Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De VNG is de koepelorganisatie van alle gemeenten. Samen met alle gemeenten bouwt de VNG aan de kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur. De VNG behartigt de belangen van de gemeenten bij o.a. het kabinet, maatschappelijke organisaties en andere overheidsinstellingen. Daarnaast voert de VNG gemeenschappelijke diensten voor gemeenten uit en biedt haar leden een platform. De gemeenten moeten worden gesteund in hun ambities om zich verder te ontwikkelen als eerste overheid én worden ondersteund in het aangaan van alle uitdagingen die zij ondervinden.

VNG Trainees: jong talent binnen de (lokale) overheid

Binnen het VNG Traineeprogramma werk je gedurende 2 jaar aan maximaal 4 verschillende opdrachten bij gemeenten, de VNG zelf, ministeries of bijvoorbeeld veiligheidsregio’s. Je hebt een 40-urig dienstverband waarbij je 32 uur per week werkt aan een opdracht (ma t/m do)  en 8 uur per week (vrijdagen) besteedt aan het opleidingsprogramma. Functies die je vervult zijn bijvoorbeeld beleidsmedewerker, projectmedewerker, adviseur of programmasecretaris. Alle opdrachten hebben een gemeentelijk vraagstuk.

Leren en ontwikkelen

In het VNG traineeprogramma staat leren en ontwikkelen centraal. Jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het opleidingsprogramma bestaat uit een aantal inhoudelijke modules inclusief opdrachten en modules gericht op algemene en persoonlijke vaardigheden. Opgedane kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Begeleiding en coaching

Gedurende je traineeship word je begeleid vanuit een coördinator van VNG Trainees en een begeleider op de werkvloer. Daarnaast heeft ook elke trainee zijn eigen, persoonlijke coach. Dit zijn ervaren, externe coaches die o.a. fungeren als jouw sparringpartner en waarmee je knelpunten en uitdagingen kunt bespreken. Dit kan ook met je medetrainees aan de hand van intervisie. Zo werk je continu aan je eigen ontwikkeling en netwerk d.m.v. zelfreflectie, training, intervisie en werkervaring op verschillende plekken!

Wie is onze ideale kandidaat?

We zijn op zoek naar kandidaten die verschil willen en kunnen maken binnen de lokale overheid.

Als potentieel trainee dien je projectmatig en “over grenzen” kunnen werken, politieke sensitiviteit hebben, samenwerking zoeken, partijen kunnen laten samenwerken en een duidelijke visie hebben op dienstverlening.

Ben jij pas afgestudeerd met maximaal 1 jaar (relevante) werkervaring en bezit je over aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid? Werk je graag in een omgeving waarin o.a. een kritische en vernieuwende blik, innoveren en netwerken centraal staan? Ben jij leergierig, creatief, zelfkritisch en blijf je jezelf graag verwonderen?

Dan komen we graag met je in contact. Kijk voor meer informatie over het VNG Traineeship op onze website VNG Trainees en meld je aan!

Nieuwsgierig geworden naar onze openstaande opdrachten of wat voor soort opdrachten je ingezet kan worden? klik hier!