CarrièreCie

De Carrièrecommissie organiseert bijna iedere maand een inhoudelijke en interessante activiteit. Deze activiteiten zijn vooral gericht op de loopbaan van de socioloog, maar ook activiteiten die gaan over maatschappelijke kwesties worden door de CarrièreCie georganiseerd.

Voorzitter: Dorette Spoor
Secretaris: Floran de Witte
Penningmeester: Anna Reusken
Promotie: Anna Vissers
Acquisitie: Sabien ten Have en Emiel Groenwold

Even voorstellen

Vol trots presenteren wij hierbij de CarrièreCommissie 2019-2020. Natuurlijk de allerleukste commissie van Sociëtas, die bovendien ook nog over enorm leuke mensen beschikt. Wij gaan er met zijn zessen voor zorgen dat we dit jaar geweldige activiteiten zullen neerzetten (waar jullie natuurlijk allemaal naartoe gaan).

Onze preases dit jaar is Dorette Spoor. Deze tweedejaarsmeid is de enige met ervaring in de carrièrecommissie. Vorig jaar voorzag ze onze commissie van prachtige posters, dit jaar is ze onze strenge maar rechtvaardige voorzitter. Zelf werkt ze ook graag aan haar carrière in de hypermoderne snackbar in Nieuw-Weerdinge. In haar vrije tijd bezoekt ze graag voetbalstadions die volgens haar fungeren als concertgebouw. Ook is ze een echte keukenprinses waarbij ze altijd zorgt dat het gehakt lekker gekruid is. We verwachten dat Dorette ons van duidelijke agenda’s voorziet en haar uitstekende leiderschapskwaliteiten aan ons laat zien.

De secretaris is dit jaar Floran de Witte. Die naam mag je snel vergeten want Flevo is de enige naam waar hij naar luistert. Hij zal dit jaar Maaike voorzien van prachtige overzichtelijke notulen. Alles wat besproken wordt, wordt door hem genoteerd en daarmee blijft niemand gespaard. In tentamenweken vermaakt hij zich met het schrijven van liedjes die overigens niet gedeeld worden. Na twee jaar Feestcie is hij blij dat hij in een serieuzere commissie zit en dat hij dus inhoudelijke activiteiten kan organiseren. Bovendien is hij een garantie op succes voor 30 seconds. Het liefst praat hij zoveel mogelijk over voetbal wat door iedereen in de commissie ontzettend op prijs wordt gesteld.

Voor de financiën hebben we dit jaar Anna Reusken. Onze tweede Drent in de commissie gaat zich bezighouden met balansen, resultatenrekeningen en begrotingen. In de weekenden houdt ze zich bezig met dansen en ze is trouwe seizoenkaarthouder van de FC. Ze is nog geen inwoner van Stad maar ik snap dat je zo’n mooi dorp als Langelo niet zomaar achter je laat. Een belangrijke stap in haar carrière moet nog komen, namelijk volwassenheid. Dit jaar is het belangrijk dat ze biertjes gaat leren waarderen zodat haar carrière nog glorieuzer wordt. De financiën zijn bij haar op de goede plek aangezien ze excelleert in economische vakken. Ad fundum quia quaestor.

De promotie wordt dit jaar verzorgd door Anna Vissers. Anna is afkomstig uit Baflo – waar wél een treinstation is – en vermaakt zich wekelijks met schuurfeesten waar de grootste artiesten op af komen (ongelooflijk). Dit creatieve brein moet naast de posters ook onze Facebook en LinkedIn beheren. Ze houdt wel van een biertje (ook wel van meerdere) maar bij het openen kan het zijn dat er wat glas in haar vinger terechtkomt. Ze is geregeld te vinden in de stad waarbij aanspreekbaarheid dan wel een dingetje is. Verder vermaakt ze zich met niet bestaande filmpjes over een meisje uit Harderwijk en is ze master in 30 seconds (maar niet de beste).

Emiel Groenwold verzorgt dit jaar de acquisitie. Als zoon van twee opticiens heeft hij goede ogen om te speuren naar bedrijven om geld bij op te halen. Gelukkig is Emiel afkomstig uit Haren dus heeft hij beschikking over een netwerk vol met kakkers. In de weekenden reist hij alle teringdorpen in de omgeving af om tegen te voetballen in de onderafdeling van de KNVB. Na een jaartje pakketjes brengen heeft hij gelukkig gekozen voor de beste commissie van de mooiste vereniging van Groningen. We zijn ervan overtuigd dat Emiel voor ons de beste deals kan fixen en onze zo verschrikkelijk krappe begroting kan voorzien van een injectie.

Sabien ten Have is samen met Emiel verantwoordelijk voor de acquisitie. Deze meid is na een reis door Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Jokkmokk(!) neergestreken in het prachtige Noorden. Ze moet wel erg wennen aan de Groningse gebruiken. Ze heeft gelukkig kennis gemaakt met de eierbal en weet nu dat Kraantje Pappie een echte stadjer is. Op vergaderingen opent ze graag met een shotje Jägermeister zodat ze met veel goede bijzondere ideeën komt. Sabien zal ongetwijfeld samen met Emiel zorgen voor een hoog acquisitiebedrag zodat we gewoon kunnen vliegen met commissieweekend. Een beter acquisitieduo kunnen wij ons niet wensen. En nee Sabien, die plant komt er niet.