep waardoor we opbloeien. Daarnaast dient ze ons vergif toe, wanneer we even helemaal naar de ***** willen. Met de gezelligheid komt het dus wel goed dit jaar. Verder heeft ze ook nog een functie. Hierbij probeert ze geld af te troggelen van ondernemers die door de crisis waarin we leven al helemaal in de shit zitten. Ze gooit zichzelf als een tijger voor de leeuwen en dit past bij haar: ze heeft altijd haar prima onderbouwde mening klaar, ze heeft (onder andere) een Tiger Tiger Tiger tattoo en staat telkens open voor nieuwe uitdagingen. #Rokeniscool
Aldus, onze heks, Rieneke Dalmolen.
 
Het onschuldige meisje – Het tweede karakter dat dit jaar nieuw is. Echter is dit karakter nog helemaal rijn en onschuldig binnen deze vereniging. En ja, ik zeg deze vereniging, want of ze onschuldig is bij die andere vereniging?-dat weten we nog niet. Dit onschuldige meisje is ook iemand die haar leven, indien ze nuchter is, goed voor elkaar heeft. Zo is ze dit jaar de uitdaging aangegaan om te beginnen met de pre-master, heeft ze al ruim een jaar een mooie rela en woont ze, in studententermen, in een mega-osso (wel knus ingericht tho). En wat hebben we haar al goed geïntroduceerd met het Franziskaner geel. De halve laiters vlogen erin, de ogen gingen wat hangen en een heus mastermindplan voor het geld aftroggelen in samenwerking met de heks volgde. Onze Sannie Louise is verraderlijk.
Aldus, het onschuldige meisje: Sanne Boer
 
Waar een nacht van de sociologie organiseren tijdens een pandemie eerst nog waanzin was, is dit plotseling op onverklaarbare wijze, brute waarheid geworden. Wij, 6 karakters + een externe weerwolf, zullen er alles aan doen om dit jaar een onvergetelijke nacht voor jullie te organiseren.
 
Veel liefs,
 
De NachtCie

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op