CarrièreCie

De Carrièrecommissie organiseert bijna iedere maand een inhoudelijke en interessante activiteit. Deze activiteiten zijn vooral gericht op de loopbaan van de socioloog, maar ook activiteiten die gaan over maatschappelijke kwesties worden door de CarrièreCie georganiseerd.

Voorzitter: Floran de Witte
Secretaris: Marrit Bleeker
Penningmeester: Anna Reusken
Promotie: Sabien ten Have
Acquisitie: Dorette Spoor en Anna Vissers

Even voorstellen

Hierbij presenteren wij de Carrièrecommissie van 2020-2021; vijf dames en één heer. Wij zullen ook dit jaar weer leuke inhoudelijke (online) activiteiten voor jullie organiseren om jullie allen voor te bereiden op een prachtig carrièrepad na de bachelor Sociologie.

Meneer de voorzitter van dit jaar is Floran, maar onder de meesten van ons bekend als Flevo. Deze jongen komt namelijk uit Flevoland, nummer één van de vijf provincialen. Op de vergaderingen voorziet hij ons van de beste Nederlandse en buitenlandse hitjes, waaronder Emile Sandé. Als onze persoonlijke chef kok zorgt hij ervoor dat er bij iedere vergadering lekkere maaltijden op tafel komen. Hij leeft zich liever in andermans keuken uit vanwege de troep in zijn eigen keuken. Flevo heeft in de corona-tijd een nieuwe hobby ontwikkeld, namelijk piano spelen. De afgelopen tijd hebben we echter alleen nog maar filmpjes van let her go ontvangen. Onder toeziend oog van oud-voorzitters Marrit en Dorette zal Flevo zijn voorzitterschap hopelijk soepel verlopen. 

Onze secretaris en enig nieuw lid dit jaar is Marrit. Ze heeft een hele interessante bijbaan bij Belsimpel en ze is fanatiek tennisster bij Veracket, waar ze naast Sociëtas ook nog eens actief lid is. Desondanks weet Marrit in haar drukke leven ook nog tijd vrij te maken voor ons. Na twee jaar bakken ervaring opgedaan te hebben in de FeestCie, zit ze nu eindelijk bij een echte commissie. Marrit zal ons dit jaar van prachtige notulen voorzien, al zullen die van Flevo moeilijk te overtreffen zijn. Met deze op en top Friese aanwinst in onze commissie heeft Sabien nóg iemand gevonden om een boekenclub mee te beginnen. 

Onze penningmeester is dit jaar wederom Anna R. Anna heeft zich tijdens Corona tijd gespecialiseerd in TikTok filmpjes die ze ons helaas zelden toont. Anna is dit jaar nog volwassener geworden, ze heeft nu een stijlvolle kamer in Groningen. Helaas moet ze hierdoor doordeweeks haar vijf grote liefdes missen: haar katten. Ze heeft de begroting altijd tiptop op orde en daarom is er geen reden tot twijfel dat de centen bij Anna op de goede plek zijn. Ze voorziet ons bovendien altijd van de leukste memes en dat zorgt voor extra bonding in deze online tijden. We zijn blij dat Anna er weer bij is maar laat nou ff die TikTok filmpjes zien!

De promotie is dit jaar in handen van Sabien. Als haar posters net zo laat komen als zij zelf, dan is er nog een lange weg te gaan. Naast Sociologie is Sabien sinds kort ook gespecialiseerd in de Filosofie en dat gaat haar uitstekend af. Ze is altijd vrolijk en wilt graag meer positiviteit in de commissie brengen, maar ook daarbuiten. Als je een lief kaartje in de trein vindt, is die waarschijnlijk geschreven door Sabien. Daarnaast is ze een echte planten mama en kun je haar ook vinden in de Facebookgroep ‘stekjes-ruil’. Met Sabiens creatieve blik worden de posters en onze Instagram ongetwijfeld oogstrelend. Houd onze sociale media in de gaten!

Ons nieuwe acquisitielid is Dorette. Het is voor Dorette een bonusjaar in de commissie en wij zijn allemaal heel blij dat ze er nog een jaar is. Na het bezoeken van vele steden, zoals The Big Apple, wilde ze namelijk een half jaartje in Londen doorbrengen, wat helaas (voor haar) niet door kon gaan. Van voorzitter naar acquisitielid moet voor haar erg wennen zijn. Maar aangezien ze haar zaken altijd op orde heeft en door haar vele werkervaring in de snackbar in haar geliefde dorp thuisthuis, verwachten we dat dit helemaal goed gaat komen. Verder is ze dol op squaaashen en Itaaaaaaaalië (squashen en Italië dus, maar dan op z’n Drents). 

Dorette wordt dit jaar vergezeld door Anna V. Anna is geknipt voor deze functie vanwege haar uitstekende contact met de externe contacten :p. Op foto’s is Anna vaak te herkennen aan haar peace-tekens; zo lag ze er in de wieg al bij (contact ons voor bewijs). Naast het binnenhalen van de centen, is Anna fanatiek aan het hardlopen zodat ze haar geliefde friet van de McDonalds eraf kan rennen. De liefde voor deze friet kunnen wij ons overigens niet voorstellen. Met haar droge opmerkingen is er altijd wat te lachen tijdens de (online) vergaderingen. Met de charmes van Anna en Dorette hopen we dit jaar eindelijk eens ons acquisitie streven binnen te halen. 

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op