VNG Connect Traineeship

Net afgestudeerd en heb je ambities voor een carrière binnen de lokale overheid? Wil je graag aan het werk maar ook jezelf blijven ontwikkelen? Toon jij eigenaarschap, ben je vernieuwend en zie jij voor jezelf een rol weggelegd in het moderne ambtenaarschap?

Dan is het VNG Connect Traineeprogramma iets voor jou: hét traineeprogramma van de koepelorganisatie van gemeenten.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De VNG is de koepelorganisatie van alle gemeenten. Samen met alle gemeenten bouwt de VNG aan de kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur. De VNG behartigt de belangen van de gemeenten bij o.a. het kabinet, maatschappelijke organisaties en andere overheidsinstellingen. Daarnaast voert de VNG gemeenschappelijke diensten voor gemeenten uit en biedt haar leden een platform. De gemeenten moeten worden gesteund in hun ambities om zich verder te ontwikkelen als eerste overheid én worden ondersteund in het aangaan van alle uitdagingen die zij ondervinden.

VNG Connect Traineeship: jong talent binnen de (lokale) overheid

Het VNG Connect Traineeprogramma leidt starters op tot zelfbewust, wendbare professionals voor de lokale overheid.

Naast 2 jaar lang werkervaring bij maximaal 4 overheidsorganisaties volg je ook een intensief opleidingsprogramma. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als, programmasecretaris, (beleids)adviseur of projectondersteuner op actuele gemeentelijke vraagstukken bij gemeenten, de VNG zelf, ministeries of bijvoorbeeld veiligheidsregio’s. Je hebt een 40-urig dienstverband waarbij je 32 uur per week werkt aan een opdracht (ma t/m do) en 8 uur per week (vrijdagen) besteedt aan het opleidingsprogramma.

Leren en ontwikkelen

In het VNG traineeprogramma staat leren en ontwikkelen centraal. Jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het opleidingsprogramma bestaat uit verschillende labs waar je werkt aan je kennis, vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Opgedane kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Begeleiding en coaching

We dagen je tijdens het hele opleidingsprogramma uit om je zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Tijdens je traineeship word je intensief gecoacht door een begeleider vanuit de opdrachtgever, een adviseur van VNG Connect Trainees en een leerbegeleider.

Wie is onze ideale kandidaat?

We zijn op zoek naar kandidaten die verschil willen en kunnen maken binnen de lokale overheid.  Als potentieel trainee dien je projectmatig en “over grenzen” kunnen werken, politieke sensitiviteit hebben, samenwerking zoeken, partijen kunnen laten samenwerken en een duidelijke visie hebben op dienstverlening.

Ben jij pas afgestudeerd met maximaal 1 jaar (relevante) werkervaring en bezit je over aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid? Werk je graag in een omgeving waarin o.a. een kritische en vernieuwende blik, innoveren en netwerken centraal staan? Ben jij leergierig, creatief, zelfkritisch en blijf je jezelf graag verwonderen?

Dan komen we graag met je in contact. Kijk voor meer informatie over het VNG Connect Traineeship op onze website VNG Connect Trainees en meld je aan!

Nieuwsgierig geworden naar onze openstaande opdrachten of wat voor soort opdrachten je ingezet kan worden klik hier

Volg ons op social media:

LinkedIn

Facebook

Instagram