TripCie

De Buitenlandse Tripcommissie organiseert ieder jaar een inhoudelijke studiereis naar het buitenland. We gaan een week weg en bezoeken onder andere musea, universiteiten, maar ook het strand wordt bezocht en zo doen we nog veel meer in deze week. 

Voorzitter: Bowe Brouwer
Secretaris: Mirthe Fokkema
Penningmeester: Mike Bruinsma
Commissaris Inhoudelijke Activiteiten: Laura Nieuwenhuijsen
Commissaris Culturele Activiteiten: Niels Smit
Acquisitie/promo: Karin Kamstra

TripCie

Zoals elk jaar zullen we als TripCie weer ons best doen om een zo leuk mogelijke trip voor de ouderejaars sociologiestudenten te organiseren. Na een teleurstellend jaar voor de TripCie zijn we dit jaar extra gemotiveerd om – ondanks de wat beperkte mogelijkheden – er een prachtige trip van te maken. Hoe we dat gaan doen is natuurlijk nog een grote verassing, zowel voor jullie als voor ons als organisatie. Voor het organiseren van de trip in deze tijden is er een topteam met commissieleden nodig die van alle markten thuis zijn. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dat ook dit jaar weer is gelukt. Ondanks dat vijf van de zes al een jaartje trip achter de kiezen hebben, is het alsnog een eer om onszelf hierbij (opnieuw) te mogen voorstellen.

 

Ûs Bowe, een neppe Fries die in Leeuwarden geboren is en daarom nooit wat zal wurde. Ûs fanfaresletje, die met meer jongens heeft gezoend dan sommige meiden in deze commissie. (Ik weet zelf niet wat daar staat dus ik zal verder gaan in het Nederlands). Bowe is dit jaar onze Praeses en hij mag dit zootje ongeregeld gaan leiden. Voor Bowe lijkt dit geen probleem, omdat hij koning van de chaos is. Te midden van alle chaos zorgt Bowe er in een doldwaas tempo voor dat al het door hem gekochte bier opkomt. En wanneer de rest van de commissie al een barfje aan het leggen is, heeft Bowe het gevoel dat hij nog niet op de helft is. De biertjes die hij razendsnel adt, opent hij trouwens met werkelijk waar alles. Zijn “weapon of choice” loopt uiteen van een pollepel tot de deksels van groenteconserven. Ach je kan zeggen over Bowe wat je wil, dat hij bijvoorbeeld gek in zijn hoofd is, elke avond lam is, zo’n irritante vegetariër die steeds vertelt dat het echt een kip is wat je nu aan het eten bent, dat hij veel te graag een Smirnoff Ice koopt om te kutten, maar het is een schat van een jongen! Hij stelt vaak zijn kamer beschikbaar (je moet wel hoedje van de koning winnen, anders moet je de twee steile trappen af om de deur voor de bezorger open te doen) en hij is oprecht geïnteresseerd in de rest. Hij zorgt ervoor de vergaderingen vooral gezellig zijn, dat we met zijn allen een top Trip neer kunnen zetten en dat we de afgevallen kilo’s er allemaal weer bij drinken.

 

Mirthe – in de volksmond ook wel “mif”, “miffie”, “murt” of “murtie” genoemd – heeft naast het volgen van haar twee minoren gelukkig nog tijd kunnen vinden voor de Trip. Na een jaartje penningmeester te zijn geweest is het nu hoog tijd dat Mirthe orde op zaken gaat stellen bij de voor dood achtergelaten secretarisfunctie binnen de commissie – dankjewel Bowe voor de lage verwachtingen van de notulen. Ondanks deze lage verwachtingen is Mirthe zielsgelukkig dat de deadline voor het opsturen van de notulen, na ingrijpen van hogerhand, is opgerekt van 24 tot 48 uur na de vergadering. Mirthe doet vaak dapper een poging om onze besluiteloze commissieleden aan het avondeten te krijgen met de vraag “koken of bestellen”, om vervolgens als laatste de knoop door te hakken wat ze nou eigenlijk zelf wil bestellen, “ga jij eerst maar”. Daarnaast moet ik even melden dat Mirthe wel van, ik bedoel niet van lekker eten houdt. Bovendien is “FLIKKER OP!” een uitdrukking die ze vaak op slappe voorstellen van menig commissiegenoot reageert, een uitspraak die na een avond van een onnodig vaak aantal aan herhalingen bestraft wordt met een anytimer. Mirthe is een echte duizendpoot die elke taak in de commissie met liefde op haar wil nemen, en ze zet zich met alle energie in om de Trip te laten slagen. Daarnaast is ze een echte gezellige meid!

