CarrièreCie

De Carrièrecommissie organiseert inhoudelijke en interessante activiteiten. Deze activiteiten zijn vooral gericht op de loopbaan van de socioloog, maar ook activiteiten die gaan over maatschappelijke kwesties worden door de Carrièrecommissie georganiseerd.

De CarrièreCie bestaat uit:

Voorzitter: Koen Kooij
Secretaris: Sanne Ligthart
Penningmeester: Annieke Boer
Promotie: Famke van Aalst
Acquisitie & Duurzaamheidsverantwoordelijke: Lynn Huisman
Acquisitie: Roberto Belling

De CarrièreCie is te bereiken via carrierecommissiesocietas@rug.nl

Even voorstellen

Om te beginnen onze enthousiaste voorzitter, Koen Kooij! Koen is een echte muziekliefhebber en pingelt zelf ook graag op zijn gitaar. Daarnaast is hij helemaal gek op zeilen, het liefst bij zonsondergang. Hoe romantisch het ook klinkt, deze jongen is nog vrijgezel! Al beweert hij wel platonisch te zijn met Famke. Koen zul je dit jaar niet veel in de studiebanken vinden, want ‘dit jaar is het even lang leve de lol’! Het is dan ook nooit saai met Koen en hij is altijd in voor spontane plannen. Pas dan wel op dat je je schouder niet bijna uit de kom haalt! Als je Koen z’n vensterbank vol met dode planten zou zien zou je het niet denken, maar hij is een erg zorgzame jongen waar je altijd je ei bij kwijt kunt. Het komt eigenlijk wel goed uit dat Koen dit jaar voorzitter mag zijn, want deze avatar wannabe krijgt nu de kans om alle elementen binnen de commissie te beheersen. Hiervoor zul je echter wel gewoon ‘yolo swag’ moeten hebben, toch Koen? Verder leidt Koen niet onder groepsdruk, wat erg van pas komt als voorzitter van de commissie! Kortom, het belooft een mooi jaartje te worden!

De functie secretaresse wordt dit jaar vervuld door de grootste fan van Simon de Wit aka Blanks en dat is Sanne Ligthart! Onze zorgzame Sanne komt uit Friesland en is trots op haar Friese roots. Het zal je dan ook niet verrassen dat ze de Elfstedentocht heeft gefietst. De bachelor in drie jaar halen gaat niet lukken. Maar daar maakt ze zich ook helemaal niet druk om, want meer dan je best kun je niet doen hè Sanne! Aan haar kamer is trouwens niet te zien dat ze hier al jaren zit, opruimen en schoonmaken vindt ze enig om te doen. Lekker met haar koptelefoon op en meeblèren met de muziek. Sanne heeft een druk sociaal leven met onder andere de Friese studentenvereniging Bernlef en maar liefst drie functies bij Societas! Nu vraag je je natuurlijk af waarvan komt die meid nou tot rust, nou in een dixie komt ze echt tot rust, toch Sanne? De notulen zien er picobello uit, ze staat voor iedereen klaar en is ook nog eens super gezellig, daarmee is ze een goede aanwinst voor de CarrièreCie.

Ook voor 2e jaar op rij te vinden in de CarrièreCie is Famke van Aalst! Famke is ook wel de bakster van de groep en heeft daarom heel veel lekkere snacks voor ons klaarstaan. Het kan echter wel gebeuren dat deze soms thuis blijven liggen, maar ach het is het gebaar dat telt. Famke is ontzettend zorgzaam en hoewel deze pittige dame niet van geweld houdt, heeft ze al wel een keer met een Kalasjnikov geschoten. Met haar moet je dus niet sollen! Aangezien ze al 1 jaar ervaring heeft als Promotie, hebben we er vertrouwen in dat ze dit jaar weer hele mooie posters tevoorschijn gaat toveren. Wel gaan we haar vaker na vergaderingen de stad in lokken dit jaar, want hoewel ze wel 1 van de beste dansers is hoef je haar voor uitgaan niet altijd wakker te maken. Famke is namelijk echt een typisch herfstvrouwtje. Lekker binnen hangen met een boek, harry potter marathon op de TV, lekkere snacks en hete thee in haar favoriete Ralf Mackenbach mok. Klinkt ook helemaal niet verkeerd eigenlijk! Toch zoekt ze soms toch echt wel de drukte op door naar leuke concerten te gaan. Best wel een diverse meid eigenlijk!

