CarrièreCie

De Carrièrecommissie organiseert bijna iedere maand een inhoudelijke en interessante activiteit. Deze activiteiten zijn vooral gericht op de loopbaan van de socioloog, maar ook activiteiten die gaan over maatschappelijke kwesties worden door de CarrièreCie georganiseerd.

CarrièreCie

Hoi,

Wij van de CarrièreCommissie hebben dit jaar als doel: verandering. We gaan het dit jaar anders aanpakken. We gaan de commissiebattle winnen, we gaan prominent lopen te lopen doen en tegelijkertijd ook nog serieus bezig, bizar. Vanaf nu wensen wij dan ook aangesproken te worden als: Revolution 6. Wij als vooruitstrevende en revolutionaire commissie achten het belangrijk onszelf voor te stellen aan u, de kritische lezer.

Te beginnen met Dorette, niet Doret, maar Doretuh. Ze is de jongste van de groep, desondanks is het zeggen waarop het staat en het voor haarzelf op komen geen enkel probleem. Ze staat toch wel haar mannetje met haar 1 meter en 44 centimeter. Ja, zelfs de XS zat haar wat lang pff. Haar taak als promotie nam ze dit jaar al snel erg serieus, ons sickmooie nieuwe logo is namelijk ontstaan door haar toedoen. Naast het vervullen van deze functie heeft Dorette niet zoveel te doen naar haar eigen zeggen, we verwachten dan ook dat die 60EC dit jaar EZ worden behaald. Daarnaast is zij dat meisje dat altijd lekker lang blijft. Als laatste op de borrel, dat is geen vraag maar een weet voor Dorette. En als ze dan toch naar huis gaat rond zessen, dan is het toch wel fijn all-inclusive thuiskomen met mama als logee!

Sprutsen over mems, Liset, us Fryske mem. En tevens onze tweede acquisitie strijder binnen de commissie dit jaar. Met als bijbehorende toepasselijke eigenschappen: altijd alles op orde, scherpe opmerkingen, taakjes af en een goede babbel. Oftewel, het degelijkste commissielid binnen deze carrièregerichte structuur. Schijn bedriegt. Bewezen door alle last-man standings tot nu toe. Bizar, want Liset is al mokeroud (24!). Ze zou in principe al moeder kunnen zijn?, gezien haar onmeunig lange relatie. Deze pre-masterstudent hoeft echter nog geen kind (al kan het kind wel gewoon thuisgeboren worden in haar ziekenhuisflat) volop bezig met de studie, leuke dingen doen, volop inzetten voor de commissie en lekker natuurlijk lekker reizen naar het verre Indonesië.

Gesproken over Indonesië, Mike. Onze Indo-Europeaan is dit jaar de penningmeister van de groep. Stereotyperend als hij is, zal je hem vaak spotten met of een loempia in z’n mond of bellend met een van zijn zakenpartners uit het verre oosten. Rijdend in een dikke BMW (aan te raden voor een tripje: Vinkhuizen) en een smartwatch om zijn pols lijkt deze jongen heel wat, en stiekem is hij dit ook. Een keurige meneer die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en ‘verstand’ van ‘zaken’ heeft. Mike heeft de denkwijze van zo’n typische vervelende verwende democraat aka VVD-er. Democratisch als hij is, wil hij alleen maar overal over stemmen, Euphorbia! Van dat linkse lieve politieke gedoe hoeft Mike niets te weten, geef hem maar een flinke portie politiek/ras incorrecte gappen. Samenvattend, goeie jongen met een groot hart.

Gesproken over hart, Hart. Dit beest lijkt zijn passie te hebben gevonden in de CarrièreCie! Wie had dat gedacht? Als derdejaars in college zittend bij de eerstejaars met statistiek 1b. Of naja, in college zittend, dat is de vraag. Toch heeft hij dit jaar wel meer dan 2 dagen volop geleerd voor een pedagogisch vak over kinderen enzo. WAT EEN PRESTATIE! (“iedereen klappen”). Nu hopen dat deze jongeman evenveel strijd levert om dit jaar een aantal fantastische activiteiten neer te zetten. Al is het de vraag of hij hier nog wel tijd voor heeft. Zes keer sporten in de week is een must, dit gaat boven alles. Toch hopen we dat hij wat tijd voor ons kan vrij maken dit jaar, want we hebben deze gedreven, eigenwijze, lieve en knuffelbeerachtige acquisitieloper hard nodig dit jaar!

Gesproken over gedrevenheid en eigenwijsheid, Annelie. Naast haar drukke baan als autistenbegeleider, heeft madamme ook nog wat tijd vrij voor de “schatjes” van de Commissie. Sowieso wel druk deze meid… volleybal, werk, vriendje, konijn, vrienden en nog veel meer naar haar zeggen. Soms heeft Annelie het gewoon even zwaar en dat maakt helemaal niets uit. Dan is er zogenoemde “me-time” nodig. Het is wel verwonderlijk wat
Annelie allemaal tijdens deze me-time bedenkt in dat kleine hoofdje, met als topstuk: het cactussysteem. Annelie zal dit jaar optreden als de betrouwbare rechterhand en het geweten van de praeses. Gekke uit de hand lopende ideeën? Annelie zal er met haar rechtvaardigheidsgevoel en rationaliteit een stokje voor steken. Daarbij is het voor onze sexytaris geen probleem af en toe een vergadering over te nemen van de praeses!

Gesproken over praeses, Jitse. “Jitse moet volwassen worden en nieuwe kussentjes kopen.” Dit is het actiepuntje dat waarschijnlijk niet van de agenda zal verdwijnen. Jitse heeft namelijk de gewoonte om tijdens de vergadering op andermans kussentjes (liefst in het bordeauxrood) te “sabbelen”. Die arme kussentjes toch. De creativiteit van onze praeses is soms niet te stoppen, is het geen last-minute bedachte tover-act, dan is het wel een speeddate op inhoud. Zijn dit kenmerken die bij de gemiddelde praeses horen, of is Jitse zijn kinderlijke fantasie nog niet helemaal kwijtgeraakt? Toch is dit de juiste man op de juiste plek. De agenda staat op tijd online, de vergaderingen leveren wat op, tot nu toe loopt het gewoon lekker onder zijn leiding en hebben we het allemaal naar ons zin!
Jaja, dit waren we dan. Revolution 6. We hebben allemaal ontzettend veel zin in het komende jaar en zien het als een ware uitdaging om een aantal magistrale activiteiten neer te zetten. Waar we jullie natuurlijk allemaal hopen te verwelkomen!

Euphorbia,
Zes keer VOor en de groeten!