SoAP

De SoAP is sinds 1970 het vakgroepblad van Sociologie. Het periodiek verschijnt drie keer per jaar en behandelt actualiteiten en andere interessante zaken. Voorbeelden van teksten zijn nieuws uit de vakgroep, interessante interviews, artikelen, betogen en columns.

Voorzitter: Karlijn Bakker
Eindredacteur: Loreen Wijnja
Secretaris & promotor: Dagmar Fonk
Penningmeester: Ken Hesselink
Vormgever: Douwine de Boer

Even voorstellen

Karlijn Bakker 

En dan hebben we Karlijn Bakker. Karlijn is dit jaar de voorzitter van de SoAP. Ze is al redelijk bejaard (22) en zit in het tweede jaar van de studie sociologie. Hoewel ze van oorsprong een Groningse is, vertoeft ze ondertussen al ruim tien jaar op het prachtige Waddeneiland Vlieland. Met ook een woonplaats in Harlingen is Karlijn dus eigenlijk altijd onderweg. Ze is dol op koken (borrelen!), zwemmen, muziek luisteren en lezen. Als ze daar niet mee bezig is, werkt ze als horecatijger in het restaurant of in de kroeg. Ondanks dat ze nog nooit voorzitter is geweest, heeft ze er dit jaar super veel zin in. Ze heeft alle vertrouwen in haar comissie, en staat te popelen om er een ontzettend leuk jaar van te maken.

 

Loreen Wijnja

Loreen Wijnja is dit jaar verantwoordelijk voor de eindredactie van de SoAP. Ze is tweedejaars studente en woont al bijna een jaar in Groningen. Van oorsprong is ze een echte Sneker die zich het liefst met familie en vrienden omringd. Wanneer Loreen niet bezig is met school, of het uitstellen daarvan, bevindt ze zich het liefst in een kringloopwinkel. Het vinden van leuke kledingstukken of interieuronderdelen is inmiddels een sport geworden. Daarnaast spendeert ze al haar geld aan het bemachtigen van haar favoriete albums. Haar CD-verzameling is inmiddels al zo groot, dat haar planken het bijna begeven. Ook heeft ze een gitaar in de hoek van haar kamer staan, die helaas nog nooit bespeeld is. Aan ambitie is er in ieder geval geen gebrek bij Loreen. Ze heeft zin om dit enthousiasme voort te zetten bij de SoAP. Ze gaat er voor. Maar dan echt. 

 

Dagmar Fonk

Dit jaar is Dagmar Fonk onze secretaris. Dagmar is eerstejaars en een geboren en getogen Grunniger. Dagmar is wel echt nog een kindje met haar 17 jaar oud, gelukkig is er altijd wel een ID-kaart die geleend kan worden. De illegale zaken zijn bijna voorbij want in december wordt ze eindelijk 18. Dit is maar goed ook want het liefst mist ze geen enkel feestje. Dagmar verdient nu al 2 jaar haar geld bij de Kruidvat, ze mag blij zijn dat ze nog thuis woont, want meestal gaat haar volledige salaris op aan shoppen en gezelligheid, een echte levensgenieter dus. Ze was op de middelbare school ook vreselijk slecht in economie. We zijn dan ook heel blij dat ze niet onze penningmeester is.

Ondanks dat Dagmar zelf soms nogal chaotisch kan zijn, zullen de notulen dat niet worden. Tijdens de vergaderingen tikt ze alle ideeën en plannen van de commissie mee en de notulen worden ook ruim op tijd (zonder spelfouten) gepubliceerd.

 

Ken Hesselink

Ken Hesselink gaat dit jaar op de centjes van SoAP letten als de penningmeester. Ken zit nu in zijn derde jaar sociologie en doet een minor journalistiek. Hij komt uit Geesbrug, een dorpje in Drenthe, maar woont nu in Groningen. Hij houdt van gitaar spelen (fingerstyle) en lezen. Daarnaast houdt hij erg van zeilen en geeft daarin ook les in de zomervakanties. Zijn werk is het draaien van films in de DOT, waardoor hij wekelijks naar de film gaat. Verder heeft hij het druk als voorzitter van ROOD Groningen en houdt hij van reizen. Afgelopen zomer is Ken wezen interrailen langs allemaal mooie plekken in Europa. Favoriet was toch wel het prachtige meer in Bled, Slovenië en de grootste verrassing waren de mooie straten van Wrocław, Polen. Ken is niet eerder penningmeester geweest en hoopt dus veel te leren en een hoop plezier te hebben!

Douwine de Boer

Douwine de Boer is dit jaar onze vormgever. Douwine woont vanaf december 2022 alweer een jaar in Groningen, en ze zit in haar tweede jaar van de studie. Douwine verandert elke maand van hobby, en is zo nu en dan in de sportschool of bij de boulder club te vinden. Ze houdt van een feesje en een goed kop thee. Verder vind ze het leuk om te gamen, te lezen en serie te kijken. Douwine is graag bezig met interieur ontwerpen, en weet dan ook de flexa kleur van elk jaar. Dus de taak van vormgever valt precies in haar straatje. Verder is het voor Douwine nog altijd een droom om naar Ijsland te gaan om walvissen te spotten, en te kunnen duiken tussen twee aardplaten. Douwine kijkt uit naar de gezellige tijd die ze gaat beleven bij de SOAP.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op