Kascontrole

De Kascontrole (KasCo) is een adviesorgaan voor de penningmeester van het huidige bestuur en houdt toezicht op het beheer van deze penningmeester. De KasCo bestaat in principe altijd uit twee oud-penningmeesters van het bestuur. Zij controleren minimaal eenmaal per jaar de kas, de saldi en de financiële stukken van de penningmeester. Van deze bevindingen brengt de KasCo verslag uit op de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Lieve lezer,

Dit jaar verdient ook de KasCo een plekje in onze mooie almanak en op de Sociëtas website. Maar wat doet de KasControle eigenlijk? Het woord zegt het al, we controleren de bankzaken van onze studievereniging. Zo kan de huidige penningmeester binnen het bestuur, onze geliefde Gemma, altijd bij ons terecht voor vragen en controleren wij haar stukken voor de (H)ALV’en.

De KasCo bestaat dit jaar uit 2 Sociëtassers en oud-penningmeesters Nynke & Sanne. Nynke was penningmeester in het jaar 2018-2019 en heeft dan ook al de nodige ervaring binnen de KasCo. Naast het geven van financiële adviezen enthousiasmeert ze middelbare scholieren als voorlichter voor de geweldige opleiding Sociologie of staat ze op de schaatsen in Kardinge. Waar je Nynke ook tegenkomt, op de fac, in de kroeg en zelfs op Snapchat, ze is altijd enthousiast. Deze positieve kijk kunnen we zeker gebruiken in de KasCo dit jaar.

Het fijne van het vak heeft Sanne meegekregen van Nynke om haar vervolgens te mogen opvolgen in het jaar 2019-2020. Deze oud penningmeester heeft onze geliefde vereniging zonder financiële schade door de pandemie geloosd. Naast actief te zijn in de KasCo en RvA bij Sociëtas, is Sanne vaak te vinden in de sporthal om te volleyballen of is ze aan het werk bij een van haar drie baantjes. Biertjes tappen, snackjes airfryen, onderzoekjes doen, even oefenen en ze doet het allemaal met gemak. Bezig bijtje dus!

We hopen dit jaar weer met veel plezier en succes Gemma en de rest van het 31e bestuur bij te staan met financiële adviezen.

Groetjes!