 

Mike is een student met veel ervaring. Mike steekt niet onder Seats & Sofas dat hij dit jaar écht van plan is om zijn studiepuntendieptepunt van jaar 2 ruimschoots te overtreffen. Mike heeft namelijk vele “mannelijke” hobby’s waar zijn aandacht ook naar toe gaat. Zo zit hij bij een schietvereniging, rijdt hij sinds kort op een motor en rookt hij wel eens Indonesische Kretek (zou hij wat moeten compenseren?). Je gelooft het niet, maar Mike heeft meer succes met zijn studie dan met de vrouwtjes. Het is pijnlijk, maar zo weet hij bijvoorbeeld nog steeds niet wat nou haar favoriete snackje was. Want dat is waar Mike op valt, lekkere snackjes, zodat hij die lekker op kan smikkelen. We steken vaak de draak aan met Mike, maar het is echt een goede kerel! Mike zet zich met ziel en zaligheid in voor de trip en als hij kon kiezen tussen een goed resultaat voor zichzelf of een beter resultaat voor een ander zal hij hoogstwaarschijnlijk een ander helpen. Als iemand zich niet goed voelt, dan vertelt Mike dat alles wel goed komt. Al met al zorgt Mike als penningmeester ervoor dat we op de juiste koers zitten met zijn allen, al drijven we misschien wat af naar rechts.

 

Laura is met afstand het ou…, dat was mijn teen, letterlijk gezien het meest volwassen van ons allemaal. Laura heeft een dusdanig druk en gestructureerd leven dat de vergaderingen inplannen ook niet altijd even makkelijk zijn. De maandag avond is van de trip en daar komt dan ook niemand aan, of wordt het nu toch ineens de donderdag?! Laura gaat ook dit jaar in als commissaris inhoudelijke activiteiten en met een heel jaar als inkompotje moet dat vast helemaal goed komen. Terwijl wij met zijn allen nog heerlijk genieten van onze studentenkamertjes, is deze Lau al bijna opzoek naar een huisje waarin ze samen met haar witte prins op het paard kan gaan wonen. We gunnen het haar allemaal, maar toch zijn we een beetje bang dat ze ons gaat vergeten wanneer het zover is. Laura heeft het zo druk dat ze steevast aan het einde van de dag vraagt: “Kan iemand een samenvatting geven, ik heb 170 ongelezen berichten!”. Maar als ze eenmaal tijd heeft en ons verblijdt met haar gezelschap, is het dan ook echt beregezellig. Al twijfelt Niels eraan of Laura echt bestaat.

 

Niels is de nieuwe “aanwinst” voor de commissie (tsja, we moesten wel iemand kiezen…). We zien ‘m nog binnenkomen op de eerste vergadering als een zenuwachtig hoopje ellende, want wat als de anderen alleen maar oog voor elkaar hebben? Maar de ogen waren volledig op Niels gericht en al snel kwam hij erachter dat hij de rest makkelijk de baas kon. Als teken van absolute dominantie en met verfijnde overhaal-skills, heeft hij zonder weerstand voor elkaar weten te boksen dat wanneer hij een strafadtje krijgt, er altijd iemand met hem mee moet drinken. Dit onder het mom van “zo leer ik het namelijk het snelst”. Niels heeft zichzelf meteen bewezen door een ice te trekken in het tijdsbestek dat de meiden een half biertje leeg kunnen adten. Ook heeft Niels bijzondere humor: de schrik zat er goed in, en Bowe was blij verrast, toen hij (voor de grap) aangaf vegan te zijn. Zelf lag hij helemaal dubbel, want zelfs Mike vroeg aan Niels (ondanks reeds nog samen KFC te hebben gegeten) of hij echt “pussy” was geworden. Niels gaat zich dit jaar bezighouden met “iets met cultuur”, we vragen ons af of dat goed gaat komen gezien hij uit Emmen komt… Ook al heeft niet iedereen hem in levende lijven gezien, we denken (vooral hopen) dat hij er goed tussen past.

 

Last but devenitlie not liest, Karin! Karin is op het eerste gezicht niet de luidste van het stel, en als je goed luistert klopt dat ook wel. Maar dit heeft een zeer doordachte reden, tussen al het geluidsgeweld van de anderen zijn de tactisch geplaatste opmerkingen van Karin des te doeltreffender. Zo onschuldig als ze lijkt is ze echter niet… Als je haar ziet met oortjes in, dan luistert ze naar nummers over booties, bitches en money. Daarnaast heeft ze ook wel een redelijke dirty mind, omdat ze regelmatig om foute grapjes zit te giechelen. Karin beweert zelf nog nooit dronken te zijn geweest, en we denken dat ze nog gelijk heeft ook. Wanneer de rest al naar huis is om te gaan slapen, feest zij het liefst tot in de late uurtjes door. Nu dit natuurlijk allemaal niet meer kan, zijn de dansjes veranderd in schilderen of Netflixen. De late night snacks uit de muur zijn op creatieve wijze vervangen door noodles of een stukje gebakken kip (sorry Bowe). Deze creativiteit komt goed van pas bij haar promo en acquisitie taken. Want, nu het acquisitiestreven DRIE maal vermenigvuldigd is, moet ze wel een beetje creatief zijn! Het is heerlijk om iemand in de commissie te hebben als Karin! Ze zorgt voor een bepaalde rust en laat zich niet gek maken. Daarnaast is het echt een lieve meid!

 

 

 

 

 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op