SoAP

SoAP is (alweer sinds 1970) het vakgroepblad van Sociologie. Het periodiek verschijnt drie keer per jaar en behandelt actualiteiten en andere interessante zaken. Voorbeelden van teksten zijn nieuws uit de vakgroep, interessante interviews, artikelen, betogen en columns. 

SoAP

SoAP is (alweer sinds 1970) het vakgroepblad van Sociologie. Het periodiek verschijnt drie keer per jaar en behandelt actualiteiten en andere interessante zaken. Voorbeelden van teksten zijn nieuws uit de vakgroep, interessante interviews, artikelen, betogen en columns. Regelmatig worden ook docenten, alumni en anderen gevraagd om een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld een reactie te geven op een stelling of iets te vertellen over een lopend onderzoek. Uiteraard is er ook lichtere kost in de vorm nieuws over Sociëtas.

SoAP bestaat uit een redactie en een commissie. De wisselende redactie, voornamelijk bestaand uit sociologiestudenten en -docenten, levert de teksten. De commissie zorgt er vervolgens voor dat alles gecontroleerd wordt en er daadwerkelijk een blad wordt geleverd. De commissie bestaat momenteel uit drie mensen: David, Naud en Myrthe.

Onze secretaris David Vos is woonachtig in Groningen, maar opgegroeid in het prachtige Assen. Dit jaar wordt alweer zijn derde jaar bij SoAP, waarbij hij als secretaris wederom verantwoordelijk is voor de processen op de achtergrond en als penningmeester de financiën op orde probeert te houden. Naast deze commissie is David derdejaarsstudent sociologie en student-assistent bij de statistiekvakken van de eerstejaarsstudenten. In zijn vrije tijd loopt hij graag een stukje hard en spreekt hij zo veel mogelijk met vrienden af. Ook is hij regelmatig te vinden in het, aldus hemzelf, mooiste stadion van Nederland (lees: de Kuip) om zijn favoriete voetbalclub weer eens te zien verliezen.

Naud Katerberg is tweedejaars student sociologie en begint ook aan zijn tweede jaar bij SoAP. Net als vorig jaar vervult hij de rol van eindredacteur, maar daar komt dit jaar ook de rol van voorzitter bij. Als eindredacteur controleert Naud alle teksten op taal- en stijlfouten en houdt hij nauw contact met de redactie. Als voorzitter zorgt hij ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en houdt hij contact met het Sociëtasbestuur. In zijn vrije tijd is hij regelmatig te vinden in café Kult en bij concerten in Vera. Het verhaal gaat dat er ergens in zijn portemonnee een pasje van Basic Fit verscholen ligt, maar de tien minuten fietsen van huis naar de faculteit is voor hem genoeg inspanning. Gelukkig kan hij voor SoAP gewoon op een stoel blijven zitten.

Myrthe Dilling is derdejaars sociologie student. Dit jaar wordt haar tweede jaar bij SoAP, waarbij ze als vormgever verantwoordelijk is voor de vormgeving van SoAP. Ze zorgt ervoor dat de artikelen en columns voorzien worden van een mooie lay-out en hierdoor aantrekkelijker gemaakt worden om te lezen. Voor elk thema gebruikt ze andere lay-outs, afbeeldingen en vormen wat het vormgeven van SoAP voor haar elke keer weer anders maakt. In haar vrije tijd gaat ze graag naar concerten en festivals. Ze gaat bijvoorbeeld al vier jaar op een rij naar het geweldige Lowlands. Daarnaast doet ze graag leuke dingen met vrienden en blijft ze graag op de hoogte van alles wat er in de wereld gebeurt.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op