TripCie

De Buitenlandse Tripcommissie organiseert ieder jaar een inhoudelijke studiereis naar het buitenland. We gaan een week weg en bezoeken onder andere musea, universiteiten, maar ook het strand wordt bezocht en zo doen we nog veel meer in deze week.

TripCie

Lieve luitjes,

Graag willen we jullie voorstellen aan onze super crazy awesome commissie; de TripCie. Wij zijn een lekker zooitje ongeregeld dat af en toe toch wel in staat is om enigszins wat te regelen. Dat blijkt wel uit de bakken met ervaring die zich verenigen in deze knotsgekke club. Met zoveel oud-bestuurslui en oud-commissieleden, zien wij onszelf dan ook graag als de meest prominente commissie van Sociëtas. ‘Vo. Over oud gesproken trouwens… Naja laat maar, daar komen we zo wel op. Ben jij nou ook zo nieuwsgierig geworden naar wie er eigenlijk allemaal in deze commissie zitten? Lees dan lekker verder!

We beginnen onze voorstelronde traditiegetrouw met onze praeses, kapitein, voorzitter of zoals ze zelf zou zeggen: “Doe maar gewoon Minke.”. Deze naam komt sommigen misschien wel bekend voor, want wat heeft dit bezige bijtje niet gedaan? We sommen het even voor jullie op: penningmeester bij de IntroCie, commissaris externe contacten in het bestuur, een jaartje als penningmeester bij de TripCie en nu eindelijk heeft ze het weten te schoppen tot veurzitter. En dan heeft ze ook nog is tijd om schoenen te verkopen bij de Sacha. Oftewel, genoeg mogelijkheden om ûs Minke (ja, ze is stiekem Fries) te spotten. Wat haar ook heel opvallend maakt zijn haar mooie leeuwinnenmanen (eigenlijk noemt iedereen haar gewoon die ginger of de vuurtoren, maar ja dat is ook zo lullig om te zeggen. Oeps, doen we het toch… Noooouuuu).

Femma is onze sexytaris. Na een jaartje zich vol te hebben gefocust op de studie, de baan en natuulk de boyfriend Spätklase, is deze spontane meid uit het Noorden van het land weer terug van weggeweest. “Huh? Terug van weggeweest?” horen we jullie denken. Jazeker, ûs Fems (Fries ja, dat klopt) heeft zich twee jaar lang ingezet voor de AcCie en weet daarom wel hoe ze een leuke activiteit moet organiseren. Tevens zorgt Femma ervoor dat het sportgehalte in de commissie een beetje op peil blijft. Regelmatig is ze te vinden bij een lesje Labooca of aquafit. Tot slot zorgt ze ervoor dat de vergaderingen een beetje gestructureerd blijven en de notulen mandarijntjes goed gelezen worden.

De volgende in deze voorstelronde is Floor, onze penningmeester. Afgelopen zomer heeft Floor gewerkt in Turkije en wij denken dat ze daar ergens haar ruggengraat is kwijtgeraakt. Ûs Floor (jup, nog een Fries) is namelijk gemiddeld zo’n vier dagen per week brak en zuipt er minstens net zoveel. Deze avondjes die vaak de Negende als strijdtoneel kennen worden allemaal vakkundig vastgelegd via Snapchat, zodat de rest van de commissie lekker mee kan genieten. Het schijnt dat Floor een hoog Breezergehalte heeft en de uitvinder is van de “Wodka Woensdag”. Hopelijk zal ze komend jaar de getallen niet al te vaak dubbel zien en slaat ze de ballen in de commissie net zo goed als bij Donitas op en buiten het volleybalveld.

Dan gaan we naar Carmen. De afgelopen twee jaar hebben we bij Sociëtas allemaal al van Carmen mogen genieten; eerst als chef acquisitie bij de CarrièreCie en daarna als commissaris interne contacten in het bestuur. Al dit moois heeft zich nu opgehoopt in de perfecte functie, want Carmen is onze commissaris inhoudelijke activiteiten. Hoewel ze eigenlijk gewoon uit de Friese (tellen we allemaal mee?) Modder getrokken is zouden haar exotische uiterlijk en dansmoves anders doen vermoeden. Menig man – uhum Susu uhum – verdraait zijn nek, wanneer onze krullebol weer eens haar billen staat te schudden op een of ander nummer dat verder alleen Krissie kent. Tum tum tum COÑO! Als je haar eens ergens anders wil spotten kan je ook altijd een lekkere verse flat white met special blend van extra donker geroosterde Kopi Luwak bonen en superfancy latte art (YAAAAAAS GURL) bij haar komen halen bij de Coffee Company.

Als bijna last but zeker not least is daar Rimmer, onze commissaris culturele activiteiten. Ook Rimmer loopt al een tijdje op deze aardbol en bij Sociëtas rond. Je kan hem kennen door de IntroCie, de DiësCie, de Bunker – omdat ie daar vaak als een verouderde puber frikandelbroodjes en energydrink zit te verorberen – of door die geinige windunits die je altijd voor dierentuinen of garages ziet. Ûs Rimmer (Fries nº 5) is daarnaast ook vaak te vinden in café de Toeter. Het schijnt dat ie daar werkt, ook al denken wij – niet zo heel erg stiekem – dat hij alleen maar dronken wordt door speciaalbiertjes. Rimmer wordt namelijk door zijn collega’s ook wel ‘Beercules’ genoemd (maar wat hij er aan niemand bij vertelt is dat dat alleen maar komt, omdat hij zonder tape om zijn trillende handjes al dat pils simpelweg niet vast kan houden).

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste persoon in deze voorstelronde: ûs (of nee toch niet?) Hannah, beter bekend als Hans. Buiten het feit dat ze eigenlijk een vent is en de enige Groningse maid (nee, dus niet Fries. Nee, ook niet Duits), is Hans ook nog eens onze eigen wandelende internetgekkie. Geen vergadering gaat voorbij zonder dat er weer een rare quote of gek accent de revue passeert. Ook Hans heeft al enige ‘ervaring’ binnen Sociëtas en na twee jaar FeestCie en een bestuursjaar besloot ze toch dat ze er eigenlijk nog geen genoeg van kon krijgen *wink wink*. Hoewel de deuren van het beroemde en beruchte Hotel Hans inmiddels sluiten gaan, blijft het feestje dat deze meid met zich meebrengt wel bestaan. “We hebben toch een hertentamen” is immers een zin die frau Tietzenbacher Partymacher uit volle borst meezingt op vele Sociëtasborrels, met (uiteraard) een tequila in haar hand.

Einde