De volgende nieuwe aanwinst van de CarrièreCie is Lynn Huisman! Deze lieve, nuchtere dame uit Coevorden heeft er zelf al een korte carrière als diëtiste op zitten. Na een jaartje werkervaring op te hebben gedaan besloot ze echter om weer in de studiebanken plaats te nemen als pre-master student. Deze voedingsexpert met een voorliefde voor pindakaas is de oudste en misschien ook wel de wijste van de commissie. Desondanks is ze altijd wel in voor een drankje en na nog wat meer drankjes zie je haar misschien wel een kerstboomdans doen in de Doos. Samen met Roberto gaat Lynn de acquisitierol vervullen. Naar eigen zeggen kan ze goed met geld omgaan, dus het binnenslepen van centen wordt vast geen probleem. Aan haar enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen. Al met al klinkt dit als een droomvrouw toch? Lynn heeft haar droomman al gevonden in haar vriend, maar mocht je toch indruk op haar willen maken; met een American Chocolate cookie triple choc van de Appie maak je hoe dan ook kans. 

Roberto Belling, ook wel Broberto vervult dit jaar de tweede acquisitie plek binnen de commissie! Met zijn ervaring in het bedrijfsleven moet dit helemaal goedkomen! Zijn naam doet denken dat hij Italiaanse roots heeft, maar eigenlijk is hij half Macedoniër. Maar de Nederlandse cultuur kan hij zeker waarderen: hij is groot fan van Suzan en Freek, wat ook zeker tijdens de vergaderingen is terug te horen, met irritatie van Koen tot gevolg. Dit feestbeest kom je ’s nachts, rond een uur of 4:00, tegen op de hoek met een eierballetje in z’n ene hand en een peuk in de ander, om een overwinning van Feyenoord te vieren. Maar dat Roberto een groot feestbeest is, weet ook zijn bankrekening, die hier helaas onder lijdt. Hopelijk gebeurt dat niet met de acquisitie dit jaar! Rob schept graag op dat hij met Rico Verhoeven wil vechten. Dat dit nog niet is gebeurt komt doordat Rico hem ontwijkt natuurlijk, niet doordat Robbie nog wel eens K.O. gaat tijdens het boksen. Na deze verhalen lijkt Roberto misschien wel heel macho, maar zijn hartje klopt maar voor twee mensen: zijn moeder en Britney Spears. Een hele gezellige aanvulling van de commissie! 

Dit jaar mag onze Annieke Boer (beter bekend als Annie) als penningmeester op de euro’s gaan letten! Na twee jaar ervaring opgedaan te hebben in de Diës is er dan ook niets waar wij ons zorgen over hoeven te maken. Annie is een gezellige, nuchtere dame uit het prachtige Drenthe. Alhoewel zij zichzelf omschrijft als nuchter is zij toch vaak iets minder nuchter te vinden in de kroeg, op het terras, op een borrel of eigenlijk overal waar een excuus is voor een drankje en wat gezelligheid. Alsof zij nog niet druk genoeg is met Sociëtas, studeren en haar twee baantjes is ze ook nog eens vaak genoeg te vinden bij A.S.V. Dizkartes. Om dit drukke leven bij te kunnen benen heeft Annie dan ook één grote liefde: koffie! Van een bakje koffie in de ochtend, tot een bakje koffie onder de douche, Annie kan niet zonder. Al met al zijn wij enorm blij om deze gezellige, koffieleutende meid bij de commissie te hebben en twijfelen wij niet aan haar financiële vaardigheden.

Sponsoren

Contactinformatie

RUG – Sociologie
Sociëtas
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS Groningen
societas@rug.nl
Tel: 050-3639733

Volg ons op