NachtCie

De Nacht van de Sociologie is een jaarlijks terugkerend evenement. De NachtCie organiseert een avondvullend programma vol met interessante lezingen omtrent een sociologisch thema, activiteiten en er is traditiegetrouw ook live muziek.

NachtCie

For starters, onze eerste mannelijke schoonheid. Tobi or not To bi. Deze ingetogen jongeman doet onze oren regelmatig klapperen met zijn gezellig malle opmerkingen. Van bands waarvan niemand het bestaan vermoedde, noch hoopte, tot capes als commissiekleding. Hij is regelmatig op fixtoer in de centrum van 050, met zijn Grunningse homies wordt er regelmatig klemgezopen. Hij zal dit jaar, al dan niet in semi-beschonken toestand, bezig gaan met de acquisitie. Zijn rustige houding en observerende vaardigheden zullen ongetwijfeld een goede indruk opwekken bij de winkeliers.

Dan onze charismatische VOorzitter. Joren kom je vaak tegen met een sigaret in z’n ene en het nieuwste bling van Appel in z’n andere hand. Deze semi-Singaporees is een gezellig luisterend oor en staat in het magazijn van BelSimpel ook stevig z’n mannetje. Residerend in Huize Hoerezicht houdt hij het reilen en zeilen van de rosse buurt goed in de gaten. Zo ook trekt hij stevig aan de teugels van z’n commissiegenootjes. Op even charmante als serieuze wijze blijft hij met volle aandacht op de hoogte van de voor- of achteruitgang van de te verrichten taken.

Speaking of to bi or not to bi, een beetje gay is best ok. Niels, onze fleurige homeu. Het humeur van deze penningmeester is licht ontvlambaar. Even vurig gekleurd is zijn kledij. Veel vintage en antieke hoofddeksels kenmerken zijn fysieke voorkomen. Mentaal is het grotendeels chaos. Desalniettemin hebben we het volste vertrouwen in zijn financieel-inzichtelijke capaciteiten, die hard nodig zullen zijn voor het pennyschap. Bij de NachtCie geen bonnetjesaffaires. Tenzij warhoofd Niels ze per abuis kwijtraakt, maar dat was dan natuurlijk net even niet de bedoeling. It wasn’t me.

Gaan we door met onze eerste vrouwelijke schone slaapster. Een pittige tante, die Lyanne. Maar achter haar stoere voorkomen gaat een lieve, zachtaardige meid schuil. Grappig is ook wel dat Lyanne altijd heel erg luidkeels lacht om Lyannes grappen. Deze half-Britse heeft al een arbeidsverleden in de journalistieke wereld. Als gediplomeerd journaliste houdt ze met haar vrolijke glimlach en weloverwogen opmerkingen de boel een beetje scherp. Ze houdt zichzelf voldoende scherp als het aankomt op haar functie als promo. Perfecte plaatjes en doordachte creativiteiten kunnen we zonder twijfel van deze goedgebekte dame verwachten.

Met zorg en aandacht bespreken we nu de zorgzame Marion. Als het even meezit en ze op de hoogte is van de recentste openingstijden van de sportschool is ze daar geregeld te vinden om zich in even flink in het zweet te werken. Nog net geen huisje, boompje, beestje. Maar een gezellig georganiseerd appartement bewoont ze al met haar vriend. Als pre-master student zijn Marion’s skills voor structuur dan ook wel welkom. Op het eerste oog loopt het leven van deze rijzige dame helemaal op rolletjes. Op het tweede oog, toch even niet. Niets is namelijk wat het lijkt. Ook Marion strugglet heus wel een beetje heel erg met deadlines, planningen en gewoon het leven. Maar in the end zal het niemand verbazen dat de notulen door deze sexytaris altijd keurig verzorgd en vakkundig in elkaar worden getypt.

Aan alles komt een eind, zo ook dit fabuleuze commissiestukje. We eindigen met onze Aziza. In tegenstelling tot wat haar exotisch-getinte naam doet vermoeden, is Aziza gewoon een nuchtere dame uit Groningen. Haar omvang is gering, maar haar mening geniet genoeg gestalte. Tijdens het yoga’en hijst ze zich geregeld in gezellige houdingen en ordent ze haar gedachten. Als ex-voorzitter van – een niet nader vermelde vereniging, want we doen geen gratis promo doei – heeft ze velerlei vaardigheden opgedaan in het babbelen. Als acquisiteur-in-crime zal ze er hard tegenaan gaan om de nodige euro’s op te halen. Met de voorgenoemde babbelbekwaamhied hebben we het volste vertrouwen in een goedgevulde kas aan het eind van de rit.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op