TripCie

De Buitenlandse Tripcommissie organiseert ieder jaar een inhoudelijke studiereis naar het buitenland. We gaan een week weg en bezoeken onder andere musea, universiteiten, maar ook verkennen we de stad en omgeving en zo doen we nog veel meer activiteiten in deze week.

De TripCie bestaat uit:

Voorzitter: Stefan Vos
Secretaris: Merith van Lohuizen
Penningmeester: Roderick Teitsma
Commissaris Inhoudelijke Activiteiten: Onno Haagsma
Commissaris Culturele Activiteiten: Tosca van Paassen
Acquisitie & Promotie & Duurzaamheidsverantwoordelijke: Sam Beereboom

De TripCie is te bereiken via Excursion.Sociology@gmail.com 

TripCie

Met trots presenteren wij u de Tripcommissie 2022-2023! Met vier zittenblijvers en twee gloednieuwe commissiegenoten zullen wij met zes man sterk een onvergetelijke reis naar het buitenland organiseren. Het wordt reis met zowel inhoudelijke als culturele activiteiten, maar bovenal met heel veel gezelligheid en plezier! Wie dit mogelijk gaan maken, stellen we graag aan u voor.

Dit jaar staat onze voormalige penningmeester Stefan Vos aan het roer. Na een aantal keer proberen is het hem eindelijk gelukt, alhoewel je deze rasechte Groninger misschien beter nazitter kan noemen dan voorzitter. Voor de tweede keer op rij heeft de TripCie een goede relatie met het bestuur, wederom dankzij onze voorzitter. Zijn Groningse nuchterheid kan goed van pas komen tijdens de trip bij stressvolle situaties. Dit heeft hij vorig jaar als penningmeester al bewezen, dus dat komt dit jaar helemaal goed. Stefan is ook altijd een luisterend oor, en dat maakt hem een waardige voorzitter. Hij weet wel een goede balans te vinden in status, hij mag dan wel onze voorzitter zijn, maar bij de Raad is hij altijd nog het feutje. Zijn doel dit jaar? In één poging een foutloze agenda maken.

Onze secretaris dit jaar is onze voormalige commissaris culturele activiteiten, Merith van Lohuizen. Ondanks dat Merith haar hele planning al vol zit voor dit jaar heeft ze toch nog een klein gaatje weten te vinden voor de tripcie. De regie bij het koken of de vaatwasser inpakken neemt ze graag op zich. Het moet op haar manier, wat een ieder ander doet is volgens haar fout. Met gemak slaat ze Roderick van de baan tijdens een potje tennis. Als secretaris typt Merith letterlijk wat ze denkt waardoor de notulen nooit saai zullen zijn. Naast Sociëtas is Merith ook actief bij Albertus. Hier zingt ze elke week de sterren van de hemel bij de repetitie van de huisband en op de kroeg wordt ze regelmatig gestreept. Ze wil graag het licht uit doen maar niet met jou.

De man van de centen dit jaar is Roderick Teitsma. Hij heeft de acquisitie van vorig jaar zo goed gedaan dat hij nu is gepromoveerd tot penningmeester. Wij als commissie geloven erin dat het goed komt, want als Roderick iets zegt, dan is dat zo. Wel wordt hij af en toe nog op zijn vingers getikt door zijn commissiegenoten, en meestal is dat wel terecht. Het is een kleine man met een groot hart. Roderick mag dan wel aan de verkeerde kant van de 20 zitten, maar is nog niet vies van een biertje of 13. Dat is dan ook de reden dat wij hem alleen maar in brakke staat kennen. Een avond in de stad met hem is nooit saai. Zijn hobby is om regelmatig van de baan geslagen te worden door Merith. Tot onze grote spijt, is hij nog steeds ‘friends of VIP’, maar we zijn ontzettend blij dat hij de overstap naar Sociëtas heeft gemaakt. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.

De voormalige voorzitter zal dit jaar een stapje terug doen (luid gejuich en applaus). Onno Haagsma zal dit jaar de functie als commissaris inhoudelijke activiteiten bekleden. Na 3 jaar lang voorzitterschap vonden we dat het wel een keer klaar was. Toch heeft hij het voor elkaar gekregen om nog een keer voorzitter te zijn. Dit keer bij de Raad. We vrezen voor een gespannen sfeer tussen de twee raadsleden binnen onze commissie. Voor Onno zal het even wennen worden om naar Stefan te moeten luisteren, voor ons allemaal trouwens. Onno is te beschrijven als een oude ziel in het lichaam van een Adonis. Met z’n koffietje na het diner, of struinend door musea met de handjes op z’n rug, van binnen is Onno al met pensioen. Deze functie is op zijn lijf geschreven.

De functie commissaris culturele activiteiten wordt dit jaar bekleed door onze nieuwe aanwinst Tosca van Paassen. Cultuur staat op haar lijf geschreven als vrijwilliger bij Simplon, hoewel normale mensen hier gewoon geld voor vragen. Ook maakt ze de beste koffie van heel Sociëtas, waar Onno dan weer heel blij mee is. Voor Tosca was het wel even wennen in de trip. “Jeetje jullie tempo ligt wel heel hoog!” en toch hebben we haar geen seconde horen klagen. Dat noemen we nog eens karakter! Tosca lijkt op het eerste oog misschien een lieve, rustige meid, maar niks is minder waar. Ze houdt wel van een feestje, en dat hebben we geweten. Na de eerste avond samen stappen kregen we een betoog over hoe lief ze de trip vond. Ondanks dat we haar nog niet heel lang kennen, staat de quote app al helemaal vol met haar prachtige filosofische uitspraken. Conclusie, met veel vertrouwen en een gerust hart draagt Merith het stokje over aan Tosca. 

En last but zeker not least hebben we onze Sam Beereboom, ook wel bekend als Peereboom. Deze Sociëtasveteraan zal dit jaar de promotie en acquisitie voor de trip verzorgen. Dat ze dit gaat rocken heeft ze al bewezen in haar Sociëtascarièrre. Want hoewel Sam nog maar net van de middelbare school af komt, heeft ze er al een jaar in de AlmanakCie en een bestuursjaar op zitten. Je zal Sam nooit betrappen op fashion flops, want ze ziet er altijd fantastisch en sprankelend uit. Het enige wat nog ontbreekt is de kunde van het bakken trekken. Maar gelukkig voor haar is de TripCie-bakken-trek-cursus wegens succes verlengd, dus dat moet helemaal goed komen. Sam is een lieve jongedame met enorm veel pit. We weten dan ook zeker dat Sam een goede aanwinst is voor onze commissie.

 

We gaan dit jaar met z’n dertigen naar NAPELS!

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op