NachtCie

De Nacht van de Sociologie is een jaarlijks terugkerend evenement. De Nacht van de Sociologie commissie organiseert een avondvullend programma vol met interessante lezingen omtrent een sociologisch thema, activiteiten zoals een loterij en er is traditiegetrouw ook live muziek of cabaret.

De NachtCie bestaat uit:

Voorzitter: Geertje op de Hoek
Secretaris: Emma Hut
Penningmeester: Elke van Aalsum
Promotie en Duurzaamheidsverantwoordekijke: Nadia Schadenberg
Acquisitie: Wisse van der Veen en Meike van der Ploeg

De NachtCie is te bereiken via nachtvandesociologie@gmail.com

Even voorstellen

Met trots presenteren wij u de NachtCie 2022-2023. Deze toegewijde dames en heer zetten dit jaar alles op alles om u in maart 2023 te trakteren op een geweldige avond vol informatie, kritiek, humor en natuurlijk vooral gezelligheid. 

Als je het even allemaal niet meer weet, kan je altijd terecht bij huidig socioloog en toekomstig filosoof Geertje. Pas alleen wel op dat je genoeg tijd hebt, want als Geertje een verhaal aankondigt met ‘lang verhaal kort’ wordt het absoluut niet kort. Onze voorzitter heeft met drie jaar aan Sociëtas ervaring ontzettend veel kennis opgedaan. Deze kennis beperkt zich niet tot de vereniging, want deze professionele namedropper heeft voor elk kwestie een naam waar ze naar kan verwijzen. Kennis haalt Geer uit boeken, programma’s of van Twitter. Want ja, onze Boomer is de enige ter wereld onder de 40, die actief post op Twitter, het liefst met een feministisch randje. Lang verhaal kort, ze steekt haar mening niet onder banken of stoelen en dat is maar goed ook. Met goede beheersing van manager taal en quotes als ‘respect voor de Praeses’ vervult Geertje haar rol als voorzitter met efficiëntie en liefde. 

De rol van secretaris wordt dit jaar vervuld door de vrolijke Emma. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de notulen dit jaar en met leuke raadseltjes zijn deze goed geordende notulen altijd een pretje om te lezen. Emma is vaak al vrolijk, maar na een paar drankjes wordt ze nóg vrolijker. Ze kan dan kacheltje lam lekker ronddwalen om hier en daar even een gesprekje te voeren. Als je wel eens op een feest een zebra met een biertje heel lief naar je hebt zien zwaaien… was dat waarschijnlijk Emma. Ze is niet alleen heel vrolijk, maar ook heel grappig. En dat heeft ze zelf vaak niet eens door. Met de meest random opmerkingen kan Emma je in lachen doen uitbarsten. Naast haar leven als verborgen cabaretier, volleybalt Emma de sterren van de hemel bij Veracles. We zijn blij met deze vrolijke fanatiekeling als secretaris bij de Nacht! 

Onze lieve Meike heeft na twee jaar FeestCie en een bestuursjaar nog niet genoeg van Sociëtas. Daarom haalt ze dit jaar samen met Wisse geld op, om een mooie Nacht te organiseren. Ook al is ze zelf nog niet helemaal op de hoogte van haar commissie, en stelt ze zich voor als acquisitie van de Diës, heeft Meike wel zin om aan de slag te gaan bij de Nacht. Al is haar persoonlijkheid vrij nuchter, Meike zelf is dat meestal niet. Eén van haar karakteristieken zou mogelijk beschreven kunnen worden als een extreem goede borrelaar. Want denk je aan Meik, dan denk je aan een drankje, haar gezelligheid, aanstekelijke lach en enthousiasme. Dat zal uitstekend van pas komen tijdens het overtuigen van nieuwe sponsoren. Haar nachtelijke avonturen zijn niet zonder gevolgen, want op de brakke dag erna doet ze extreem zielig en weet ze nog niet eens haar ijskoffie binnen te houden. Deze gezelligheid is precies waar wij naar zoeken binnen de Nacht en we zijn daarom blij, dat Meike ons vergezelt dit jaar. 

Het acquisitieteam is ook een heer sterk dit jaar en het betreft niemand minder dan Wisse. Met één meter drieënnegentig aan gezelligheid hebben sommigen een krukje nodig om hem in de ogen aan te kunnen kijken. Niet dat het krukje veel zin heeft, want dit bezige bijtje heeft het toch te druk om gespot te worden. Door zijn bestuursjaar bij de studentenpadelvereniging de Ramenlappers, houdt Wisse letterlijk en figuurlijk de ballen in de lucht op de padelbaan. Het is dan ook geen wonder, dat deze drukke businessman altijd de eerste is tijdens de vergaderingen die afgeleid wordt en op zijn telefoon kijkt. Ondanks zijn drukke agenda heeft Wisse voor de NachtCie altijd wel ergens een gaatje. We moeten hem dan ook wel complimenten geven, Wisse is namelijk niet alleen sportief maar blijkt tijdens de vergaderingen ook ontzettend slim, creatief en verzint hij de leukste sprekers. Hij is goed op de hoogte van al het nieuws in de wereld en is daarmee een perfecte aanwinst voor de Nacht. 

Onze centjes worden dit jaar in de gaten gehouden door de lieve penny Elke. Na twee jaar in de AcCie is zij al een ervaren Sociëtasser. Met haar rustgevende stem en luisterend oor is Elk het pareltje van onze commissie. Ze lijkt altijd alles op orde te hebben, maar schijn bedriegt. Want als het feestbeest Elke ontwaakt en de biertjes naar achteren worden getikt, gaan er sporadisch dingen mis en heeft ze de dag erna nog wel eens mantelzorg nodig van haar omgeving. Elke heeft een karrevracht aan humor en je kan zowel “met” als “om” haar lachen. En als Elke eenmaal de slappe lach te pakken heeft, stopt deze niet zomaar. Dit alles betekent niet dat ze haar studie niet serieus neemt. Gepaard met de nodige kleine paniek plant Elke graag vooruit en werkt ze hard. De begroting is bij haar dan ook in goede handen. Elk heeft altijd goede ideeën, is ontzettend behulpzaam en heeft altijd haar woordje klaar. Daarom zijn we blij haar als penningmeester in onze commissie te hebben. 

Nadia vervult dit jaar de promotiefunctie. Op het eerste gezicht lijkt Nadia uiterst schattig, maar pas op want eigenlijk is ze een “bad bitch”. Ze leeft een leven met een goede balans tussen levensgenieter en student. Na een halfjaar veel plezier te hebben gemaakt in Boedapest, is ze weer klaar om actief te worden bij Sociëtas en haar creativiteit de vrije loop te laten bij onze commissie. Graag wil Nadia iedereen er wel aan herinneren dat ze niet alleen de promotiefunctie heeft, maar duurzaamheidsverantwoordelijke is. Deze functie is haar op haar lijf geschreven, doordat ze veel tweedehands shopt en niet aarzelt om iedereen die iets ‘onduurzaams’ doet, van een woke opmerking te voorzien. Nadia heeft humor van topkwaliteit, maar om haar eigen grappen lacht ze het hardst. Of eigenlijk, knort ze het hardst. Ze heeft alle plantjes op haar kamer onder controle, dus het verzorgen van de Nacht moet ook wel goed komen. 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op